‘YAŞAMIN İÇİNDEN’ BİR SERGİ | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
‘YAŞAMIN İÇİNDEN’ BİR SERGİ


Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), 2016-2017 sanat sezonunu, Ressam Zehra Ay’ın ‘Yaşamın İçinden’ resim ve heykel sergisiyle açtı

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), 2016-2017 sanat sezonunu, Ressam Zehra Ay’ın ‘Yaşamın İçinden’ resim ve heykel sergisiyle açtı.

Ressam Zehra Ay’ın ‘Yaşamın İçinden’ sergisinin açılışı, MTSO Sanat Galerisi’nde gerçekleşti. Sergide, sanatçının soyut çalışmalarından oluşan 8 heykel ve 30 resim olmak üzere toplam 38 eseri yer aldı. Resimlerinde karışık malzeme ve teknik kullanan, heykellerini ise tekstil malzemelerinden yapan Ay’ın sergisi, sanatçının 2’nci kişisel sergisi oldu.

Şahbaz: “Mersin’deki tek kurum galerisiyiz”

2016-2017 sanat sezonuna güzel bir sergiyle başladıklarını belirten MTSO Sanat Galerisi Sorumlusu Seda Şahbaz, bu yıl da MTSO Sanat Galerisi olarak, resim, heykel, seramik, fotoğraf ve gravür gibi alanlarda 14 sergiye ev sahipliği yapmayı planladıklarını söyledi. Yıl içerisinde şehir dışı ve yurt dışında yaşayan Türk sanatçıların eserlerini sanatseverlerle buluşturacaklarını aktaran Şahbaz, bu sanat sezonunda Bünyamin Balamir ve Gaffur Uzuner gibi iki büyük isimi ağırlayacaklarını bildirdi. Mersin’de aktif olan sanat galerilerinin kapandığına da değinen Şahbaz, MTSO Sanat Galerisi olarak Mersin’deki tek kurum galerisi olduklarını hatırlattı. “Mersin, sanat kenti ve bunu yaşatmak istiyoruz” diyen Şahbaz, sanatı ve sanatçıyı aracısız olarak desteklediklerini vurguladı.

Eserlerinde her türlü malzemeyi deniyor

‘Yaşamın içinden’ isimli 2’nci kişisel sergisini açan Ressam Zehra Ay ise Mersin’de ilk defa sergi açtığını söyledi. Asıl mesleğinin resim öğretmenliği olduğunu belirten Sanatçı Ay, öğretmenliği yanında sanat çalışmalarına da devam ettiğini anlattı. Geri dönüşüm üzerine kurduğu firmasıyla belediye, okul, kültür kuruluşları gibi kurumlarda atık malzemeleri kullanarak sanat kursları verdiğini dile getiren Ay, heykellerini de tekstil atıklarından yaptığını belirtti. Resimlerinde dünyada yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen yaşam sevgisi, güzellikler ve aşk olduğunun altını çizen Ay, malzemelere karşı bir merakı olduğunu, resim ya da heykel yaparken her çeşit malzemeyi denediğini söyledi.

Çalışmalarında hayatı gibi açık sözlü olmak istediğini belirten Zehra Ay, “Sanat sadece fırçayla yapılmıyor” ifadesini kullandı.

Sanatta ifadeye önem veren sanatçı, ifade güçlü olduğu takdirde el becerisinin önemli olmadığını vurguladı. Doğru ifadeyi verebilmek için çok kültürlü olmak gerektiğini söyleyen Ay, aslında sanatı tek başına yapmadığını, etrafındaki insanlardan etkilendiği için herkesle beraber yaptığını kaydetti. Ay, sergiyi 20 günlük bir sürede hazırlandığını belirtti.

Sergi, 16 Kasım 2016 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

 



Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   





  FLAŞ HABER





 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA