MEHMET İZOL: PUTİN İLE GÖRÜŞME MERSİN ADINA ÖNEMLİ | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
MEHMET İZOL: PUTİN İLE GÖRÜŞME MERSİN ADINA ÖNEMLİ


Mersin Girişimci İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İzol, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın beraberindeki heyet ile birlikte Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le Rusya’nın St. Petersburg kentinde bir araya gelmesinin Mersin adına büyük önem taşıdığını kaydetti

 

Mersin Girişimci İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İzol, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın beraberindeki heyet ile birlikte Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le Rusya'nın St. Petersburg kentinde bir araya gelmesinin Mersin adına büyük önem taşıdığını kaydetti.

SURİYE KONUSU

Mersin Girişimci İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İzol, görüşme öncesinde basına yapılan açıklamada Suriye konusunun gündeme gelmesinin sevindirici olduğunu kaydetti. Başkan İzol, ‘Mersin’de on binlerce Suriyeli yaşıyor. Rusya temaslarının ana konularından birisi Suriye olacak. Bunu Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın basın toplantısı sırasında söylediklerinden anlayabildik. Suriye’deki iç savaşın sonlandırılması ile birlikte Mersin’de yaşayan Suriyeliler’in çok büyük bir bölümü evlerine döneceklerdir. Bu anlamda da bugün gerçekleştirilen bu temaslar büyük önem taşıyor’ dedi.

ENERJİ KONUSU

Mersin’de son zamanlarda Rusya ile yaşadığımız uçak krizinin ardından iş dünyası tarafından enerji konularının akıbetinin merak edildiğini ifade eden Başkan İzol, ‘Bu görüşmeler sonrasında enerji konusunda çok önemli adımlar atılacağına, ilişkilerin normalleşmesi sonrasında hem Akkuyu, hem de doğalgaz konusunda hiçbir sıkıntı yaşanmayacağı konusunda iş dünyası rahatlayacaktır. Bu da üretim hatlarının durmaması adına büyük önem taşıyor. Ekonomik çevreler de bu görüşmeler ile birlikte rahat bir nefes alacak, Türk Lirası değer kazanacaktır’ dedi.

NARENCİYE VE TURİZM

Başkan İzol son olarak, ‘Mersin tarımının pazarları arasında Rusya önemli bir yer alıyor. Avrupa ülkelerine yaptığımız ihracat kalemleri sınırlı iken, Rusya’yla ise tarım, turizm, inşaat sektörü başta olmak üzere birçok sektörde ticaretimiz var. Bu ilişkilerin normalleşmesi sonunda Mersin’de narenciyemiz değer kazanacak, lojistik sektörü daha aktif hale gelecektir. Mersin’in son aylarda düşen ihracat rakamları hızlı bir şekilde normalleşecektir. Ayrıca Rusya’dan çok ciddi bir turizm gelirimiz var. İlişkilerin normalleşmesi ile Türk turizmi eski günlerine geri dönecektir. Turizmi sadece tek sektör olarak değerlendirmek çok yanlıştır. Ülke turizmi geliştikçe birçok sektör de buna paralel olarak gelişmektedir’ dedi.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA