Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Rıza Çelen ve Mersin Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör’den, Mersin SMMM Odasına ziyaret | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Rıza Çelen ve Mersin Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör’den, Mersin SMMM Odasına ziyaret


Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Rıza Çelen ve Mersin Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör, Mersin SMMM Odası Başkanı Ömer Faruk Tokgöz’ü makamında ziyaret etti.

 

Gelen heyette Mükellef Hizmetleri Grup Müdürü Bekir Yiğit, Denetim Grup Müdürü Orhan Şener, İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Grup Müdürü Osman Çelik de yer aldı. Oda Başkanı Ömer Faruk Tokgöz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdiği konuşmasında mesleki sorunları ve önerileri aktardı.

Tokgöz, "Her geçen gün yenisi istenen bildirim ve beyannameler meslektaşlarımız üzerindeki iş yükünü daha da arttırmaktadır. Maddi olarak karşılığını alamadığımız bu işler, anayasada angarya olarak nitelendirilmektedir. Artan iş yüküyle doğru orantılı olarak gelirimizin de artması gerekmektedir. Meslek Yasamız günümüz koşullarına uyarlanarak antidemokratik uygulamalardan arındırılmalıdır. Ayrıca yıllardır söylediğimiz 'Tek Tebliğ' uygulaması bir an önce hayata geçmelidir.

TÜRMOB'un hazırladığı Vergi Daireleri Uygulama Birlikteliği Rehberi bastırılarak tüm Türkiye'ye dağıtılmalı ve bu uygulamalar hayata geçirilmelidir. Meslek mensuplarımız, yaptığı çalışmaların karşılığını ücrete dönüştüremediği gibi 2016 yılı ücret tarifesi sıfır zamla yayınlanmıştır. Her yıl yeniden ücret tarifesi üzerinde "pazarlık" yapmak yerine zamana dayalı bir ücret tarifesi yayınlanmalıdır.

Mali Tatil uygulaması, temmuz ayı içerisinde verilecek bildirim ve beyannamelerinin, ağustos ayı içerisinde verilecek bildirim ve beyannamelerle birleştirilerek verilmesini sağlayacak şekilde yeniden düzenlenmelidir." dedi. Yeni bir düzenlemeyle Vergi Usul Kanun'undaki beyanname verilme sürelerinin uzatilmesi gerektiğine dikkat çeken Tokgöz, "4. dönem geçici vergi kaldırılmalıdır. Ba ve Bs formları her ay değil, Geçici Vergi ile birlikte verilmelidir. E-Beyan şifresi sadece meslek mensuplarına verilmelidir. Sözleşmelerden alınan damga vergisi kaldırılmalıdır.

Serbest Meslek erbapları için KDV oranı %8'e indirilmelidir. KDV'yi doğuran olay tahsilata bağlanmalıdır. Özellikle beyannamelerin verilmesinin son gününde meslek mensuplarımız, hasta bile olsa cezalı duruma düşmemek için işinin başında olmak zorunda kalıyorlar. bu nedenle 'mücbir sebep'in tanımı yapılmalıdır." açıklamalarında bulundu.

 



Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   





  FLAŞ HABER





 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA