MESİAD, HAYAT VERECEK PROJELERİ YERİNDE İNCELEDİ | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
MESİAD, HAYAT VERECEK PROJELERİ YERİNDE İNCELEDİ


MESİAD, çeyrek asırı geçkin süredir Mersin’e ve bölgeye ekonomik hayat verecek projeler için yoğun çaba sarf ederken Mersin’deki yatırımları yerinde inceleyerek yetkili ağızlardan bilgi aldı.

 

MESİAD, çeyrek asırı geçkin süredir Mersin’e ve bölgeye ekonomik hayat verecek projeler için yoğun çaba sarf ederken Mersin’deki yatırımları yerinde inceleyerek yetkili ağızlardan bilgi aldı.

Mersin ve Çukurova için hayat verecek projeler ortaya koyan Mersin Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin ve Yönetim Kurulu Üyeleri, yapımları devam eden Çukurova Havalimanı, hızlı tren çalışmaları, pompaj istasyonları, OSB otoban kavşağı ve Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesini yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

“OSB KAVŞAĞININ TAMAMLANMASINI BEKLİYORUZ”

MESİAD Saymanı Mehmet Ali Akdemir, Sayman Yardımcısı Sibel İnandı ve Yönetim Kurulu Üyesi Bedrettin Gündeş’in Başkan Engin’e eşlik ettiği ziyaretlerde; ilk olarak OSB otoban kavşağı incelendi. Burada açıklamalar yapan Hasan Engin; “Bu kavşak çok maliyetli değil, küçük bir bütçe ve dokunuş ile tamamlanabilir. Bu kavşak Organize Sanayi Bölgesi’nin ulaşımını daha konforlu hale getirecektir. Burada aksayan çalışmaların ilerleyen günlerde yeniden başlayacağına dair beklentilerimiz var” dedi.

HAVALİMANINDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Daha sonra Çukurova Havalimanı’nda incelemelerde bulunan Başkan Engin ve beraberindekiler, buradaki çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Mersin ile Bölge illerinin ekonomilerinde ciddi gelişmeler olacağını kaydettiler.

Engin; “Mersin son derece önemli potansiyeli olan özel illerden birisidir. Bu anlamda bu havalimanının tamamlanması, sahip olduğumuz potansiyelin daha etkin kullanılmasını sağlayacaktır. Burada alt yapı çalışmaları devam ediyor. Pist alanları için dolgular tamamlandı. Sıkıştırma işleminden sonra pistlerin dökümü gerçekleştirilebilir. Bu projenin ilerlemesi ve sahada çalışmaları görmek bizi son derece memnun etti. MESİAD olarak havalimanın yapılması için çok çaba verdik. Şimdi çabalarımızın sonuçlarını görmek bizi memnun etti. Sabah Silifke’de toplanan çilekler aynı günün içesinde Avrupa’da olabilecekler. Bu da tarım ürünleri başta olmak üzere bir sektörümüzün büyümesini ve rekabet etmesini sağlayacaktır” dedi.

HIZLI TREN PROJESİNDE ALTYAPI ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Adana ve Mersin arasında devam eden hızlı tren çalışmaları da incelendi. Alt yapısı tamamlanan çalışmalarda sıra üst yapıya geldi. “Önümüzdeki yıllarda buradaki çalışmaların tamamlanmasını bekliyoruz” diyen Başkan Engin, “Gerek Mersin Limanı ve Yenice Lojistik Köy arasında yük taşıma, gerekse de Adana-Mersin arasında yolcu kapasitesi daha da artacaktır. Çalışmaların tamamlanması ile Mersin-Adana Karayolunda trafik rahatlayacaktır” ifadelerini kullandı.

“İLİMİZE SÜREKLİ SICAK PARA GİRDİSİ OLACAK”

Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesini yerinde inceleyerek Bölge halkı ile sohbet eden Engin; “Mersin turizm potansiyeli bakımından çok zengin bir il olmasına rağmen turizm sektöründe istenilen seviyede değil. Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesinin tamamlanması ile hem yatak sayımızı ikiye katlanacak hem de yatırımcılar bu bölgeye gelmeye başlayacak. Ciddi oranda istihdam sağlayacak olan bu proje ile birlikte ilimize sürekli sıcak para girdisi olacak. Yaptığımız incelemelerde; bu bölgeye ulaşımı sağlayacak olan yolun geniş ve son derece konforlu yapıldığını gördük. İlerleyen zaman diliminde otel ve tesis çalışmalarının başlaması mutluluğumuzu ve beklentilerimizi ikiye katlayacaktır” şeklinde konuştu.

SERALAR SU ALTINDA KALMAKTAN KURTARILDI

Yağışın aşırı olduğu zaman dilimlerinde su altında kalan seraların bundan sonra zarar görmemesi için yenilenen Aynaz Pompaj İstasyonu’nda incelemelerde bulunan MESİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, yeni istasyon ile birlikte kent ekonomisine ciddi katkı veren seraların zarar görmeyeceğini kaydettiler. 1968 yılında inşa edilen istasyonda Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü  tarafından yapılan yenilemeden dolayı bölge halkı da memnuniyetlerini dile getirdi.

“ÇALIŞMALARIN BİR AN ÖNCE VE SORUNSUZ TAMAMLANMASI İÇİN SABIRSIZLANIYORUZ”

Ziyaretlerin sonunda değerlendirmede bulunan Başkan Engin ve Yönetim Kurulu Üyeleri; “Mersin’e hayat verecek birçok projede çalışmalar devam ediyor. Bu projelerin gerçekleşmesi için yıllarca emek ve mücadele verdik. Şimdi ise; çalışmaların bir an önce ve sorunsuz tamamlanması için sabırsızlanıyoruz. Çünkü çalışmalar tamamlandığından bölgemizde ciddi atılımlar ve canlanmalar olacak” değerlendirmesinde bulundular.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA