BAŞKAN ERCİK, CUMHURİYET BAYRAMI’NI KUTLADI | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
BAŞKAN ERCİK, CUMHURİYET BAYRAMI’NI KUTLADI


İl Başkanı Ercik, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı

 

AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, Cumhuriyetin ilanının, Türkiye tarihinde çok önemli bir dönüm noktasını oluşturduğunu belirterek, “Cumhuriyetin ilanıyla birlikte ülkemiz kalkınma, ilerleme, modernleşme yolunda çok önemli adımlar atmış ve çağdaş dünyanın saygın bir üyesi haline gelmiştir” dedi.

İl Başkanı Ercik, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında, Cumhuriyetin ilanının 93’üncü yıl dönümünü büyük bir sevinç ve gururla kutladıklarını, milletçe bu heyecanı paylaştıklarını vurgulayan Ercik, “Cumhuriyetin ilanı ülkemizin tarihinde çok önemli bir dönüm noktasını oluşturmaktadır. Büyük özverilerle yürütülen bağımsızlık mücadelemizin sonunda milletin iradesini esas alan, milletin iradesini temsil eden Cumhuriyet rejimine geçilmiştir. Böylece milletimiz kendi geleceğini ve kaderini bizzat kendisinin belirlediği bir yönetim şeklini benimsemiştir. Cumhuriyetin ilanıyla birlikte ülkemiz kalkınma, ilerleme, modernleşme yolunda çok önemli adımlar atmış ve çağdaş dünyanın saygın bir üyesi haline gelmiştir. Geçen 93 yıl içerisinde Cumhuriyetimizin kazanımları geri dönüşsüz bir şekilde milletimiz tarafından derinlemesine özümsenmiş ve sahiplenilmiştir. Cumhuriyet, milletimizin çağdaş uygarlığın bir parçası olma arzusunun da bir göstergesidir” ifadelerini kullandı.

Bugün hızlı bir dönüşüm geçiren dünyada Türkiye’nin öneminin her geçen gün arttığını belirten Ercik, şunları kaydetti: “Türkiye, sadece bölgesel bir güç olmakla kalmayıp küresel bir güç haline gelmektedir. Bütün bir milletçe el birliği ve gönül birliğiyle çalışmayı sürdürecek olursak çok daha güçlü ve çok daha müreffeh bir ülke haline gelmemizin önünde hiçbir engel yoktur. Farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, gönüllerimizi kaynaştıran büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçıları olan bizler kardeşçe birbirimizi kucaklayarak, birbirimize sımsıkı kenetlenerek aydınlık yarınlarımızı hep birlikte kuracağız. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçen bütün istiklal kahramanlarımızı rahmetle ve şükranla anıyorum.”

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA