MERSİN YELKEN KULÜBÜ YER TAHSİSİ BEKLİYOR | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
MERSİN YELKEN KULÜBÜ YER TAHSİSİ BEKLİYOR


Mersin Yelken İhtisas ve Yat Spor Kulübü, kıyı kenar koruma kanunundan dolayı spor alanları konusunda yaşadıkları sıkıntılara çözüm bekliyor.

 

Mersin Yelken İhtisas ve Yat Spor Kulübü, kıyı kenar koruma kanunundan dolayı spor alanları konusunda yaşadıkları sıkıntılara çözüm bekliyor.

Mersin Yelken İhtisas ve Yat Spor Kulübü Genel Kaptanı Selim Sıdalı; Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’ndan, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kiralanmış olan bir alanı kullandıklarını ve kıyı kenar koruma kanunu ile ilgili sıkıntıları olduğunu belirterek yer tahsisi konusunda çözüm beklediklerini ifade etti.

Yelken kulüplerinin kıyıdan başka yerde spor kulübü açmasına olanak olmadığına vurgu yapan Sıdalı; ‘’ Yer problemimizi çözmek için bazı alternatif projelerle Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze başvurduk. Göreve geldiği günden bu yana bizimle çok ciddi ilgilenen İl Müdürümüz Sn. Şaban Güneş beyefendiye çok teşekkür ediyoruz. Türkiye Yelken Federasyonu da bu konuyla yakından ilgileniyor çünkü bu problem sadece Mersin’de bizim yaşadığımız bir sorun değil, tüm Türkiye’de olan bir problem. Tüm yerel yöneticilerimizden de destek bekliyoruz.’’ dedi.

Mersin’de Bütün Su Sporları Yapılabilmeli

Sıdalı; ‘’Mersin’de 321km sahil şeridi var diye övünüyoruz fakat denizde yapılabilecek bütün su sporlarının yapılabilmesi için alan sıkıntısı çekiyoruz. Kıyıların olduğu alanlar tüm halka açık ve aynı zamanda arkasındaki arazilerde milli emlağa ait. Bize aktarıldığı kadarıyla spor il müdürümüz şu anda ilgili kuruluşlar ile görüşme halinde ama bizim açık denize ihtiyacımız olduğu kadar mendirek korumasına da ihtiyacımız var. Bu mendirek korumasında Mersin sahil şeridinde olduğu alanlar kısıtlı. Biz yerel yöneticilerden bu kısıtlı alanlardan yer beklentisi içerisindeyiz. Yer sorunumuzun çözülmesinde yeni gelen Sn. Valimiz den ve yerel yöneticilerimizden destek bekliyoruz. Amacımız talep ettiğimiz alanların spor alanı olarak işgal edilmesini sağlayıp daha çok sayıda gencin spor yapmasını sağlamak ki bizim aynı zamanda bedensel engelli yelken branşımızda var dolayısı ile bir sosyal sorumluluk projesi de yürütüyoruz bu anlamda daha çok destek bekliyoruz.’’ şeklinde konuştu.

Mersin yelken kulübü olarak yaşadıkları sıkıntıları anlatmaya devam eden Sıdalı şöyle konuştu: Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında yapılan protokolde ‘alttaki kayıkhane Mersin’de kurulu yelken kulübü tarafından kurulur’ ibaresine dayalı olarak buradayız, yoksa bizim resmi olarak burada durma şansımız söz konusu değil. Kiracı değiliz; dolayısı ile burada kendi üyelerimize özel bir kafeterya dahil açma ihtimalimiz yok. Bizim gibi spor kulüpleri belli bazı gelirlerle yaşayabiliyorlar. Bunlar; üye girişleri, üye aidatları ve kafeteryalarla elde ettikleri gelirler.

En azından belirli yıllar içersinde bize tahsis edilen alan olur ise bizde kulübümüzü sporcularımızın soyunma odalarını, tuvaletlerini ve duşlarını yenileyip daha sağlıklı koşullarda spor yapılır hale getirmek istiyoruz.

Alan Bize Ait Olmadığı İçin Güvenlik Tedbiri Alamıyoruz

Kıyıların da sporculara ait olmasının önemine dikkat çeken Sıdalı; ‘’ Şehrimizin ve birçok sahil şehrinin kanayan yarasından bir tanesi de Suriyeliler. Tabi ki Suriyelilerinde denize girme hakları var fakat yelken kulüplerinin alanları dahilinde olmaması gerekiyor. Çünkü bizler ciddi anlamda kendi sporcularımızın da Suriyeli göçmenlerinde sağlıklarından endişe ediyoruz.

Kıyımızda bize ait olursa oranın temizliği ve düzeninden biz sorumlu olmuş oluruz. Çocuklarımızın ayaklarına herhangi bir şey batmadan ve kıyıda yüzen herhangi bir başkasının can güvenliğini tehlikeye atmadan spor yapmış oluruz.

Teknelerle kıyıya motorsuz bile olsa zaman zaman sert esen rüzgarlarda daha hızlı bir şekilde gelinebiliyor ve o anda fark edilemeyen bir Suriyeli çocuğu ya da yetişkini yaralama riski var. Kendi sporcularımız içinde aynı şey geçerli. Bunu bertaraf etmek için en azından bizim kullandığımız alanda denetimler arttırılmalı.’’ diyerek yetkilileri uyardı.

Yelken Sporuna İlgi Hızla Artıyor

Yelken sporuna ilginin hızla arttığını belirten Sıdalı kursiyer çalışmaları hakkında da şu bilgileri verdi: 30 yıldır Mersin Yelken İhtisas ve Yat Kulübü faaliyet göstermeye çalışıyor ama insanların bu konuda ilgisi geçmiş yöneticilerimizin yoğun çabalarına rağmen az olmuş bizde bunu artırmaya çalışıyoruz.

Türkiye Yelken Federasyonu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü vasıtası ile bize tekneler tahsis ediyor. Biz de bu teknelerin, bu işte ehil kişiler tarafından çocuklarımız eğitildikten sonra hizmet bedeli almadan kullanımlarına açıyoruz. Kursiyerlerimize eğitim ücretlendiriliyor. Yelken sporunun malzemeleri biraz pahalı onları da kulüp içinde edindiğimiz gelirler, sponsorluklardan edindiğimiz gelirler ve kursiyerlerden edindiğimiz gelirlerle karşılamaya çalışıyoruz. Dolayısı ile yelken ‘evet’ pahalı bir spor ama biz burada teknik ekipmanı devletinde desteği ile çocuklarımızın kullanımına sunuyoruz. Geçen sene 180 çocuğumuza spor yapma imkanı sunuldu. Şu anda 54 tane lisanslı sporcumuz var.

 



Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   





  FLAŞ HABER





 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA