5. TÜRK DÜNYASI TİYATRO GÜNLERİ BAŞLIYOR | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
5. TÜRK DÜNYASI TİYATRO GÜNLERİ BAŞLIYOR


Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl beşincisi düzenlenecek olan Türk Dünyası Tiyatro Günleri 2-16 Mart 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl beşincisi düzenlenecek olan Türk Dünyası Tiyatro Günleri 2-16 Mart 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Türk dünyasının ortak paydasını, sevincini, kültürünü, sanatın en güçlü dalı tiyatro ile harmanlayarak vatandaşlar arasında köprü kuran Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersinlilere sanat dolu günler yaşatacak. İki hafta boyunca Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşecek olan Türk Dünyası Tiyatro Günleri'nde Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan, Gagavuzya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Tataristan'dan gelen tiyatro grupları, Türk milletinin köklü tarihini tiyatro sayesinde vatandaşlara aktaracak.

Ortak Türk kültürünü Mersinlilerle buluşturacak tiyatro günleri, 2 Mart Cumartesi günü Azerbaycan Rusya Dağıstan Devlet Dram Tiyatrosu'nun ‘Dağılan Tifaq' adlı oyunuyla perdelerini açacak. Tataristan Cumhuriyet Buinsk İlçesi Yaktılık Halk Tiyatrosu ise ‘Kader Sınavı' adlı oyunla 5 Mart Salı günü izleyiciyle buluşacak. 7 Mart Perşembe günü Özbekistan Semerkant Bölgesi Kukla Tiyatrosu'nun ‘Yıldız Ulutbek' adlı oyununun sahneleneceği etkinlikte, 9 Mart Cumartesi günü de Kazakistan Aktobe Bölgesi T. Ahtanova Fram Tiyatrosu ‘Hamlet' oyunu ile sanatseverlerin karşısına çıkacak. KKTC Güzelyurt Belediyesi Şehir Tiyatrosu ‘Şenlik Çıkmazı' oyunuyla 12 Mart Salı günü sahne alırken, programın son günü olan 16 Mart Cumartesi günü ise Gagavuzya Tiyatrosu ‘Gururlu Köy' oyunuyla Mersinlilerle buluşacak. Tüm oyunlar saat 19.30'da başlayacak.

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA