ADANALI RESSAMLAR MTSO’DA SERGİ AÇTI | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
ADANALI RESSAMLAR MTSO’DA SERGİ AÇTI


Adana Ressamlar Derneği üyesi 27 sanatçı, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisi’nde sergi açtı.

 

Adana Ressamlar Derneği üyesi 27 sanatçı, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisi’nde sergi açtı.

Karma eserlerden oluşan sergide, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne atıfta bulunan eserler de yer aldı.

Adana Ressamlar Derneği Üyeleri, MTSO Sanat Galerisi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü de kapsayan karma resim sergisi açtı. Dernek Üyesi 27 sanatçının 27 eserinin yer aldığı sergi açılışına, MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı Çağatay Güneş ve MTSO Meclis üyesi Ahmet Akın ile çok sayıda sanatsever katıldı. Açılışta konuşan Adana Ressamlar Derneği Başkanı Nermin Levent, dernek olarak sanatı yaygınlaştırmak, sanatçıyı tanıtmak adına sergiler, paneller, resim çalıştayları gibi sanatsal faaliyetler gerçekleştirdiklerini söyledi. Birçok ilde sanatçılar arası iletişimi artırmak amacıyla karma sergiler açtıklarını aktaran Levent, bu sergide de, Mersinli sanatçılar ve sanatseverlerle iletişimi arttırmayı hedeflediklerini söyledi. Sergi açılmadan önce Mersin’den büyük bir ilgi gördüğünü anlatan Levent, “Sergi için insanlar beni aradılar. Teşekkür ettiler. Ayrıca MTSO, sergi açılana kadar çok yakından ilgilendi. Bu desteklerinden dolayı tüm yetkililere buradan bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Kaliteli bir sergi olduğuna inandığını belirten Levent, “Bu sergide, farklı biçimde tatlar bulabilirsiniz. Dernek olarak tek tip çalışmıyoruz. Her bir arkadaşım farklı konuları ele alıyor. Aralarında Türk kadınını işleyenler de var. Yaklaşan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadın temalı eserlerimiz de sergide yer aldı" diye konuştu.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne de değinen Levent, artık kadınların sessiz kalamamaları gerektiğini vurguladı. İnsanların kadın ya da çocuk istismarlarında sadece olayları konuştuğunu, çözüm üretmediklerini belirten Levent, sanatçıların da bu konularda bir şey yapmaları gerektiğine işaret etti. İnsanları düşünmeye yöneltecek sanatsal etkinliklerin yapılabileceği önerisinde bulunan Levent, hükümetin de bu çalışmaları desteklemesi gerektiğini belirtti.

20 Mart’a kadar açık kalacak sergi hafta içi 08.30-18.00, hafta sonu ise 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA