DOĞRU DESTEKLE BOL KAZANÇ | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
DOĞRU DESTEKLE BOL KAZANÇ


Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Antepfıstığı Tomurcuğunu Mersin’de Yeniliyor” projesi meyvelerini verdi.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Antepfıstığı Tomurcuğunu Mersin’de Yeniliyor” projesi meyvelerini verdi. Sunulan destekler sayesinde Mersin’de katlanarak artan Antepfıstığı hasadı, üreticinin yüzünü güldürdü.

Çekirdekten hasada, çiftçinin yanında

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı aracılığı ile sürdürdüğü tarımsal destek projelerini hız kesmeden sürdürüyor. Bugüne kadar çekirdekten hasada kadar sayısız destek ve projelerle tarımsal üreticinin yanında olan Büyükşehir Belediyesi, Antepfıstığı ile ilgili hayata geçirdiği “Antepfıstığı Tomurcuğunu Mersin’de Yeniliyor” projesi ile Mersin’de üretimi katlayarak, bereketli bir hasat sezonuna imzasını attı.

Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü iş birliğiyle Silifke, Gülnar ve Mut ilçelerinde Antepfıstığı üretiminde kalite ve verimi artırmaya yönelik kırsal kalkınma projesini hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, sürdürülebilir bir üretimle bölgedeki ekonomik refaha ve sosyal hayata katkı sağlamayı amaçladı. Bu kapsamda Antepfıstığı yetiştiriciliği konusunda uzman kurum ve kuruluşlarla birlikte hareket eden Büyükşehir Belediyesi, yöre halkını desteklemek amacıyla 5 mahalleye kavlatma makinası ve yıkama eleği kurulumunu gerçekleştirdi. Proje ile bölgede sinerji yaratarak üretimin önünü açmayı planlayan Büyükşehir Belediyesi, binlerce insanın hayat kalitesinin yükseltilmesine de katkıda bulunarak, aile bütçesine katkının artmasına aracı oldu.

Antepfıstığı tomurcuğunu Mersin’de yeniledi

Bu sene hasadın beklentilerin de üzerine çıktığını anlatan Gülnar Kuskan Mahalle Muhtarı Hasan Hüseyin Türkşen, “Büyükşehir Belediye Başkanıma desteklerinden dolayı teşekkür ederiz. Kuskan’da daha önceleri yetiştirdiğimiz ürünlerden kimsenin haberi bile yoktu. Tüccarlar bile bilmiyordu. Burhanettin Başkanımız, tarım daire ekipleriyle birlikte bize sürekli destekler vererek katkıda bulundular. Yetiştirdiğimiz ürünler başkanımız sayesinde kazanca dönüştü. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı teknik personelleri sürekli gelerek eğitimler verdiler, budamayı, aşılamayı, gübrelemeyi öğrettiler, bedelsiz fidanlar verdiler. Vatandaş önceden çok fazla ilaç da verse yine verim alamıyordu. Ama bu çalışmalar sayesinde şu anda ürünümüz daha bol ve kaliteli şekilde hasat edildi. Büyükşehir Belediyesi sayesinde Kuskan’da Antepfıstığı tomurcuğunu yeniledi. Allah izin verirse bu şekilde Antepfıstığı üretiminde Gaziantep’e rakip oluruz” diyerek, projenin tarımsal üreticiye sunduğu katkıya dikkat çekti.

Kuskan Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mehmet Balcı da hedeflerinin bundan sonra Gaziantep’e rakip olmak olduğunu belirterek, “Hasadımız çok güzel. Büyükşehir Belediyemiz ve Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın verdiği destekler ile bu sene üretim yüzümüzü güldürdü. Üreticilerimiz de bundan sonra Antepfıstığı üretimine başlamayı düşünüyor. Kısmetse Antep’e rakip olacağız. Hedefimiz Antepfıstığı üretiminde Antep ile yarışmak. Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz verdiği kavlatma makinesi ile de bizlere destek oldu ve kendilerinin fidandan paraya kadar geçen süreçte hep yanımızda olmalarından mutluyuz. Ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.

Antepfıstığı üretimi yapan Kuskanlı Ayşe Kök de, “Fıstıkta hasat zamanındayız. Büyükşehir’in destekleriyle bu sene üretimden memnunuz. Geçen senelerden çok daha bol ve kaliteli üretim yaptık. Bize verilen desteklerin de bilgilerin de devamını istiyoruz. Gelen yöneticiler olsun, personeller olsun hepsine teşekkür ederiz. Halimizden memnunuz. Bundan sonra verilen fidan desteği artarsa Büyükşehir Belediyesi sayesinde bahçemizi de üretimimizi de daha da arttırmak istiyoruz. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederiz” diyerek, tarımsal üretime ve üreticiye destek olan Büyükşehir Belediyesine teşekkürlerini sundu.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA