MERSİN TARSUS OSB YATIRIMCILARINI BEKLİYOR | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
MERSİN TARSUS OSB YATIRIMCILARINI BEKLİYOR


Katma değer yaratan firmaları ile ülke ekonomisine değer katan Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi, yatırımcının her geçen gün artan taleplerine yanıt verebilmek için alanını genişletiyor.

 

Katma değer yaratan firmaları ile ülke ekonomisine değer katan Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi, yatırımcının her geçen gün artan taleplerine yanıt verebilmek için alanını genişletiyor. 
1’nci ve 2’nci bölgelerde boş parsel kalmaması sebebiyle, şuanda tahsis aşamasında olan 3. bölgenin faaliyete geçmesi için tüm hızıyla çalışmalar devam ediyor. 98 hektarlık 3. Bölgenin tahsisleri ile birlikte 56 hektarlık 4’ncü bölge ve 300 hektarlık 5’nci bölgenin çalışmaları da devam ediyor.
2009'dan bu yana MTOSB Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Sabri Tekli, hayata geçirdikleri projeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 1993'te 380 hektarlık bir alan üzerinde temelleri atılan bölgenin 1994'de altyapı çalışmalarına başlandığını hatırlatan Tekli, öncelikle 35 firmaya arsa tahsisi sağladıklarını ifade etti. 2010 yılında çalışmalarına başladıkları 2. Bölgeye yapılan 278 hektar ilave arazi ile OSB'nin 658 hektar alana ulaştığını anlatan Tekli, bölgede toplam 195 sanayi parselinin bulunduğunu ve 16.000 kişinin istihdam edildiğini kaydetti. 
MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, şu bilgileri verdi: "MTOSB ilgili Bakanlıkça parselizasyon  planları onaylanan ve tahsis süreci devam eden 3. bölgemiz ile birlikte OSB'miz 756 hektar büyüklüğe ulaşarak 22.000 kişinin istihdam edileceği bir merkez olacak. Bizler bu bölgeye teknolojisi yüksek ürünler üreten ve istihdama katkı sağlayacak firmaları tercih ediyoruz. Bölgede halen tahsis süreci devam ediyor. Çalışmalarına devam ettiğimiz 4'üncü ve 5'inci Organize Sanayi Bölgelerimizin de faaliyete geçmesi ile 1136 hektar alana sahip bir organize sanayi bölgesi olacağız."
MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, 2017 yılında Mersin'den 150'yi aşkın ülkeye yapılan 1,5 milyar dolarlık ihracatın yaklaşık yüzde 35'lik kısmının OSB'den gerçekleştirildiğini söyledi. Tekli, "Mersin'in ticaret hacmini üst seviyelere taşımak; daha fazla üretim ve istihdam oluşturmak için tüm gayretimizle çalışıyoruz." dedi.
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB)'nde 2017'de gerçekleştirilen yaklaşık 500 milyon dolarlık ihracatın 2018 yılı sonunda 600 milyon dolara çıkması bekleniyor.

 "DÜNYANIN HER BÖLGESİNE İHRACAT YAPMAK MÜMKÜN"
Mersin Limanı ve Serbest Bölge'ye 22 km. uzaklıkta; havayolu, karayolu gibi lojistik imkanlar bakımından son derece avantajlı bir lokasyonda yer alan OSB'den dünyanın her bölgesine ihracat yapmanın mümkün olduğunu dile getiren Tekli, "Bölgelerimizde yıllık olarak yaklaşık  430 milyon kwH elektrik enerjisi, 190 milyon Sm3 doğalgaz tüketimi gerçekleşmekte. Bölgemizde sanayi alanı olarak kullanılmayan atıl alanlarda kurulan 40,4 MW kapasiteli Güneş Enerji Santralleri (GES) ile tüketmekte olduğumuz elektrik enerjisinin yaklaşık yüzde 20'sini karşılıyoruz.  14 farklı sektörde faaliyet gösteren firmalarımızın olduğu OSB'mizde ağırlıklı olarak çelik konstrüksiyon, gıda, plastik, makine, ahşap (mobilya), kimya, cam sektörleri üretimi yapılıyor." şeklinde konuştu.
MTOSB'den Ortadoğu ve Asya pazarları öncelikli olmak üzere dünyanın her bölgesine ihracat yapıldığını vurgulayan Sabri Tekli, "Firmalarımızın daha çok üretim yapılabilmesi ve katma değer yaratabilmesi için ihracata yönelik, kendi öz hammaddemizle nitelikli ve teknolojisi yüksek ürünler üretmesi gerekiyor. Bu nedenle Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına ağırlık veriyoruz ve destekliyoruz. Ar-Ge'ye yönelik teşviklerden sanayi tesislerinin daha fazla yararlanması için girişimlerde bulunuyoruz." açıklamasını yaptı.
 "NİTELİKLİ ELEMAN YETİŞTİRİYORUZ"
Sanayicilerin ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanların yetişmesine önem verdiklerinin altını çizen Tekli, bu çerçevede bölgede 2011 yılında beri eğitim-öğretim veren Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne her türlü desteği sunduklarını aktardı. Bu kurumda eğitim gören öğrencilerin sanayiciye katkı sağlayacak donanımda yetiştirilmesi için gayret gösterdiklerine işaret eden Tekli, şöyle devam etti:
"Elektrik Elektronik, Makine Teknolojileri, Gıda Teknolojileri, Metal Teknolojileri ve Mobilya ve İç Mekân Tasarım bölümlerine sahip okulumuz; 925 öğrenci, 53 öğretmen, 4 idari personel ile eğitim-öğretime devam ediyor. Öğrencilerimiz staj sürelerince bölgemizde üretim yapan fabrikalarımızda pratik eğitimler alıyor. Gençlerimiz mezun olduklarında bu fabrikalara kolaylıkla adapte olma imkanı buluyor. Böylece sanayicinin talep ettiği nitelikli personel ihtiyacını bu şekilde temin ediyoruz. 
Aynı zamanda bölgemizde faaliyet gösteren işletmelerin yöneticilerine yönelik gerçekleştirmeyi planladığımız diğer bir eğitim faaliyeti  ise Model Fabrika Projesi'dir. OSB'de kurulması planlanan Model Fabrika Projesi'ne de ciddi destek veriyoruz. Endüstri 4.0'a dayalı, dijital ortama hazırlanma açısından bölgemiz için etkin rol oynamasını beklediğimiz Model Fabrika Projesi verimliliği artıracaktır. Esnek üretime imkan sağlayan proje, yüksek kalite seviyesi sistemler arasında entegrasyon sağlanması gibi unsurları da beraberinde getirecektir. Bu sayede üretim kalitemizin artışı global ölçekte firmalarımızın ihracat rakamlarını arttıracağı gibi cari açığımızın da azalmasına katkı sağlayacaktır."

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA