Mersin Serbest Bölge’de ticaret hacmi 2,5 milyara dolara ulaştı | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
Mersin Serbest Bölge’de ticaret hacmi 2,5 milyara dolara ulaştı


Mersin Serbest Bölgesi’nde 2018 yılının ilk 10 ayında 2,5 milyar dolar ticaret hacmi gerçekleşti. 2017 yılının aynı döneminde gerçekleştirilen 2,4 milyon dolar işlem hacmine göre yüzde 4 artış sağlandı.

 

Mersin Serbest Bölgesi’nde 2018 yılının ilk 10 ayında 2,5 milyar dolar ticaret hacmi gerçekleşti. 2017 yılının aynı döneminde gerçekleştirilen 2,4 milyon dolar işlem hacmine göre yüzde 4 artış sağlandı.

Mersin Serbest Bölge İşleticisi A.Ş. (MESBAŞ) Genel Müdürü Edvar Mum, Mersin Serbest Bölgesi’nin kuruluşundan itibaren öncelikle ticaret faaliyetlerini bünyesinde geliştirirken yıllar içerisinde üretim faaliyetlerine de imkan tanıyarak sınai işlemlerin ve istihdamın da artmasına imkan tanındığını ifade etti.

Mum; bölgede tüm sektörlerde 299 yerli ve 134 yabancı olmak üzere toplam 433 firmanın faaliyet gösterdiğini belirtirken ‘’Üretim faaliyetleri için %100 oranda gelir ve kurumlar vergisi istisnası ile kaliteli işgücü temininin mümkün olmasının da sektörün gelişmesine destek sağlamaktadır. Bu çerçevede başta Hazır Giyim olmak üzere Ambalaj Malzemeleri, Hijyen Pamuk Ürünleri,  Çelik Boru, Medikal Malzemeler ve Gıda Ürünleri üretimleri gerçekleştirilmektedir. 2008 yılında 97 firmaya üretim ruhsatı verişmişken bu sayı 2017 yılında 195’e ve 2018 yılı Ekim ayı sonu itibarıyla 207’ye yükselmiştir. Bu sayede Mersin Serbest Bölgesi’nde 2008 yılında 6.855 kişiye doğrudan istihdam sağlanırken 2017 yılında 8.372 kişi ve 2018 yılı Ekim sonu itibarıyla 10.467 kişiye doğrudan istihdam sağlanmıştır. Dolayısıyla bir önceki yıla göre istihdamda %20 artış sağlamıştır.  Bu rakamlar da Mersin Serbest Bölgesi’nin üretim kapasitesinin arttığını göstermektedir.’’ dedi.

Mersin Serbest Bölgesi’nden 112 değişik ülke ile 682 değişik malın ticaretinin yapıldığını ifade eden Mum, ‘’Bu rakamlar, Mersin Serbest Bölgesi’nin dünya ülkeleri ile ticaretinde çok yönlü etkinliğini göstermektedir. Mersin Serbest Bölgesi’nde 2018 yılının ilk 10 ayında 2,5 milyar dolar ticaret hacmi gerçekleştirilmiştir. Bu çerçevede, 2017 yılının aynı döneminde gerçekleştirilen 2,4 milyon dolar işlem hacmine göre yüzde 4 artış sağlanmıştır. Mersin Serbest Bölgesinde 1988 yılından bugüne kadar gerçekleşen ticaret hacmi toplamı ise 62 milyar doları aşmış bulunmaktadır. Ticaret hacminin yüzde 65’ini sanayi ürünleri, yüzde 35’ini tarım ürünleri oluşturmaktadır.’’ şeklinde konuştu.

2019 yılı ile ilgili çalışmalarını da aktaran Mum, ‘’Bölgenin üretim kapasitesinin artırılması, bunun yanısıra mevcut kapalı ve açık alanların tam kapasite ile kullanıma sunulması ve buna bağlı olarak yapılan işlemler ile oluşan hizmet talepleri sayesinde lojistik sektörüne desteklerin artırılması da hedeflenmektedir.’’ dedi.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA