YENİŞEHİR’DE YENİ NESİL | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
YENİŞEHİR’DE YENİ NESİL


CHP Yenişehir Belediye Başkan A. Adayı Abdullah Özyiğit, Yenişehir ilçesinin yeni olma özelliğini yeniliklerle koruması gerektiğin belirterek ‘’Yenişehir’de yeni nesil’’ vurgusu yaptı.

 

CHP Yenişehir Belediye Başkan A. Adayı Abdullah Özyiğit, Yenişehir ilçesinin yeni olma özelliğini yeniliklerle koruması gerektiğin belirterek ‘’Yenişehir’de yeni nesil’’ vurgusu yaptı.

CHP Yenişehir Belediye Başkan A. Adayı Abdullah Özyiğit, Yenişehir’i yeni Yenişehir olarak yeniden ele alacaklarını ifade ederek ‘’Pırıl pırıl ve doğayla barışık bir Yenişehir’de birlikte yaşamaktan mutlu olan, yüzü gülen insanlarımızla ‘Yenişehirlilik Ruhu’ oluşturmayı umut ediyorum. Göreve geldiğimiz de bütün enerjimizle bunun için çalışacağız.’’ şeklinde konuştu.

Özyiğit, Yenişehir Belediyesi başkan aday adaylığı ve projeleri hakkında önemli açıklamalar yaparken, mevcut belediye başkanının çok kıymetli çalışmalarının halka hizmet noktasında kendilerine kaynak olacağını, altyapı oluşturacak çok önemli yatırımların olduğunu belirtirken bunları gerçekleştiren belediye başkanına teşekkür etti.

ERKEN ÇOCUKLUK EĞİTİMİ

Bir belediye başkanının sınırları içerisinde yaşayan vatandaşının doğumundan ölümüne kadar ki süreçten sorumluluk hissetmek zorunda olduğuna işaret eden Özyiğit, ‘’Temeli insan olan bu bakışımızla iktidar partisinin yarattığı önemli tahribatları tamir edecek çalışmaları yerelde yapmaya çalışacağız. Bunların en önemlilerinden bir tanesi ‘’Erken Çocukluk Eğitimi’’ başlığında oluşturduğumuz projemiz. Bu projemiz geçtiğimiz haftalarda UNICEF’in yapmış olduğu bir açıklamada da gündem oldu. Eğitimde genel iktidarın Türkiye’yi geriye götürdüğünden hareketle planlandığımız bir projeydi ve biz çocuklarımız daha anne karnındayken anne-babayı eğitmek suretiyle onlara yönelik bir müfredatı hayata geçireceğiz. Yenişehir’de doğan çocuklarımıza 0-6 yaş arasında çocuk akademileri imkanı ve ebeveynlere erken çocukluk eğitimi verebileceğimiz bir süreci oluşturacağız.’’ dedi.

Bilimsel araştırma verilerini de ortaya koyan Özyiğit, ‘’Çocukların zihinsel gelişiminin yüzde 75’ i  0-6 yaş arasında oluşuyor. Siz çocuğu 6 yaş itibari ile okula aldığınızda çocuğun zihinsel gelişiminde kalan yüzde 25’i eğitebiliyorsunuz kaldı ki bu konuda yapılmış bilimsel çalışmalar da var. Mesela AÇEV’in yaptığı bir araştırmada çocukların %70’nin okula hazır başlamadığı açıklanıyor. Bu sebeple yerel belediyecilik kapsamında ebeveynlere erken çocukluk eğitimini vermeyi oldukça önemsiyoruz.  Buradan hareketle bizim Yenişehir’de ‘Erken Çocukluk Eğitimi’ projemiz çok önemli bir çalışmadır. Tabiî ki insanlarımızı buraya kanalize etmek konusunda zorlanabiliriz ama anne-baba bir sertifika aldı mı belediye hizmetlerinden ayrıcalıklı faydalanacak yani projeyi cazip hale getirecek çalışmalarımız olacak.’’ şeklinde konuştu.

‘FESTİVALLER KENTİ YENİŞEHİR OLACAĞIZ’

Yenişehir’i, Türkiye’nin kültür ve sanat merkezi haline getirmek konusunda çok ciddi bir iddiaları olduğunun altını çizen Özyiğit, ‘’Yenişehir’de gençlerimize ve çocuklarımıza yatırım yapacağız. Yenişehir yaşayan aydın insanları ile bu iddiamızı gerçekleştirebileceğimiz en önemli ilçemiz. Yeni yatırımları bu doğrultuda gerçekleştireceğiz. Yeni yetişecek kuşağımızı kültüre ve sanata yönlendireceğiz ve çocuklarımıza eğitim alanları açacağız, teşvik edeceğiz. Salonlarımızda sergilenecek gösterilerden ücret talep etmeyeceğiz yeter ki üretsinler. Gençlerimizle müzik, tiyatro, film gibi sanat festivalleri düzenleyeceğiz. Festivaller kenti Yenişehir olacağız.’’ dedi.

‘EN AZ YÜZDE 65 OY ORANI İLE SEÇİLİRİZ’

Özyiğit, Yenişehir’in pırıl pırıl daha yeşil bir kent olması noktasında da projeleri olduğunu belirtirken ‘’Yenişehir’in belediye hizmet alanlarında imar, kentsel dönüşüm ile ilgili önemli sorunlarının da olduğunu biliyoruz. Kentin güvenilir ve sağlık koşulları oluşturulmuş bir yaşam alanı olması için çalışmalarımızı yapacağız. Bunun için anlayış birliği ve güven gerekli. O iradeyi ortaya koyacağız ve o güveni alacağız. Umut ederim ki bu süreçte Yenişehir’i yönetme şansı bizim olur ve yıllardır siyasi görüş ayırt etmesizin insanlarımızla kurduğumuz beşeri ilişkilerle yüzde 65 oyla seçiliriz. En az yüzde 65 oy oranı ile seçilerek göreve geliriz. Yenişehir’de yaşayan halkımıza en iyi şekilde hizmet vererek onların verdiği güvene de karşılık vermiş oluruz.  Yenişehir benim 30 yıldır yaşadığım ilçe. Yenişehir’e dair planlarım var, hayallerim var, halkın da planları ve hayalleri mutlak var. Hedefim bu plan ve hayallerimizi halkın düşüncesi ve davranış şekli ile bütünleşip taleplerini toplayıp birlikte çözüme kavuşturmak.  Demokrasinin birinci basamağı olan muhtarlarımız mahallerini en yakından bilenlerdir. Bizim yönetim anlayışımız da muhtarlarımızı ve bürokratlarımızı aylık toplantılarla bir araya getirerek sorunlarımızı masaya yatıracağız. Sorunlarımızı ve çözümlerini konuşacağız.’’ şeklinde konuştu.

‘KLASİK BELEDİYECİLİK ANLAYIŞININ DIŞINDA DAVRANACAĞIZ’

Özyiğit, kenti çevre iller için de cazip hale getirecek çalışmalarını şu şekilde aktardı: ‘’Mersin deniz şehridir. Güneydoğu’nun denize açılan en önemli illerinde bir tanesiyiz. İnsanların gezmekten görmekten keyif alacağı farklılıklar yapacağız. Yenişehir’de neden doğal yaşam parkı yapmayalım?  Neden denizde bir akvaryum yapmayalım? İçinde botanik bahçesi olan bir doğal yaşam parkı ve denizin içinde bir akvaryum. Bu gibi vizyonu olan çalışmalar çevre illerden çok sayıda insanımızı bu bölgeye çekecektir. Kent hareketlenince esnafta kazanacaktır, yeni projeler ve yatırımların da önü açılacaktır. Kentimize gelen insanların Yenişehir’de kaliteli zaman geçirmesini sağlamamız gerekir. Kaliteli zaman geçirmesi için de her alanı değerlendirmeniz gerekir. Yeşil alanlar sadece seyir alanı olarak kalmamalı. ‘Aktif Yeşil Alan’ dediğimiz mantıkta o yeşil alanları insanların faydalanacağı sosyal alanlara dönüştüreceğiz.’’

‘BU KENTE EKONOMİYE DOKUNACAĞIZ’

Özyiğit, geçmişteki kooperatifçilik tecrübelerini belediye çalışmalarında da sürdürmek istediğini ifade ederek ‘’Yenişehir bölgesinde çok fazla köy olmamasıyla beraber ben kooperatifçilikten geliyorum. Kooperatifçilik, özünde karşılıklı güven ve dayanışmayı gerektiren bir olgu. Türkiye’de büyük sermaye grupları ve zincir yapılar birçok alanı ele geçirmiş durumda. Kentimizde de özellikle üreticilerimiz, esnafımız büyük mağduriyetler yaşıyor. Belediyemiz öncülüğünde bu konuda da örnek teşkil eden çalışmalarımız olacak.

Yenişehir küçük coğrafi alana sahip ve çok fazla üretimin olmadığı bir ilçe ama Yenişehir’de 253 bin nüfus yaşıyor. On kadar eskiden köy olan şimdi mahalle statüsünde yerimiz var. Köylerde üretilen ürünlerle bir marka oluşturacağız. Kooperatifleşmeyi sağlayacağız, entegre tesis kuracağız. Ürünlerimizi saklayabileceğimiz ve temiz enerji ile çalışan soğuk hava depomuz olacak. Hasat sonrası saklama koşullarını sağlayabileceğimiz bir ortam kuracağız. Markalaşacağız ve marka garantisi de belediyemizin kaşesi olacak. Dolası ile hem üreticinin hem tüketicinin haklarını koruyacağız. Bu anlayışla örnek bir projeyi daha hayata geçirmek istiyoruz.’’ dedi.

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA