AKDENİZ YÖNETİM DANIŞMANLIĞI DERNEĞİ KURULDU | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
AKDENİZ YÖNETİM DANIŞMANLIĞI DERNEĞİ KURULDU


Bölgemizdeki  KOBİ’ lerimizin gelişmesine  destek verecek Yönetim Danışmanlarının  Anadolu’da yapılanan  ilk  örgütlerinden biri olan AKDENİZ YDD ‘nin Kurucu Heyeti basınla bir araya geldi

 

Bölgemizdeki  KOBİ’ lerimizin gelişmesine  destek verecek Yönetim Danışmanlarının  Anadolu'da yapılanan  ilk  örgütlerinden biri olan AKDENİZ YDD ‘nin Kurucu Heyeti basınla bir araya geldi.

KOBİ’ lerin kurumsallaşması ve markalaşması ve sonrasında uluslararası piyasalarda rekabet edebilecek hale gelmeleri için profesyonel destek almalarını sağlamak amacıyla, geçtiğimiz günlerde kurulan Akdeniz Yönetim Danışmanları Derneği basınla buluşmasını gerçekleştirdi.

Basınla buluşmaya derneğin yönetim kurulu üyeleri katıldı. AKDENİZ YDD Kurucu Başkanı Yönetim Danışmanı(CMC) Ferudun Gündüz, yaptığı konuşmada Yönetim Danışmanlığının bağımsız, bilgili ve deneyimli kişi veya kişiler tarafından özel, kamu ve diğer işletmelerde iş stratejisi, organizasyonel yapı, iş yapma yöntemleri alanlarındaki sorunların belirlenmesi, araştırılması ve uygun önerilerin yapılarak bu önerilerin uygulanmasında destek olmayı kapsayan bir hizmet olduğunu belirterek, " Bu meslek 23 yıldan beridir İstanbul merkezdeki YDD tarafından temsil edilmekteydi. Ancak, geçen yıl alınan karar çerçevesinde Yönetim Danışmanlarının örgütlenerek mesleklerini tanıtmaları, mesleğe yeni Yönetim Danışmanları kazandırılması ve KOBİ’ lerimizin kurumsallaşması ve markalaşması ve sonrasında uluslararası piyasalarda rekabet edebilecek hale gelmeleri için profesyonel destek almalarını teminen Anadoluda da yaygınlaşmasına karar verildi.

Bu kapsamda 9 ili (Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye, Aksaray, Niğde, Burdur, Isparta ve Antalya) kapsayan bölgede AKDENİZ YÖNETİM DANIŞMANLARI DERNEĞİ’ ni 23 Haziran 2016 ‘da Mersin merkezli olarak kuruluşunu gerçekleştirdik." dedi.

Yönetim Danışmanı özellikli akademisyen ve uzmanlardan oluşan Kurucu Heyet şu isimlerden oluşuyor:

Başkan Ferudun Gündüz ( Yüksek Lisans)

Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Türkel, (Doktora)

Genel Sekreter İlhan Ürkmez, ( Yüksek Lisans) 

Sayman Hatice İğde, (Yüksek Lisans-Tez aşaması)

YK Üyesi Doç.Dr. Köksel Hazır, (Doktora)

YK Üyesi Prof. Dr. M.Cihan Yavuz, (Doktora)

YK Üyesi Bülent Yüce, (Yüksek Lisans)

YK Üyesi Acar Pek,(Lisans)

YK Üyesi Cevdet Beşen (Yüksek Lisans)

Gündüz, ayrıca halen Türkiye'de kurulu bulunan diğer Bölgesel YDD dernekleri ile birlikte Eylül ayı içerisinde kurulacak TÜRKİYE YÖNETİM DANIŞMANLARI DERNEKLERİ FEDERASYONU’ na da üye olarak iştirak edecek Derneklerimiz ICMC (International Council of Management Consulting Institutes- Yönetim Danışmanları Kuruluşları Uluslararası Konseyi) ne de katılmış olacağını ifade etti.

Gündüz,derneğin kurulmasının, iş dünyası için yaşamsal önemi olduğuna dikkat çekerken,özellikle Avrupa'da ve ABD'de bu mesleğin çok önemli olduğunu, bölgede ve Ülkede Akdeniz Yönetim Danışmanları Derneği olarak önemli bir misyonları olduğunu açıklarken ,nitelikli danışmanlar yetiştirerek ülke ekonomisine hizmet etmeyi ve işletmelerin ömrünün uzamasını amaçladıklarını ifade etti

Gündüz'ün ardından Akdeniz YDD'nin kurucu heyet üyeleri kendilerini tanıttı.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA