MERSİN’DE AMATÖR SPOR HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
MERSİN’DE AMATÖR SPOR HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI


Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen ve Türkiye’de 81 ilde yapılan Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Mersin’de, Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen ve Türkiye’de 81 ilde yapılan Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Mersin’de, Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu.

Bugün yapılması planlanan kortej yürüyüşü ise dün Hakkari Şemdinli’de terör örgütü PKK’lılarca gerçekleştirilen bombalı saldırı sonucu şehit olan 10’u asker 18 vatandaşımızdan dolayı iptal edildi.

3 yıldır kutlanan Amatör Spor Haftası bu yıl 10-16 Ekim tarihleri arasında kutlanacak. Bu yıl yaşanan terör olaylarından dolayı eğlenceli etkinlikler olmayacak. Bugün yapılması planlanan kortej yürüyüşü de dün Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK’lılarca gerçekleştirilen bombalı saldırı sonucu şehit olan 10’u asker 18 vatandaşımızdan dolayı iptal edildi. Haftanın açılışı kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Mithat Ertaş ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Göksel Tuna tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu. Ardından konuşan ASKF Başkanı Mithat Ertaş, 3 yıldan beri Spor Genel Müdürlüğü’nün talimatları gereğince kutladıkları Amatör Spor Haftası’nı bu yıl 10-16 Ekim tarihleri arasında kutlayacaklarını söyledi. Mersin’de çeşitli etkinlikler yapacaklarını kaydeden Ertaş, "Bugün programımızda bir değişiklik yapmak zorunda kaldık. Kortej halinde sporcularımızın, tüm spor camiasının katılımıyla Edip Buran Spor Salonu’na kadar yürüyüş yapacaktık. Ancak dün Hakkari’de yaşanan hain saldırı sonucu 10’u asker 18 vatandaşımızın şehit olmasından dolayı kortej yürüyüşümüzü iptal ettik. Ayın 13’ünde Yusuf Kalkavan Anadolu Lisesi’nde panel yapacağız. Ayın 14’ünde Macit Özcan Spor Kompleksi’nde yılın enleri ödül töreni yapacağız. Burada ilimizi, ülkemizi başarıyla temsil etmiş, derece yapmış sporcularımıza ve antrenörlerimize ödül vereceğiz. Bu ödül töreni ile Amatör Spor Haftası’nı sonlandıracağız" dedi.

"Amatörlerin en büyük sıkıntısı tesis, malzeme ve ulaşım"

Amatörlerin en büyük sıkıntılarının tesis, malzeme ve ulaşım olduğunu vurgulayan Ertaş, "Büyükşehir Belediyesi, zaman zaman ilçe belediyelerinin destekleriyle, Spor Genel Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün katkı ve destekleriyle amatör sporcuların sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. En büyük sorunlarımızdan biri de sağlıkçı. Bununla ilgili Gençlik Spor Genel Müdürlüğü, Türkiye Futbol Federasyonu, Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu işbirliğiyle yapılan protokol gereği 40’a yakın sağlıkçı, ilk yardım kursiyeri mezun ettik. Onlarla bu işleri götürmeye çalışıyoruz. Bizim haftalık müsabakamız 80-90. Bizimde gönlümüz arzu ediyor ki her maçımızda bir ambulansımız, bir doktorumuz olsun ama bu imkansız. Çünkü o kadar ambulansın maçlara gitmesi demek diğer tarafta hastalara gidecek ambulansın kalmaması demek. Birde sadece futbol değil. Futbolun dışında bir çok spor dalında müsabakalar oynanıyor. Ambulans ve doktorların bu maçlara yetişmesi mümkün değil. Biz belediyelerimizin, federasyonumuzun katkılarıyla amatör sporcuların sorunlarını çözmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Yıllardır tartışma konusu olan ve bir türlü zemini yapılmayan kum saha Ahmet Ayaz Futbol Sahası ile ilgili de Ertaş, "Orada şu anda alt yapı maçları oynanıyor. Zaten büyük kategorilere müsaade etmiyoruz. Orayla ilgili çalışma yapamıyoruz. Çünkü Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nun akıbeti ne olacağını bilmediğimiz için elleyemiyoruz. Oranın akıbeti de Tevfik Sırrı’ya bağlı. Stat TOKİ’ye devredildi. Stadyum yıkılırsa orada zaten yıkılacak. O yüzden ne Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün ne Futbol Federasyonu’nun oraya bir yaptırımı olmuyor. Akıbeti olmayan bir yere de yatırım yapamıyorlar. Şu anda bekleme aşamasındayız" diye konuştu.

 



Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   





  FLAŞ HABER





 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA