O UYGULAMA DEĞİŞİYOR | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
O UYGULAMA DEĞİŞİYOR


Özel Doğuş Hastanesi Başhekimi Dr. Serhan Antalyalı, kağıt reçetelerin eczaneler tarafından kabul edilmediğini belirterek, uzayan kuyruklar ve eczacı ile vatandaşın karşı karşıya gelmesi nedeniyle bu uygulamadan vazgeçildiğini duyurdu

 

Özel Doğuş Hastanesi Başhekimi Dr. Serhan Antalyalı, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) 15 Ekim itibariyle hastanelerden yazılan kağıt reçetelerin başhekimce onaylanması şartı getirdiğini söyledi. Başhekim onayı olmayan kağıt reçetelerin eczaneler tarafından kabul edilmediğini söyleyen Antalyalı, uzayan kuyruklar ve eczacı ile vatandaşın karşı karşıya gelmesi nedeniyle bu uygulamadan vazgeçildiğini duyurdu.

Özel Doğuş Hastanesi Başhekimi Dr. Serhan Antalyalı, kağıt reçetelerin eczaneler tarafından kabul edilmediğini belirterek, uzayan kuyruklar ve eczacı ile vatandaşın karşı karşıya gelmesi nedeniyle bu uygulamadan vazgeçildiğini duyurdu. Antalyalı konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Kurum tarafından hekimlerin gereksiz yere kağıt reçete yazması engellenemediği gerekçesiyle 15 Ekim günü başlatılan yeni uygulamaya göre hekimler ‘Sistemlerin çalışmaması nedeniyle E-reçete düzenlenememiştir’ ifadesini ekleyip kağıt reçete yazacak olursa, bu reçeteler ancak hastane başhekimlerince onaylanınca eczanelerce kabul ediliyordu. Bu durum hastanede muayene olup reçetesini yazdıran hasta vatandaşla eczacılarımızı karşı karşıya bıraktı” dedi.

OLUMLU BİR GELİŞME

Kurum tarafından vatandaşı, hastaneleri, eczanelerimizi mağdur edecek bu uygulamadan vakit geçirmeden vazgeçilmesinin olumlu bir gelişme olduğunu da söyleyen Antalyalı, “Reçetelerin elektronik ortamda E-imza ile yazılması başlangıçtan beri istenilen bir durum. E-imza ile imzalanmış elektronik reçeteler, daha güvenilir ortamda ilaç vermesini sağladığı gibi bir sürü lüzumsuz kağıt tüketimini de azaltacak. Ama bulunan çözüm yanlıştı. Bunun yerine, doktorların elektronik reçete yazmasını özendirecek, teşvik edecek uygulamalarda bulunmasını kamuoyu aracılığıyla yetkililerden bir kez daha talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 



Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   





  FLAŞ HABER





 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA