TURNA: İLK İŞİMİZ VATANDAŞLAR İLE KUCAKLAŞMAK | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
TURNA: İLK İŞİMİZ VATANDAŞLAR İLE KUCAKLAŞMAK


Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Büyükşehir Belediye Başkan A. Adayı Alper Turna, büyükşehir belediye başkanın halktan uzak olmaması gerektiğine vurgu yaparak ‘’ Vatandaş bu güne kadar büyükşehir belediye başkanına dokunamamış, sohbet edememiş sabah dükkanında beraber bir simiti bölüşememiş, karşılıkl

 

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Büyükşehir Belediye Başkan A. Adayı Alper Turna, büyükşehir belediye başkanın halktan uzak olmaması gerektiğine vurgu yaparak ‘’ Vatandaş bu güne kadar büyükşehir belediye başkanına dokunamamış, sohbet edememiş sabah dükkanında beraber bir simiti bölüşememiş, karşılıklı çay içememiş bizim ilk işimiz vatandaşımızla hasret gidermek, onları kucaklamak olacak.’’ dedi. 

Alper Turna, seçim çalışmaları kapsamında gazetemizi ziyaret ederek önemli açıklamalarda bulundu.  Göreve gelir gelmez Mersin’i kucaklayacaklarını ifade eden Turna, ‘’ Kentin tüm alanlarında günlük üç saatimizi esnafımıza, komşumuza, Ali amcaya, Ayşe teyzeye zaman ayırıp onları dinleyerek geçireceğiz. İçlerini bir döksünler. Yıllardır bunalmışlar, içlerini dökememişler, yolda selamlaşamamışlar, önce merhabalaşacağız, dertlerini dinleyeceğiz.’’ şeklinde konuştu.

‘’CHP’nin büyükşehir aday adaylarının 12’si de seçimi kazanacak güçtedir’’

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Mersin büyükşehir a. adaylarından 12’sinin de seçimi kazanacak güçte olduğunun altını çizen Turna, ‘’Seçimi 12 arkadaşımızdan hangisi aday belirlenirse belirlensin alacağız. Genel merkezimiz burada az farkla, orta farkla, çok farkla alma noktasına bakacaktır. A.adayları içerisinden hangisiyle bir oy fazlasını alırım tercihini yapacaktır. Bir diğer tercihi de en çok oy alacak adayı belirlemekle beraber büyükşehir belediyesini aldığımızda bu iş bir dönem işi değil. İkinci hatta üçüncü dönemi gözeterek devamlılığı sağlayacak güçte, enerjide hangi adayla ile yola devam edilir ona bakacaktır. Partimizin aday belirleme öncelikleri bunlar olacaktır.’’ Dedi.

Turna, ‘’Mersin yerelinde tüm ilçelerde hem bizim parti il ve ilçe örgütlerimizi hem de vatandaşlarımız içerisinde gezdik dolaştık. Diyorlar ki; biz artık ‘yeni bir yüz’ görmek istiyoruz. Bunları ifade ederken de kendimizi işaret etmiyoruz halktan aldığımız yansımaları anlatmaya çalışıyoruz.’’ Şeklinde konuştu.

‘’Mersin marka kent olmak için bütün koşullara sahip’’

Mersin’in marka kent olmak için bütün koşullara sahip olduğuna işaret eden Turna, ‘’CHP’nin sosyal belediyecilik çalışmalarını hayata geçirmek ve marka kent olmak için Mersin bütün koşullara sahip yeter ki vizyonu olan, inovatif kadrolar gelsin. Üniversitelerimizden konularının uzmanı hocalarımızla bir beyin takımı ile beraber oluşturduğumuz projelerimiz var. Ana ölçekte baktığımızda Mersin merkezinde yaşayanları ilgilendiren ve kırsalda yaşayanları ilgilendiren çok ciddi çalışmalarımız var.’’ dedi.

Mersin için hazırladıkları projelerden örnekler sunan Turna konuşmasının devamında şunları söyledi:

‘’Mersin’de köy kooperatiflerini kuracağız.

Belediyenin bünyesinde enerji ile ilgili alt birim kurulup, kırsal bölgelerimizde taşınabilir, mobil enerji panelleri ile temiz, ucuz ve bedelsiz enerjiyi köylünün ayağına götüreceğiz.

Kırsalda 50, 60 metrekarelik alanlarda oluşturulabilecek, enerjisini güneşten elde eden modern evler yapıp ihtiyaç sahiplerine vereceğiz.

Çiftçinin tarladaki ürünlerine değer kazandırmayı amaçladığımız mobil paketleme araçlarımız olacak. Çiftçinin ürününe alım garantisi de var ve yerli tohum desteklerimiz olacak.

Mersin ‘Güneş Kenti Mersin’ olacak.

Avrupa’nın en büyük güneş enstitüsünü Mersin’de kuruyoruz. Mersin’in isminin ‘Güneş Kenti Mersin’ olarak literatürde yer almasını sağlayacağız. Bütün bu çalışmaları yaparken gençler lazım, bilgi birikim lazım, deneyler yapılacak laboratuvarlar lazım. Güneş kenti olacağız diyorsak bunun da bir eğitim alanını da oluşturmak zorundayız.

Her kentin bir sembolü vardır. Halka nasıl bir sembol ve nerede istediğini soracağız. Katılımcı belediyecilik anlayışı ile halkın çoğunluğunun dediğini yapacağız.

Dar gelirli vatandaşlarımızın da deniz ve yayla turizminden faydalanması için 30 metrekarelik ahşap evler yaparak hizmetlerine sunacağız.

Mersin’e kent tarih müzesi yapacağız.

Dünyanın modern ülkelerindeki gibi raylı sistem marka kent olmak için olmazsa olmazımız, yapacağız.

İnşaat sektöründen çevreci ve enerji konusunda verimlilik teşkil eden binalar talep edeceğiz.

Mersin İdmanyurdu tarihinin anlaşılması için ‘Mersin İdmanyurdu Müzesi’ kuracağız. Hangi şehre gidersiniz gidin o şehrin takımının formasını çocukların üzerinde görürsünüz. Bu müzeyi yapıp gençlerimize ve çocuklarımıza takımın formalarını hediye edip aidiyet duygusunu aşılayacağız.

Şehrin tüm aydınlatmalarını güneş enerji ile sağlayacağız.

Kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandıracağız.

Kent meydanının altında katlı otoparklar yapacağız.

Çevre kentlerin Mersin’i ziyaret etmelerini sağlayacak dünya kentine yakışır dev bir eğlence merkezi kuracağız.

Mersin kent ürünlerini markalaştıracağız.

Havyan dostlarımız için barınma, beslenme ihtiyaçlarının yanı sıra hayvan hastanesinin de olduğu ‘Hayvan Yaşam Merkezleri’ yapacağız.

Ucuz kent ekmek ve ucuz kent ulaşım konusu merkezden çıkıp bütün ilçelerimize ulaşacak. Ucuz kent barınma konusunda tüm ilçelerde, tüm beldelerde ve şehir merkezinde ihtiyaç kadar öğrenci yurtları açacağız. Kırsaldan gelen öğrencilerimizin barınmalarını ücretsiz karşılayacağız.

‘Coğrafi Bilgi Sistemi’ni oluşturuyoruz. Çamlıyayla’dan, Anamur’a kadar bütün kent üzerindeki meyvesinden sebzesine, tarihi alanlarından eğitim kurumlarına kadar nerde ne olduğu bilgisine ulaşılacak ve mobil uygulama olarak da yüklenecek.

Spor alt yapı tesislerini açarak lisanslı sporcu sayımızı arttırtacağız. Amatör sporcularımızı teşvik edeceğiz.

Engellilerimizin yaşamlarını kolaylaştırmak için ‘Engelli Mesleki Eğitim Merkezleri’ açacağız.

Kültür sanat tiyatro kent merkezi ile sınırlı kalıyor, uluslararası sanatçıları davet edeceğiz ve ilçelerimizin de kültür sanat faaliyetlerinden faydalanmasını sağlayacağız. Hayatında sinema görmeyen çocuklarımız var mobil sinema gösterimleri ile çocuklarımızın olduğu yerlere ulaşacağız.’’

Dünyada dört mevsim tarım ve turizm yapılabilecek bir coğrafyada yaşadığımızı ifade eden Turna, bu imkanları halkın yararına sunma çabasında olduklarını belirterek ‘’Adaylığımız açıklandıktan sonra vatandaşlarımızdan gelen talepler ve fikirlerle proje çalışmalarımızı daha da genişleteceğiz.’’ diyerek sözlerine son verdi.

 

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA