BURS KONSERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
 BURS KONSERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ


Mersin Cemevi tarafından üniversite öğrencilerine burs verebilmek amacı ile Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu konseri düzenlendi.

 

Mersin Cemevi tarafından üniversite öğrencilerine burs verebilmek amacı ile Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu konseri düzenlendi.

Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde   düzenlenen konsere, Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkez Yöneticileri, Siyasi Parti temsilcileri, Sivil Toplum Örgütlerinin Temsilcilileri ve İnanç Önderleri ve çok sayıda can katıldı.

Alevi Kültür Dernekleri  Gençlik Kolları Başkanı Hakan Yıldırım konser öncesi yaptığı konuşmada, ‘’Eşit, parasız, bilimsel, demokratik, laik eğitim olmazsa olmazlarımızdır. Baskıcı yönetimler, gücünü cehaletten alırlar. Bu yüzden eğitim asimilasyonu, sistemin öncelikli hedeflerindendir. İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır diyen, pirlerimizin çizdiği bu yolda, paylaşmanın rızalık ve dayanışmanın bizi bir araya getirdiği bir gündeyiz.

Almış olduğunuz her bilet karanlığı dağıtacak bir çerağ olacak ve umudu büyütecektir. Pirlerimizin gülbenglerinde belirttiği gibi birbirimizin carına yetişin birbirinizin Hızır’ı olun. Geleceğin aydın beyinleri olacak gençlere verdiğiniz destekten dolayı başta sevgili dedemiz, Pir Hasan Kılavuz ‘a Mersin Cemevi Yönetim Kurulumuza, Kadın Kollarımıza, ve İnanç Kurulumuza, gece gündüz demeden konser hazırlığı aşamasında her etkinlikte olduğu gibi bu etkinlikte en iyi şekilde hizmetlerini esirmeyen  Gençlik Kollarımızdaki arkadaşlarımıza, AKD ailesi olarak teşekkür ediyorum.

Yüzünü güneşe dönen inancımız gibi, geleceğimiz olan biz gençlerin,  pirlerimizin  bize bedel  ödeyerek bıraktığı bu çerağı söndürmeyeceğiz. Alevi gençliği olarak pirlerimizin mirasını geleceğe taşıyacağız.’’ Dedi.

Mersin Cemevi  tarihini ve faaliyetlerini anlatan sinevizyon gösteriminin ardından Mersin Cemevi Yönetim Kurulu Üyesi  Özgür Emire, ‘’ Cemevi olarak 3. sünü  düzenlemiş olduğumuz, öğrenci burs konseri, sizlerin destekleri ile oluşan bu organizasyon tam bir dayanışma örneğidir. Bizlere, gençlerimize ve geleceğimize vermiş olduğunuz destekten dolayı çok teşekkür ediyoruz.
Kuşkusuz toplumların gelişmesindeki en önemli etkenlerden biri, eğitimdir. Tarihsel olarak, devletlerin güçlü olduğu dönemlerde, eğitim ve bilimin ileri düzeyde olduklarını görürüz.Bir toplumun eğitim seviyesi ne kadar yüksekse, bilimde ne kadar ilerleme kaydetmişse, devletin gücü de gelişme paralel olarak artmaktadır. Bunun en güzel örneği 1950’li yıllarda Türkiye’den daha fakir olan Japonya halkıdır. Japonya  2.Dünya Savaşından  sonra eğitim sistemi sayesinde kısa sürede toparlamış ve 1970’lere gelmeden tüm dünyaya yön veren ülke olmuştur.

Romalı Filozof Syruu  ’ sadece cahiller eğitimi inkar eder.’  Tüm bunların ışığında eğitimin bu kadar önemli olduğunu düşünen bizler, sizlerin destekleriyle eğitime katkı sunmaya devam edeceğiz.
Geçen sene verdiğimiz burs desteği ile 10 tıp fakültesi öğrencisi okudu. Bu yıl hedefimiz 20 öğrencidir. Öğrenci bursuna verdiğiniz desteklerden dolayı ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Unutmayın ki, eğitimsiz toplum, yok olmaya mahkûmdur. ‘’ şeklinde konuştu.

Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu, Anadolu türkülerinden oluşan repertuarıyla müziksevere  unutulmaz gece yaşattı. Gecenin sonunda konuk sanatçı olarak Mikail Aslan  yer aldı.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA