SUNAY: TİCARET, İSTİKRAR VE HUZURDA ZENGİNLEŞMENİN TEMELİDİR | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
SUNAY: TİCARET, İSTİKRAR VE HUZURDA ZENGİNLEŞMENİN TEMELİDİR


Şanlıurfa’da düzenlenen ‘Türkiye Ekonomi Zirvesi’nde konuşan Türk - Arap Ülkeleri İş Adamları Derneği (TURAB) Genel Başkanı Canan Sunay, TURAB’ın hedefinin Türkiye ile Arap Coğrafyası ve Türk Devletleri coğrafyası arasındaki ticari ilişkileri zenginleştirmek olduğunu belirtti.

 

Şanlıurfa’da düzenlenen ‘Türkiye Ekonomi Zirvesi’nde konuşan Türk - Arap Ülkeleri İş Adamları Derneği (TURAB) Genel Başkanı Canan Sunay, TURAB’ın hedefinin Türkiye ile Arap Coğrafyası ve Türk Devletleri coğrafyası arasındaki ticari ilişkileri zenginleştirmek olduğunu belirtti.


Ekonomi Kulübü Güneydoğu Bölge Başkanlığı tarafından bu yıl ilki düzenlenen ve farklı ülkelerden uzmanların katılımıyla 3 gün süren ‘’Türkiye Ekonomi Zirvesi’’ tamamlandı.

Bir otelde düzenlenen zirveye; Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Türk-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği (TURAB) Genel Başkanı Canan Sunay, Ekonomi Kulübü Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı Mehmet Ulutaş, Avrupa Türk İşadamları İşbirliği Konseyi (ATİK) Genel Başkanı Aziz Şahin, Kamu Araştırmaları Vakfı (KAV) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ulvi Saran,  Avusturalya Milletvekili Şirvan Ekici, Irak Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Hişam Ali Ekber, Danimarka Milletvekili Hüseyin Arac, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, akademisyen ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Türk-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği (TURAB) Genel Başkanı Canan Sunay, zirvenin 1. Günü ve 3. Günü yaptığı konuşmasında ‘’Ticaret, istikrar ve huzurda zenginleşmenin temelidir. Huzur olmadan ticaret olmaz, ticaret olmadan da zenginlik olmaz. Bu yüzden sahip olduğumuz doğal kaynak zenginliği, halkımızın zenginliğine dönüştürülmesinden yanayız.’’ mesajları verdi.


TURAB’ın ilk ve tek hedefinin,  Türkiye ile Arap Coğrafyası ve Türk Devletleri Coğrafyası arasındaki ticari ilişkileri zenginleştirmek olduğunu ifade eden Sunay; TURAB bu bağlamda Türk - Arap iş dünyasında ticari ve ekonomik gelişmeyi sağlayacak birliği güçlendirecek kamusal veya sivil toplum çemberinin bir halkasıdır. Eksik reformları tamamlamalı ticari ve ekonomiyi geliştirmeliyiz. Yani biz iş insanları olarak teşebbüs gücümüzle ve yaşadığımız ülkenin ekonomisini güçlendirme azmimizle müreffeh bir yaşam arzusundayız. Bütün dünyada huzurun teminatı ticarette gelişmedir. Bu nedenle bu tür zirvelere daha çok ihtiyacımız vardır.’’ dedi.


Sunay, ‘’Böyle bir organizasyonun ilkini büyük bir başarı ile gerçekleştirmek büyük meziyet gerektiriyor. Mehmet Ulutaş Başkanımız iltifatlarımıza mütevazi bir şekilde karşılık veriyor fakat ben onun yaklaşık 7 ay gibi uzun bir süredir bu organizasyona emek verdiğini ve özveri ile çalıştığını biliyorum. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Coğrafya kaderdir demiş İbn Haldun biz burada Şanlıurfa da şartlara uyum sağladık ve gerek konuşmacılar gerek katılımcılar açısından çok güzel bir organizasyon yaşadık. Şanlıurfa kültürünü de yakından tanıma fırsatı bulduk. ’’ şeklinde konuştu.


TURAB olarak yaklaşık 40 kişilik, farklı ülkelerden gelen heyetlerle kendi aralarında da toplantılar yapma fırsatı bulduklarını anlatan Sunay, ‘’ Türkiye ve ülkeleri arasındaki yatırım fırsatlarını değerlendirme imkanı bulduk. Gelecek yılki zirvemizde bütün bu konuklarımızı ve gelen firmalarımızı eşleştirmek için şimdiden çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız. ‘’ dedi.


TURAB olarak bu zirvede çözüm ortağı olmaktan onur duyduklarını ifade eden Başkan Sunay bütün katılımcılara ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
Zirvenin bitiminde körfez ülkelerinden gelen heyetler, TURAB Genel Başkanı Canan Sunay’a ve Ekonomi Kulübü Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı aynı zamanda TURAB Şanlıurfa Temsilcisi olan Mehmet Ulutaş’a hediyelerini ve plaketlerini takdim ettiler.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA