17. MERSİN ULUSLARARASI MÜZİK FESTİVALİ BAŞLADI | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
17. MERSİN ULUSLARARASI MÜZİK FESTİVALİ BAŞLADI


17.Mersin Uluslararası Müzik Festivali, Mersin Devlet ve Opera Balesi (MDOB) Orkestrasının konseriyle başladı.

 

17.Mersin Uluslararası Müzik Festivali, Mersin Devlet ve Opera Balesi (MDOB) Orkestrasının konseriyle başladı.

Şef Antonio Pirolli yönetiminde MDOB orkestrası ile Soprano Pumeza Matshikiza ve Tenor Murat Karahan’ın yer aldığı konserde sanatseverler salonun tamamını doldurdu.

Bu yıl 14 Nisan-8 Mayıs 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Mersin Uluslararası Müzik Festivali’nin açılış konserinde, opera sanatçıları Antonio Pirolli, Pumeza Matshikiza ve Murat Karahan, sanatseverlerle buluştu. Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde verilen konsere, Mersinliler yoğun ilgi gösterdi. Salonun tamamını doldurarak konseri izleyen sanatseverler, unutulmaz bir akşam yaşadı.

Konser öncesinde konuşan Festival Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı, "Bundan 17 sene önce Hayri Ata telefon etti, ‘hemen gel çok önemli bir durum var’ dedi. Geldik operanın kuruluş yıl dönümü için bir program hazırlamaya çalıştık ve o kadar güzel oldu ki program, neden bu uluslararası bir müzik festivali olmasın dedik ve oldu. Bu durum bizim bütün yorgunluklarımızı alıyor. 5 sanat festivalinden biri biziz. Hepsinin arkasında büyük bir kuruluş var bizim arkamızda ise halk var. Biz halkın festivaliyiz. İnşallah nice 17 senelere diyorum" dedi.

Konuşmaların ardından 2018 Festival Ödülleri sahiplerini buldu. Bu kapsamda, Nevit Kodallı Genç Yetenek ödülü keman sanatçısı Yiğit Karataş’a, Festival Kent Ödülü Muazzez İlmiye Çığ’a ve Devlet Sanatçısı Ödülü Suna Kan’a verildi. Ardından, MDOB Orkestrası eşliğinde dünyaca ünlü opera sanatçıları Pumeza Matshikiza ve Murat Karahan konser verdi. Sanatseverler, konser sonunda uzun süre orkestrayı ve sanatçıları ayakta alkışladılar.

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA