YILMAZ: 2018 YILINDA HEDEFİMİZ DAHA DA BÜYÜMEK | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
YILMAZ: 2018 YILINDA HEDEFİMİZ DAHA DA BÜYÜMEK


Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Halil Yılmaz, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren firmaların 2017 yılını üretim artışı ile tamamladığını belirterek 2018 yılında hedeflerinin daha da büyümek olduğunu vurguladı.

 

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Halil Yılmaz, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren firmaların 2017 yılını üretim artışı ile tamamladığını belirterek 2018 yılında hedeflerinin daha da büyümek olduğunu vurguladı.

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Halil Yılmaz, 2017 yılına ait değerlendirmesinde MTOSB’nde enerji tüketim artışına dikkat çekerek ‘’2017 yılında, 2016 yılına oranla % 23 elektrik, % 40 da doğal gaz tüketiminde artış göstermişiz. Yani sanayiciler üretmiş. Çünkü enerji tüketimi fazlaysa üretim de fazladır. Üretim fazlaysa ihracat fazladır, satış fazladır. Bu nedenle biz MTOSB olarak 2017 yılını iyi kapattık. Bütçe anlamında geçen sene ki bütçemizde % 50 artış yaptık ve bunlar bizim açımızdan sevindirici verilerdir.’’ Dedi.

2018 yılında hedeflerinin daha da büyümek olduğunun altını çizen Yılmaz, ‘’2017 yılsonu itibarıyla 3. Organize Sanayi Bölgesi diye adlandırdığımız ilave alanımız bakanlığımız tarafından onaylandı. Yer seçimi kesinleşti şu anda da imar planlarının taslağı tamamlandı ve imar planlarını onaya sunacağız. Hedefimiz nisan ayı gibi tahsislere başlamak. Nisan- mayıs ayı gibi de alt yapıya başlamak, eş zamanlı olarak sanayici binasını yaparken biz de oradaki alt yapıyı tamamlayacağız. Arkasından da fizibilitesine başladığımız 4. İlave alanın başvurusunu gerçekleştirmiş olacağız.’’ Şeklinde konuştu.

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nden yer talebinde bulunan yatırımcılar hakkında da bilgiler veren Yılmaz; ‘’ Yer talep eden büyük yatırımcılar var. Mevcut OSB’mizde faaliyet gösteren firmalar da var. Antep, İstanbul bölgesinden yatırımcılar da var ve Mersin’de küçük sanayiden çıkıp işini büyütmek isteyen yatırımcılar da var her gruptan sanayicilerimiz var. Lokomotif firma çekmek çok önemli 3. Bölgede özellikle Mersin’in istihdam sorunu olduğu için istihdamı yüksek olan, teknolojik üretimi, katma değeri yüksek ürün üreten firmaları tercih edeceğiz zaten yasamızın öngördüğü de budur biz de bu uygulamayı yapacağız.’’ İfadelerini kullandı. 

 

 



Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   





  FLAŞ HABER





 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA