‘İMOB Mersin Mobilya Fuarı’ kapılarını açtı | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
‘İMOB Mersin Mobilya Fuarı’ kapılarını açtı


CNR Holding tarafından düzenlenen Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından desteklenen ‘İMOB Mersin Mobilya Fuarı’ kapılarını açtı.

 

CNR Holding tarafından düzenlenen Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından desteklenen ‘İMOB Mersin Mobilya Fuarı’ kapılarını açtı.

Ev ve ofis mobilyaları, ev aksesuarları, bahçe ve yazlık mobilyaları ile mobilya yan sanayi ürünlerinin sergilendiği fuar, 28 Nisan’a kadar açık kalacak. 

CNR Expo Yenişehir Fuar Merkezi’nde açılışı gerçekleşen ‘İMOB Mersin Mobilya Fuarı’na Mersin Valisi Ali İhsan Su, KKTC Mersin Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ile Meclis Başkanı Hamit İzol, ilçe belediye başkanlarıyla sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. 28 Nisan’a kadar açık kalacak fuara, 50 binin üzerinde ziyaretçi bekleniyor. 

Kızıltan: “Fuarı, perakende sektöründeki daralmaya karşı bir ilaç olarak görüyoruz”
Fuar açılışında konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, fuarın gerçekleştirilmesinde emeğe geçenlere teşekkür ederek sözlerine başladı. MTSO olarak her zaman fuar organizasyonlarını desteklediklerini kaydeden Kızıltan, “Mersin olarak burada beraberiz, birlikteyiz. Mersin’i lider bir kent olması için uğraşıyoruz, uğraşacağız” dedi. 
Mersin Mobilya Fuarı’nı, perakende sektöründeki daralmaya karşı bir ilaç olarak gördüklerine de değinen Kızıltan, “Bu fuarla, katılımcı firmalarımız ve markalarımız çok geniş bir ürün yelpazesi ile son teknoloji ve tasarımlarını halkımızın ilgisine sunuyor” diye konuştu. 

Vali Su: “Mobilya sektörü hızla gelişen bir sektör”
Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin’in her sektörde çok önemli potansiyele sahip bir il olduğunu söyledi. Bu potansiyeli değerlendirmenin yolunun ise fuarlar düzenlemekten geçtiğini kaydeden Su, bu anlamda açılışını gerçekleştirdikleri mobilya fuarının büyük öneme sahip olduğunu vurguladı. 
Mobilya sektörünün hızla gelişen bir sektör olduğuna değinen Su, “İlk etapta insan ihtiyacından kaynaklanan mobilya sektörü geldiğimiz noktada sadece temel ihtiyaç değil, artık bir tüketim ve konfor malzemesi. İş dünyası da bunun farkında. Çin, ABD, Almanya, İtalya ve İngiltere çok önemli mobilya ihracatçıları. Bunların içerisinde ülkemiz de var” diye konuştu.
Artık genel fuarlar yerine her sektörde ihtisas fuarlarının düzenlendiğine işaret eden Vali Su, “Biz de bu alanda ciddi adımlar atıyoruz. İnanıyorum ki bu tür fuarlarla yaptığımız ihracatları artıracağız. Hem ülkemizin hem de ilimiz kalkınmasına katkılar sunmuş olacağız” dedi.

Seçer: “Fuarlar, yatırımlar için iyi birer araçtır”
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin ekonomisinin daha ileriye gitmesi için durmadan üretmesi gerektiğini vurguladı. Üretimin yolunun ise Mersin’e gelecek yatırımlardan geçtiğini kaydeden Seçer, “Fuarlar, yatırımlar için iyi birer araçtır. Bu nedenle fuarlar önemli organizasyonlar” dedi.
Mersin’in daha geniş bir fuar alanına ihtiyaç duyduğuna dikkat çeken Seçer, daha önceki belediye yönetiminin bu alanda bir adım attığını ve bunun üzerinde çalıştıklarını aktardı. 75 bin metre kare alanda bir bölgenin fuar alanı olarak satın alınmış olduğunu bildiren Seçer, “Oranın genişleme imkanı da var. Muazzam bir fuar projesi olabilir. Kara, demir, hava yollarına yakın. Çok kısa sürede bu konuda önemli çalışmaları açıklayacağım” ifadelerini kullandı. 

Bulut: “Çukurova bölgesinde fuar sayısını ilk etapta 12’ye çıkaracağız” 
CNR Holding İcra Kurulu Başkanı Ali Bulut ise fuarı sadece bölgede değil, Türkiye’nin her yerinde tanıttıklarını ve 50 binden fazla ziyaretçi beklediklerini söyledi. Önümüzdeki süreçte Çukurova bölgesinde düzenleyecekleri fuarlar sayısını ilk etapta 12’ye çıkaracaklarının müjdesini veren Bulut; “Bu bölgeyi 2020 büyüme planına aldığımızı müjdeleyebiliriz. Gelin bunu hep birlikte yapalım. Biz üstümüze düşeni yapmaya hazırız” dedi. 

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri, daha sonra fuara katılan firmaları stantlarında ziyaret etti. MTSO standını ziyaret eden Vali Ali İhsan Su ve katılımcılar, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ve Meclis Başkanı Hamit İzol ile sohbet etti. 

 

 



Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   





  FLAŞ HABER





 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA