“ÇİRKİN KRAL” ÇUKUROVA’DA ANILIYOR | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
“ÇİRKİN KRAL” ÇUKUROVA’DA ANILIYOR


Türk Sinemasının Çirkin Kralı Yılmaz Güney, Çukurova Belediyesi tarafından bir anma etkinliği ile anılacak.

 

Türk Sinemasının Çirkin Kralı Yılmaz Güney, Çukurova Belediyesi tarafından bir anma etkinliği ile anılacak.

Adanalı usta sinemacı Yılmaz Güney için ölüm yıl dönümü olan 9 Eylül Cumartesi günü ünlü halk ozanı Ali Asker ve şair Taner Nart’ın katılacağı bir program gerçekleştirilecek

YILMAZ GÜNEY’E MUHTEŞEM ANMA

Türk sinemasına başta usta oyunculuğu olmak üzere senarist, yönetmen ve yapımcı olarak da çok büyük hizmetler veren Adanalı sinemacı Yılmaz Güney, Çukurova İlçe Belediyesi tarafından düzenlenecek anlamlı bir etkinlikte anılacak. Adanalı usta sinemacıyı üç yıldır yürüyüş, konser ve söyleşiler yaparak anan Çukurova Beleyesi bu yıl da Çirkin Kral için özel bir etkinlik düzenliyor. Usta sinemacı için ünlü halk ozanı Ali Asker ve şair Taner Nart’ın katılacağı bir program gerçekleştirilecek. Usta sanatçının 33’üncü ölüm yıl dönümü olan 9 Eylül 2017 Cumartesi akşamı Ercan Çetin (Doğal Park 1) Doğal Parkı içerisinde bir şiir ve türkü şöleni gerçekleştirilecek. Etkinliğe Fransa’da yaşayan ünlü halk ozanı Ali Asker sazı ve türküleri, Adanalı şair Taner Nart ise usta şairlerin şiirleriyle geceye katılacak.

“YILMAZ GÜNEY’İ YAŞATMAK BİR BORÇ”

Yılmaz Güney’i anmakla yetinmeyeceklerini belirten Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, sanatçının adına yakışır Sinema Günleri ve ayrıca kısa film - belgesel film yarışmalarını içerecek festival yapmayı hedeflediklerini bildirdi. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “9 Eylül Cumartesi akşamı 20.00’de Çirkin Kral Yılmaz Güney’e yakışır bir anma etkinliği gerçekleştireceğiz. Anma etkinliği sırasında usta sinemacımızın hayatını ortaya koyan ve özel olarak hazırladığımız bir de jenerik izleyeceğiz. Tüm Yılmaz Güney dostlarını geceye bekliyoruz” dedi.

 

 



Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   





  FLAŞ HABER





 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA