ET KASAPTAN ALINIR | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
ET KASAPTAN ALINIR


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın kırmızı et fiyatını düşürmek için ESK’nın market zincirlerinde reyon kiralayarak kıyma ve kuşbaşı et satışına başlamasına üretici, kasap ve perakendecilerden tepkiler sürüyor.

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın kırmızı et fiyatını düşürmek için ESK’nın market zincirlerinde reyon kiralayarak kıyma ve kuşbaşı et satışına başlamasına üretici, kasap ve perakendecilerden tepkiler sürüyor.

Mersin Kasaplar Odası Başkanı Erdal Pekmez, et ithalinin son kalan küçük hayvan yetiştiricilerini yok edeceğini belirterek ‘’Bir, iki yıl kadar kısa bir sürede hayvan yetiştiricisi küçük besiciler, köylüler bu rekabete dayanamayıp yok olurlar. Bu da et fiyatını bugünün de kat kat üstüne çıkartır.’’ dedi.

‘’Gümrüksüz et ithali yoksulların yanında olmak değil, WTO-Dünya Ticaret Örgütü’nün kararlarının uygulanmasıdır. Gıda tekellerinin isteğidir. ‘’ diyerek tepkisini dile getiren Pekmez; ‘’Eğer gerçekten etin ucuzlamasını istiyorsanız; 
yaylalar, dağlar Koçerlerin, Yörüklerin, pastoral resimlerdeki gibi çobanlar ve kavallarının mekânı olsun yeniden.’’ şeklinde konuştu.

‘’İthal etin markette satılması, son küçük esnaf kasapların kapısına kilit vurmasıdır’’

Başkan Pekmez, ithal etin markette satılmasının, son küçük esnaf kasapların kapısına kilit vurması anlamına geldiğini ifade ederek ‘’Perakende et satışı da tekellere terk ediliyor. Bu, burjuvazinin rekabet yasasına da aykırıdır. Et, ‘arz ve talep ya da kapitalizm’e uygun olarak eski fiyatın 3-4 katına çıktığında artık sadece hayvan yetiştiricisi küçük çiftçi değil, mahalle kasapları da kalmayacaktır. Bu, perakende kârlarının da 3-4 kat artması demektir.’’ dedi.

Pekmez, şöyle de bir öneride bulundu: ‘’Eti, gümrük gelirinden vazgeçip gümrüksüz olarak ülkeye sokacağınıza, yerli etin üzerinden iki ya da üç kez alınan KDV, canlı hayvan borsası rüsumu, belediye vergileri ve benzerini almayın, et yaklaşık aynı fiyata iner zaten.’’

Pekmez, ithal etle ilgili olarak ‘’İthal edilen et, endüstriyel hayvancılık yapan büyük gıda şirketlerinin GDO’lu yemlerle beslettikleri hayvanlardır. Sadece et değil, kanser de ithal etmiş olursunuz.’’ iddiasında bulundu ve  ‘’İthal et öldürür; küçük çiftçileri de, küçük kasapları da.’’ dedi.

Türkiye Kasaplar Federasyonu’nun da konu ile ilgili çalışmalar başlattığını ifade eden Mersin Kasaplar Odası Başkanı Erdal Pekmez; kasap esnafının, besicilerin ve sağlıklı et yemek isteyen vatandaşın yanında olduklarını belirterek ‘’ et kasaptan alınır.’’ vurgusu yaptı.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA