ALDATICI İNDİRİMLERE GEÇİT YOK | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
ALDATICI İNDİRİMLERE GEÇİT YOK


S.S.Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sabit Yelkovan, ‘Kapatıyoruz’, ‘Taşınıyoruz’ diyerek düzenlenen aldatıcı indirim kampanyalarına beklenen müdahalenin geldiğini söyledi

 

S.S.Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sabit Yelkovan, ‘Kapatıyoruz’, ‘Taşınıyoruz’ diyerek düzenlenen aldatıcı indirim kampanyalarına beklenen müdahalenin geldiğini söyledi. Yelkovan, “İndirimli satışların süresi işyeri kapanışında 3 ayı, tasfiye durumunda 6 ayı aşamayacak” dedi.

S.S.Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sabit Yelkovan, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın, ‘Kapatıyoruz’, ’Tahliye nedeniyle taşınıyoruz’, ’Son indirim’ gibi aldatıcı gerekçelerle tüketiciyi kandırma girişimlerine ‘Dur’ diyecek yeni bir düzenlemeye gittiğini söyledi. Başkan Yelkovan, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmeliği’ne göre, perakende ticarette indirimli veya promosyonlu satış kampanyalarının süresinin, iş yeri açılışı, devri, kapanışı, adres veya faaliyet konusu değişikliğinde 3 ayı, tasfiye durumunda ise 6 ayı geçemeyeceğini duyurdu.

Bundan böyle indirimli veya promosyonlu satış kampanyalarının tanımının yapılırken, işyerinin devri ve kapanışı ile adres ve faaliyet konusu değişikliği durumlarında, kampanyanın başlangıç tarihinin il müdürlüğüne bildirileceğini söyleyen Yelkovan, “Perakende işletmeler başlangıç ve bitiş tarihi belli olmayan indirimler yapamayacak. İndirimli veya promosyonlu satış kampanyasının fiyat etiketi gibi araçlar dışında, afiş, pankart ve benzeri araçlarla ilan edilmesi halinde bu araçlarda, kampanyanın başlangıç ve bitiş tarihine kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde yer verilecek” dedi.

İNDİRİMİN BAŞLANGIÇ VE BİTİŞ TARİHİ BELİRLENECEK

İşletmelerin başlangıç ve bitiş tarihi belli olmayan indirimler yapamayacağını da söylerine ekleyen Başkan Yelkovan, “Bir malın sürekli indirimli satılabilmesi için, üretiminin sonlanması, çeşitli nedenlerle ihraç edilememesi, biçim, renk, büyüklük gibi nitelikler bakımından eksiklikler içermesi, teşhirde kullanılmış olması gibi nitelikleri taşıması gerekecek. Çalışma gün ve saatlerinin il düzeyinde belirlenmesine vali, ülke düzeyinde belirlenmesine Bakanlık yetkili olacak. Büyük mağaza ve zincir mağazalar üretici veya tedarikçiden aktivite primi ilereklam, dergi, anons, raf tahsisi, kasa önü bedeli gibi prim ve bedel talep edebilecek. Mağaza markalı ürünlerin ambalajında, üreticinin ad ya da markasına yer verilecek 30 gün içinde bozulabilen ürünlerin parası 30 gün içinde ödenecek” ifadelerini kullandı.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA