TOROS ÜNİVERSİTESİ TÖRENLE 2016-2017 AKADEMİK YILI’NI AÇTI | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
TOROS ÜNİVERSİTESİ TÖRENLE 2016-2017 AKADEMİK YILI’NI AÇTI


Toros Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yılı Açılışı’nı Bahçelievler Kampüsü Kültür Merkezi’nde düzenlediği törenle yaptı

 

Toros Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yılı Açılışı’nı Bahçelievler Kampüsü Kültür Merkezi’nde düzenlediği törenle yaptı.

Düzenlenen törene Toros Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ali Özveren, Mütevelli Heyet Üyeleri, Rektör Prof. Dr. Yüksel Özdemir, Genel Sekreter Reşit Serhat Aşkın, Akademisyenler ve öğrencilerin yanı sıra Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer, Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekilleri D. Fikri Sağlar, Dr. Hüseyin Çamak, Mersin Barosu Başkanı Av. Ali Er, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Seferihisar Belediye Başkanı M. Tunç Soyer başta olmak üzere çeşitli mülki ve yerel idarelerin temsilcileri katıldı.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı akademisyenlerinin müzik dinletiş ile devam etti.

AKGÜL:”TOROS’LU ÖĞRENCİLER OLARAK ÇOK ŞANLISIYIZ”

Açılış konuşmalarında ilk sözü alan Toros Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Kemal Akgül, her üniversite açılışı, mezuniyet töreni ve benzeri konularda bile önceliğin öğrencide olması gerektiği tavrını senelerdir sergilemiş bir üniversitenin öğrencilerinden olarak kendini ve kurumdaki öğrencilerin çok şanslı olduğunu belirtti. Akgül, 2009 yılında 65 kişi ile başlayan ve günümüzde yaklaşık 4000’e yakın okul nüfusunun olduğuna dikkat çekerek bu başarı hikâyesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim dedi.

ÖZDEMİR:”SEKTÖRLERLE İŞ BİRLİĞİ İÇERİSİNDEYİZ”

Öğrenci Konseyi Başkanı Akgül’den sonra kürsüye çıkan Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yüksel Özdemir, Toros Üniversitesinin 2009 yılında kurulmuş olup 2010-2011 eğitim-öğretim yılında ilk öğrencilerini alarak faaliyete başladığını, bugün itibariyle 3 fakülte, 2 enstitü, 1 yüksekokulu bünyesinde 38 farklı programda önlisans, lisans, yükseklisans ve doktora düzeyinde eğitim-öğretim verildiğini belirterek “üniversiteler; toplumun ve sektörün sorunlarına çözüm getiren ürettikleri bilgileri toplumun yararına sunan ve ülkesinin gelecek yarınları için eğitim-öğretim, araştırma ve hizmet üreten yegâne kuruluşlarıdır” dedi.

Rektör Özdemir konuşmasının devamında “üniversitemiz bölgesel kalkınmaya önem veren ve bu amaçla bölgedeki sektörlerde her daim işbirliği içerisinde olmaya büyük bir gayret göstermektedir. Nitelikli eleman yetiştirmeye yönelik ortaklaşa yürüttüğümüz projeler meyvesini vermeye başlamış olup bundan sonraki yıllarda artarak devam edecektir. Bize destek veren tüm kamu, kuruluş ve kişilere sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Bu amaçla işbirliği içerisinde bulunduğumuz bütün kurum ve kuruluşları ile birlikte “Danışma Kurullarını” oluşturmuş durumdayız, kuralların etkin bir şekilde çalışması ile kentimizin sorunlarına hızlı bir şekilde çözümler getirmeyi amaçlamaktayız” şeklinde konuştu.

ÖZVEREN: “MERSİNLİLER TOROS’A SAHİP ÇIKINIZ”

Rektör Özdemir’in ardından söz alan Toros Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ali Özveren ise Toros Üniversitesi’nin günümüze nasıl geldiğine yönelik tarihi notlar verdi. Mütevelli Heyet Başkanı Özveren, “Atatürk’ün Mersin Nutkundaki; “Mersinliler Mersin’e sahip çıkınız” düsturu o günün ve bildiğiniz köy enstitülerinden yetişmiş olan öğretmenlerin ideallerinde belirleyici bir nokta olmuştur. O anlayış bugünde devam ediyor. 1978’te okulumuz kapanma durumu ile karşı karşıya kaldığında şöyle bir konuşma yapmıştım; Sokrates idama götürülürken demiş ki: “Atinalılar bana sahip çıkınız” Bende ondan esinlenerek dedim ki; “Mersinliler Toros’a sahip çıkınız” ve biz idealist genç öğretmen ve veliler bir araya gelerek Mersin Eğitim Vakfını kurduk. 1982 Anayasası hazırlanırken 130. Madde de vakıf üniversiteleri kurulabilir ibaresi vardı. Bu beni çok heyecanlandırdı. Daha Anayasa referandumdan geçmeden mahkemeye müracaat ettim. Vakıf senedine bir hüküm eklettim; “Mersin Eğitim Vakfı Mersin’de bir vakıf üniversitesi kursun” diye. Bu o günlerde ki hayallerimizdi ama kolay olmadığını söylemeliyim” dedi.

Ülke olarak zor günler geçirdiklerini belirten Özveren: “Birlik ve beraberliğimizi kasteden, kardeşliğimizi bozan çeşitli faaliyetlerle karşı karşıyayız. Bu çabaları boşa çıkarmak ancak birbirimize daha da kenetlenmekten, demokrasiye ve hukuka inanmamızdan, çağdaş ve laik eğitimden vazgeçmemizden ve muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkmamızdan geçmektedir. Bu bağlamda Atatürk ilke ve devrimlerinden ödün vermeden aklı ve bilimi her daim kendimize rehber edinmekten başka da bir yol bulunmamaktadır” dedi.

YILDIZER:“ÇOK ÇALIŞMAKTAN KORKMAYIN”

Mütevelli Heyet Başkanı Özveren’in ardından açılış konuşmasını yapan Mersin Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Gençlerin çok çalışmaktan korkmamaları gerektiğini belirten Yıldızer, parlak hedeflere giden yolların zorlu olmayanına rastlayamayız, bu yollardan geçebilmek için çok dikkatli olmak, planlı ve programlı şekilde çalışmak gerekir dedi.

TUNÇ SOYER’E FAHRİ DOKTORA BELGESİ VERİLDİ

Konuşmaların ardından Fahri doktora Tevdi Töreni’ne geçildi. Toros Üniversitesi Senatosu’nun 2013 yılında aldığı karar ile Cittaslow (Sakin Şehir) kavramını ülkemize getirmiş olan Seferhisar Belediye Başkanı Mustafa Tunç Soyer’e Fahri Doktora Unvanı verildi. Tevdi Töreninde Rektör Prof. Dr. Yüksel Özdemir, Soyer’e cübbe giydirdi, Mütevelli Heyet Başkanı Ali Özveren ise Fahri Doktora belgesini takdim etti ve hatıra fotoğrafı çekilerek tevdi töreni son buldu.

İLK DERS TUNÇ SOYER’DEN

2016-2017 Akademik Yılının ilk dersini Başkan Soyer verdi. Soyer konuşmasına Toros Üniversitesi’nin demokrat bir Rektöre sahip olduğunu belirterek duyduğu hayranlığı dile getirdi. “Gerçekçi ol imkânsızı iste” başlığı altında konuşmasını sürdüren Soyer, bu sözün insanlığın en önemli dönemlerinden olan 68 kuşağının baharında yazıldığını ve o tarihi gençlerin yazdığını vurguladı. O dönemin değerlerini savunan kişilere 68 kuşağı denildiğini belirten Soyer, Mütevelli Heyet Başkanı Ali Özveren ve Eski Bakan Fikri Sağlar’ın da 68 kuşağının en önemli temsilcileri olduğunu ifade etti.

Verilen ilk dersin ardından Toros Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ali Özveren, Tunç Soyer’e teşekkür plaketi ve çiçek vererek Akademik Yılı Açılış Töreni sona erdi.

 



Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   





  FLAŞ HABER





 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA