MERSİNLİ SANATÇI DENİZ SAĞDIÇ’IN ‘READYREMADE’ SERGİSİ VİS SANAT’TA AÇILDI | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
MERSİNLİ SANATÇI DENİZ SAĞDIÇ’IN ‘READYREMADE’ SERGİSİ VİS SANAT’TA AÇILDI


Birbirinden değerli etkinliklerle sanatseverleri ağırlamaya ve büyülemeye devam eden Vis Sanat, yeni sezonun ilk sergisini Mersinli sanatçı Deniz Sağdıç’ın "ReadyReMade" isimli projesi ile açtı

 

Birbirinden değerli etkinliklerle sanatseverleri ağırlamaya ve büyülemeye devam eden Vis Sanat, yeni sezonun ilk sergisini Mersinli sanatçı Deniz Sağdıç'ın "ReadyReMade" isimli projesi ile açtı.

Evrensel değerler zemininde güncel teknolojiyle geleneksel olanı birleştirerek, kültür ve sanatın toplumsal katmanların tümüne yayılmasını sağlama hedefiyle yola çıkan Vis Sanat, sezona sanatçı Deniz Sağdıç’ın “Ready-ReMade” isimli sergisiyle başladı.

Bugüne dek dokuzu kişisel olmak üzere uluslararası ve ulusal birçok projede başarılı işlere imza atan Deniz Sağdıç, çalışmalarını İstanbul'daki atölyesinde sürdürmeye devam ediyor. Sanatçının son projesinin tanıtım bülteninde "Ready-ReMade" ile sanatta biçim ve düşünce düzleminde ortaya konulan ayrıştırmalara odaklandığı ve günlük kullanım nesnelerini, görece tüketilip, terk edildikleri noktalardan kendi deyimiyle “devralarak” bu nesnelere kendisiyle özdeşleşen çizgilerle müdahalelerde bulunduğu, bu yöntem ile düşünceyi yaratıcı eylemle ilişkilendiren Sağdıç'ın buluntu nesneyi sanatın doğasında yeniden var etmeyi amaçladığına aynı zamanda Sağdıç’ın yürürlükte olan sanat tarihi yaklaşımına yönelik eleştirisinin, hesaplaşmasının, kaçınılmaz olarak sanatçı tanımına da yönelik olduğu ve Sağdıç’a göre söz konusu yaklaşımın sadece sanatı değil sanatçıyı da eser üzerinden tanımlamasına, sanatçıyı ‘ne’liğinden öte ‘kim’liği zemininde temellendirdiğine, yaşadığı dönemin hayata getirdiği biçim ne olursa olsun sanatçının ilk günden beri düşüncesiyle var olduğuna vurgu yaptığı belirtilmiştir.

İş dünyasından önemli isimlerin ve çok sayıda davetlinin katıldığı sergi Işık Gençoğlu küratörlüğünde, 13 Kasım 2016 tarihine kadar Vis Sanat’ta izlenebilecek.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA