HASAN AHİ: “SEÇME VE SEÇİLME HAKKI GASP EDİLDİ” | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
HASAN AHİ: “SEÇME VE SEÇİLME HAKKI GASP EDİLDİ”


İYİ Parti Yenişehir Belediye Başkan Adayı Avukat Hasan Ahi, partilerinin son zamanlarda çok ciddi bir şekilde demokrasi mücadelesi verdiklerini ve Mersin ile Türkiye’de ilk kadın Belediye Başkanı’nın Müfide İlhan’a vurgu yaparak, “ 11 Aralık 1934 tarihinde Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından

 

İYİ Parti Yenişehir Belediye Başkan Adayı Avukat Hasan Ahi, partilerinin son zamanlarda çok ciddi bir şekilde demokrasi mücadelesi verdiklerini ve Mersin ile Türkiye’de ilk kadın Belediye Başkanı’nın Müfide İlhan’a vurgu yaparak, “ 11 Aralık 1934 tarihinde Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmiş. Yine aynı bu tarih Sayın Kocamaz’ın seçilme hakkının gasp edilmesi demokrasi adına büyük bir ayıptır. Bu eylemle birlikte Türkdemokrasi tarihine bir kara leke olarak düşmüştür. ” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Yenişehir Belediye Başkan Adayı Av. Hasan Ahi, hayata geçireceği projelerini anlatmak amacıyla Tenis Kulübü’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Programa, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Özgür Sanal,  İYİ Parti İl Başkanı Ali Can Özbayrak, İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanı Turgut Kahraman ve çok sayıda partili katıldı.

İL BAŞKANI ; “ADAYLARIMIZ GÜÇLÜ, İDDİALIYIZ”

 İlçe Başkanı Kahraman, tüm Türkiye’nin  Mersin’i takip ettiğini belirterek, Yenişehir’i partilerine kazandırmak için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi. İl Başkanı Özbayrak ise, kentte genelinde gösterilen adayların çok güçlü olduklarını ifade etti. Özbayrak; “Birçok ilçede iddialıyız. Şuan adaylarımızın kimlikleri, isimleri tanınmış kişiler. Ben şunu umut ediyorum İYİ Parti  olarak Büyükşehir’ de Demokrat Parti olarak kazanıp, Mersin’de demokrasi kazanmış olur. Sayın Ahi’nin çıkmış olduğu bu yolda başarılar dilerim.

“BU EYLEM BİR DEMOKRASİYE BİR DARBEDİR”

Bir bireyin seçme ve seçilme hakkını  elinden alınmasının bir demokrasi katliamını olduğunu belirten Av. Hasan Ahi’de , “ Bu eylem partiye veya Sayın Burhanettin Kocamaz’a yapılan bir eylem değildir. Küçük bir eylem olarak nitelememek gerekir. Bu bir demokrasi katliamıdır. Bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum” dedi.

“BİR AN ÖNCE EKONOMİ ŞEHİDİ İLAN EDİLSİN”

Geçtiğimiz günlerdekuyumcu esnafına yönelik gerçekleştirilen menfur silahlı saldırıyı bir kez daha kınayan Ahi, “ Türkiye’de terör şehitlerini gördük. Darbe şehitlerini gördük. Dün Mersin’de toprağa verdiğimiz  merhum Mustafa Serpil ile Yasin Tazegül’ün ekonomi şehitleri olduklarına inanıyorum. Ekonomik anlamında ülkemizin bu duruma getirilmesine neden olanların da sorumlu olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle bu kişilerin  ekonomi şehidi olduğuna inanıyorum.

“HAYALLERİNİZİ GERÇEKLEŞTİRECEK PROJELERLE GELİYORUZ”

Hayalleri gerçekleştirecek projelerle geldiklerini belirten Ahi, “  2019 yerel seçimlerde bir başka partiden aday olmuştum. O dönemdede projelerim vardı. Yenişehir’i, buşehri İYİ Parti olarak değil, Hasan Ahi ve meclis üyeleri olarak da değil. İlçeyi Ahmet’le, Osman’la, Süleyman ve  Agop ile  netice itibarıyla her kesimden dostlarımızla, halkımızla yönetime talibiz. Hayallerinizi gerçekleştirecek projelerle geliyoruz” diye konuştu.

“BİR AVUÇ TOHUM BİR ÖMÜR BAĞIMSIZLIK DEMEKTİR”

Projelerinin Yenişehir Kalkınma Projesi  (YEKAP) adı altından olduğunu söyleyen Ahi, daha önce hazırladığı projelere yenilerini ekleyerek bu yola çıktıklarını vurguladı. Ahi, “İlçede Tarımsal verimaçısında  oldukça fazla arazimiz var. Vatandaşın ekonomik anlamda rahatlaması  amacıylatanzim satış noktaları açıldı. Biz tohumuşuan İsrail’den gelmektedir.. Bu tohumlar kısır tohumlardır.  bir defa ekiyorsunuz ve bir daha aynı tohumdan ürün alamıyorsunuz. Bu nedenle bir avuçtohum bir ömür bağımsızlıktır diyoruz. Bir avuç tohum üreticiyi kalkındırmaktır diyoruz. Bir avuç tohum yediğimiz besinlerde GDO’su olmayan yerli ve organik besindir diyoruz. Belediyeolarak ilk baştayerli  tohum üretim merkezi kuracağız.  Bu merkezde elde edilecek tohumlar ile çiftçi kardeşlerimize destek vereceğiz. Yerli tohumun ilk adımını Yenişehir’de atacağız. Hem üreticimizi kalkındırmak anlamında bir destek olacak, hem de tüketici daha ekonomik ve daha sağlıklı ürün tüketecek.  Bu ürünleri, hükümet gibi tanzim satış noktalarında değiş,  süreklilik arz edilecek satış merkezleri kurarak devam ettireceğiz. Mersin’de ve Yenişehir’de bir ilke imza atmanın yanı sıra ilçemizi tanıtım anlamında da faydalı olacağı kanısındayım” şeklinde konuştu.

Başkan Adayı Hasan Ahi’nin katılımcılara anlattığı diğer projelerini ise şu şekilde sıraladı;

KENT MEYDANI

İnsanların kaynaşması ve birbirlerini daha iyi tanımaları için kent meydanın olması gerekir. Bu anlamda çalışmamız var.

BASIN MERKEZİ KURULACAK

Basın bu ülkenin can damarıdır. Basın bir ülkenin damarında akan kanıdır. Onu ne kadar refah içerisinde çalışabilme ve özgürlüğe  kavuşturabilirsek toplum o kadar bilinçli olur. Bilinçli toplumlar sağlıklı düşünür ve iyi anlamda güzel fikirler üretir. Bunu yapacak olan da siz değerli basın mensuplarınız. Yenişehir’de bir basın merkezi yok. Mutlak suretle derhal basının ihtiyaçlarını cevap verebilecek  bir basın merkezi olması gerektiğine inanıyorum.

KONSERVATUVAR BİNASI İNŞA EDİLECEK

Bunun yanı sıra sanat çok önemli. Çocuklarımızı yeteneklerine göre eğitmek gerekir. Bizim dönemizde bir konservatuvar binasına projemiz mevcuttur. Bizim dönemimiz de öngörülen bir projemizdir.

SEVGİ ADASI

2009 yılında aday olduğumda Sevgi Adası adında bir projemiz vardı. kendi memleketlerin mimarı yapısına uygun şekilde yapıların inşası yapılarak hemşeri derneklere tahsis etmeyi düşünüyoruz. Orada niyetimiz horon halayın birlikte çekildiği köftenin birlikte yoğrulduğu inşa edeceğiz.

YENİ MUHTAR BİNALARI İNŞA EDİP, MUHTARLARIN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRACAĞIZ.

Yeni inşa edeceğimiz muhtarlık binaları içerisinde muhtarlarımızın tüm teknolojiden faydalanabileceği sistemler kuracağız. Ve belediye tarafından sağlanacak insan kaynakları ile vatandaşın ve muhtarların belediyeye online olarak hızlı bir şekilde erişim sağlanacak.

DENETLEME KURULU

MİY dönemimde göstermiş olduğum şeffaflığı aynı şekilde  belediye başkanlığı dönemimde de  devam ettireceğim. Ve bu şeffaflığın halkın içerisinde seçilecek denetleme kurulu tarafından denetlenmesine imkan sağlanacak.

KADIN, GENÇ VE ÇOCUK MECLİSİ

Kadınlar olmazsa olmazımızdır. Türk hukuku ile İslam hukukunda kadınlarımız ulvi bir yerde. Cennetin bile kadınların ayakların altına serilmiş bir kültürden geliyoruz. Ayrıca Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk dünyada ilk kez kadına seçme seçilme Türk kadınlarına  vermiştir. Atarımızın izinden gidiyoruz. Hedefimiz bir kadın meclisi kurmak. Bizim yol gösterici ışığımız kadınlar olacak.Her başarılı belediyenin arkasında kadınlar meclis olmak zorundadır. Gençlik ve çocuk merkezide kurulacak. Gençlerin yerimize gelmesi için yeterli donanıma  sahip olmaları için çalışacağız. Bu ülkede bu meclis örnek teşkil edecek.

AVM’LERE ÇÖZÜM

Esnafımız kan ağlıyor. Şehrin ortasına Forum , Kipakurdular. Tabi bunlar gerekli fakat şehrin içinde olmaz.  Şehir dışına kurulur. Gitmek isteyen arabasıyla servisiyle gider. Buna yönelik çözümlerimiz de var.

YENİLENEBİLİR YENİŞEHİR

Yenişehir belediyesi başkan olmam halinde doğayı kirletmeden belediye bütçesini eksiltmeden tüm yenilenebilir enerji kaynaklarından faydalanacaktır.  Başka sokak aydınlatmaları olmak üzere yeni ruhsat verilecek olan binaların güneş ve rüzgar enerjisi anlamında donatılması konusunda ön koşul getireceğiz.

MEGA PROJE

Yenişehir’e sürpriz bir mega proje sözümüz var. Önümüzdeki günlerde açıklayacağımız mega proje ile yalnızca mersin be Türkiye değil Yenişehir tüm dünyada ismi anılan bir kent ahalinde dönüşecek. Bu mega projemizi gerekse sosyal medya gerekse billboardlar da “ bir hayalim var” hashtag ile takip edebilirsiniz.

Konuşmalarının ardından CHP İl Başkan Yardımcılığı görevinden  istifa ederek  Hasan Ahi’nin pesinde İYİ Parti saflarına katılan Mehmet Ali Aktarla ise “ CHP’nin yanlış uyguladığı politikalar nedeniyle  istifa ettim. Bizim istediğimiz hiçbir aday gösterilmedi. Ben bu nedenle partimden istifa ettim. Bizim destek vermek istediğimiz aday Hasan Ahi’dir. Sonuna kadar yanında olacağım” dedi

 

 



Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   





  FLAŞ HABER





 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA