KÖY MEYDANLARI TİYATRO SAHNELERİNE DÖNÜŞÜYOR | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
KÖY MEYDANLARI TİYATRO SAHNELERİNE DÖNÜŞÜYOR


Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Yaylalarda, Köylerde Kültür-Sanat Her Yerde’ sloganıyla çıktığı yola hız kesmeden devam ediyor.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Yaylalarda, Köylerde Kültür-Sanat Her Yerde’ sloganıyla çıktığı yola hız kesmeden devam ediyor.

Hayatında hiç tiyatroya gitmemiş vatandaşların tiyatroyla tanışma fırsatı bulduğu hizmet ile tiyatro sahnesi bu kez Mut’un Çömelek Mahallesi’nde kuruldu.

80 yaşındaki Durasan Turak’tan, 16 yaşındaki Ayşen Sallan’a kadar her yaş grubundan mahalleli, daha önce hayatlarında hiç yaşamadıkları bir deneyimi yaşayarak, Büyükşehir Belediyesi sayesinde köylerine taşınan sanatın tadını çıkardılar.

Daha önce köylerine hiç tiyatro gelmediğini, böyle bir hizmet almadıklarını ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile birlikte sanatsal etkinlikler ile tanıştıklarını belirten Çömelekliler, Başkan Kocamaz’a teşekkür ettiler.

80 yaşından sonra tiyatro ile tanıştı

Çömelekli 80 yaşındaki DurasanTurak, o yaşına kadar hayatında hiç tiyatro izlemediğini ve tiyatroyu sadece televizyonda gördüğünü söyleyerek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi buralara kadar gelmiş. Bizleri çok mutlu ettiler. Başkanımız Burhanettin Kocamaz’da çok sağ olsun. Karagöz ve Hacivat ile Köy Seyirlik oyunları sergilenecekmiş burada. Şu saatten sonra bizden geçti zaten, gidiyoruz. Çocuklarımız, gençlerimiz böyle şeyleri öğrensinler” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin köylerine kadar tiyatro getirdiğini ve akşam izlemeye gideceklerini söyleyen 73 yaşındaki Yılmaz Oğuzoğlu da, Başkan Kocamaz’ıköylerinde görmek istediğini belirterek, “Daha önce bizler böyle bir hizmet almadık. Böyle şeyler yeni geliyor buralara. Artık devam ettirilirse de sürekli seyrederiz. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin köyümüze böyle hizmetler getirmesi de çok iyi” ifadelerini kullandı.

Köylüler hizmetten memnun

Köylülerinin Büyükşehir Belediyesi sayesinde ilk defa tiyatro izlediğini söyleyen Çömelek Muhtarı Osman Çobur, “Büyükşehir Belediye Başkanımıza canı gönülden teşekkür ediyoruz, sağ olsun diyoruz. Köyümüze daha önce böyle bir hizmet gelmemişti. Köylülerimiz ilk defa tiyatro izlediler bu sayede” diye konuştu.

16 yaşındaki Ayşe Sallan’da köylerinde daha önce hiç tiyatro izlemediğini söyleyerek, tiyatroyu çok sevdiğini ve köyünde izleyeceği için çok mutlu ve heyecanlı olduğunu dile getirdi.

Arslanköy Çadır Tiyatrosu Kadınlar Topluluğu’nun oyuncularından Behiye Yanık, daha önce hiç tiyatro izlemeyen vatandaşlara ulaşmaktan dolayı duydukları mutluluğu dile getirerek sözlerine başlarken, “Köylerimizde hiç tiyatro izlemeyenler varmış ve çok memnun oldular. Devamlı gelin, oynayın dediler. Böyle olunca bizler de memnun oluyoruz. Köylüler çokta sıcakkanlılar, bizlere iyi davranıyorlar, güleç yüzlüler. Bir kadın nasıl böyle çıkar da oyun oynar diye şaşırıyorlar. Bizim eşlerimiz hayatta böyle bir şeye izin vermez diyorlar. Biz de diyoruz ki sizler de oynayın, böyle köy köy biz de sizleri seyretmeye gelelim diyoruz” dedi.

“Aynı görüşte değilim ama Başkan Kocamaz’a oy veriyorum”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile siyasi görüşünün uyuşmadığını fakat uyuşmasa bile yerel seçimlerde kendisine oy verdiğini dile getiren Çömelek sakini Şenel Çekiç, “Köyümüze daha önce böyle bir hizmet gelmedi. Çocuklarımız, gençlerimiz ve yaşlılarımız için böyle bir hizmetin ayaklarına kadar gelmesi tabiki de çok iyi. Güzel bir etkinlik olacağını ümit ediyorum ve çok heyecanlıyım. Burhanettin Bey benim normalde siyasi görüşüme uygun değildir ama uygun olmasa bile yerel seçimlerde ben kendisine oy verdim. Çünkü ben iş yapacak insana oy vermeyi tercih ediyorum. Başkanımızı inşallah bir gün Çömelek’te de görmek isteriz” şeklinde konuştu.

21 Temmuz’da başladıkları yolculukta dere tepe demeden en ücra mahalleleri bile sanatla tanıştırmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi 20 Ağustos tarihine kadar 30 ayrı mahallede tiyatrolarını sahneleyecek, film ve gölge oyununu da vatandaşlarla buluşturmaya devam edecek. Bu sayede Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından sanatsal ve kültürel faaliyetler köylere kadar ulaştırılmış olacak ve kaybolmaya yüz tutmuş olan kültürler gelecek nesillere kadar yaşatılacak.

 

Etiketler : Mersin Büyükşehir Belediyesi
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA