MERSÝN ÝDMAN YURDU’NA PROFESYONEL ANLAYIÞ YERLEÞMELÝ | Ýmge Gazetesi

 
             HABER ARÞÝVÝ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SÝYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMÝ    |    YAÞAM    |    SPOR
MERSÝN ÝDMAN YURDU’NA PROFESYONEL ANLAYIÞ YERLEÞMELÝ




 

Spor adamý Selçuk Dereli Mersin Ýdman Yurdu’nun yeni yönetimine baþarýlar dileyerek tüm Mersinlileri takýma destek vermeye davet etti ve artýk yapýlmasý gerekenin Mersin Ýdman Yurdu’na profesyonel anlayýþý yerleþtirmek olduðunu söyledi.

Eski hakem ve futbol yazarý Selçuk Dereli, ‘Mersin Ýdman Yurdu benim için çok ayrý yeri olan bir takýmdýr, acý tatlý birçok anýna þahit oldum. O yüzden çok yakýndan takip ediyorum ve baþarýlý olmasýný istiyorum. Çünkü Mersin Ýdman Yurdu yaklaþýk 100 senelik bir takým ve baþarýlý olmayý hak ediyor. Tevfik Sýrrý Gür Stadý’nýn olduðu o bölge Mersin’in spor hafýzasýdýr. Bütün Mersinliler gibi benimde kalbim Mersin Ýdman Yurdu için atýyor.’’dedi.

Mersin Ýdman Yurdu’nun, Süper LÝG’den PTT Lig’e düþmesinden üzüntü duyduðunu ifade eden Dereli; ‘’ Kulübümüzün profesyonel bir anlayýþla yönetilmesi lazým. Geçmiþ dönemlerde Baþkan Ali Kahramanlý belki iyi niyetli bir þeyler yapmaya çalýþtý ama amatörce yönetilince sýkýntýlar yaþandý. UEFA ile yaþanan sýkýntýlar, Federasyonla yaþanan sýkýntýlar, mali kriterler ve transferlerle ilgili yaþanan sýkýntýlar kulübe hep kaybettirdi.’’ Dedi.

Ali Tekin’e ve Yönetimine Baþarýlar Diliyorum

Dereli, Mersin Ýdman Yurdu Kulüp Baþkaný Ali Tekin ile göreve geldikten sonra telefonda görüþtüklerini anlattý ve þöyle devam etti: ‘’Yeni yönetimdeki baþkan Ali Tekin’e ve yönetimine baþarýlar diliyorum.  Kendileri benimle iletiþime geçti, konuþtuk da. Fikir ve düþüncelerimi sordu, yararlanmak istediðini de söyledi. Bir Mersinli olarak mutluluk duydum.  Ýnanýyorum ki baþarýlý olacaklar, Mersin Ýdman Yurdu’nun baþarýlý olmaktan baþka hiçbir þansý yok. Yeni yönetimin içerisinde çok deneyimli, katký sunacak arkadaþlar da var, yeni isimler de var. Ali bey yönetimin çok baþarýlý olacaðýna inandýðýný söyledi. Son tabloya baktýðýmýzda iyi bir kaynaþma olur ve iyi bir tempo yakalarlarsa baþarý gelebilir. ‘’

Mersin’in Birleþmesi ve Mersin Ýdman Yurdu’na Destek Olmasý Lazým

Mersinli olarak, Mersin’i kocaman bir aile olarak gördüðünün altýný çizen Dereli, ‘’Mersin ailesinin, camiasýnýn birleþmesi ve Mersin Ýdman Yurdu’na destek olmasý lazým. Tribünlere bakýyorum bomboþ ve böyle olmuyor. Þeytanlar Grubu çok büyük destek veriyor onlar da olmasa iþi daha zor Mersin’in. Yönetim kurulu üyelerinin tribünlere seyirci gelmesini teþvik etmesi lazým. Geçen hafta Mersin’de kadýnlar organize olup birlikte maça gittiler. Bu çok güzel ve önemliydi. Bunu çok önemsiyorum bu anlamda da herkese teþekkür ediyorum. Hep birlikte Mersin’in yanýnda olmalýyýz. Ýyi günde de kötü günde de takýmýmýzý yalnýz býrakmamalýyýz. Çünkü Mersin Ýdman Yurdu, Türk futboluna önemli isimler yetiþtirdi.  Mersin Ýdman Yurdu altyapýsýný da geliþtirmeli; yani geçen yönetim döneminde altyapý noktasýnda ne yazýk ki gerekenler yapýlmadý çalýþmalar yetersiz kaldý. Yýldýz takýmlarda sahaya çýkamayan takýmlar oldu.  Gençler de sýkýntýlar yaþadýlar ama bunlar da aþýlmalý. Altyapýya önem verilmeli. Maçý sahada kazanmak için öncesinde yapýlmasý gereken kriterler var; tesisleþme, altyapý gibi, bunlarý çözerseniz zaten kulüp olursunuz. Mersin Ýdman Yurdu gibi bir kulübümüz ekonomik sorunlarý çözdüðünde, ayaklarý üzerine basacak hale geldiðinde, eðer profesyonel bir þekilde yönetilirse zaten kendi kendine yeter. Eðer Mersin’in dinamiklerinden sürekli bir beklenti varsa bu iþ böyle yürümez. Yapýlmasý gereken Mersin Ýdman Yurdu’na profesyonel anlayýþý yerleþtirmek. Bunlar çözüldükten sonra zaten kulüp baþarýyý yakalayacaktýr. Federasyondan gelen yardýmlar var, altyapýda yetiþecek oyuncular ve transferler kulübe çok destek olacak. Kulübümüzün bu anlayýþa bir an önce geçmesi lazým.’’ Þeklinde konuþtu.

Mersin Ýdman Yurdu-Gaziantepspor maçýný da deðerlendiren Dereli, ‘’ Mersin Ýdman Yurdu-Gaziantepspor yeni yönetimin çýktýðý ilk karþýlaþma üzücü bir skorla bitti. Ama bu futbolda olur yönetim deðiþti buna takýlmamak lazým. Yeni yönetim uzun vadede yapacaklarýný Mersin’e anlatýr ve inandýrýrsa seyirci tribüne de gelir. O seyirci takýmý da destekler. Çünkü Mersin’in insaný vefalýdýr takýmýný kulübünü sever. Ýyi bir kaynaþma saðlanmalý, yönetim içinde iyi bir ekip olmalý. Ben de bir Mersinli olarak üzerime düþen her þeyi yapmaya hazýrým. Üç yýl hedef koysun yönetim kendine ve bu 3 yýllýk hedefi þeffaf bir yönetim anlayýþýylainsanlarla, kamuoyuyla paylaþýlsýn. Mersin Ýdman Yurdu’nun baþarýyý yakalayacaðýna yürekten inanýyorum.’’ Dedi.

 

Etiketler :
Paylaþ :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!

 
  FLAÞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAÞ HABER



 


 
 
ANASAYFA ÝLETÝÞÝM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SÝYASET HABERLERÝ SPOR HABERLERÝ GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 

Ýmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA