MERSİN ORYANTİRİNG TARİH SAFARİSİ LİGİ’NİN SON ETABI TAMAMLANDI | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
MERSİN ORYANTİRİNG TARİH SAFARİSİ LİGİ’NİN SON ETABI TAMAMLANDI


Türkiye Oryantiring Federasyonu, Mersin Valiliği, Mersin Üniversitesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi, ve TRT işbirliğiyle imzalanan, Mersin Oryantiring Tarih Safarisi Ligi projesinin son yarışı tamamlanarak dereceye giren sporcular ödüllendirildi

 

Türkiye Oryantiring Federasyonu, Mersin Valiliği, Mersin Üniversitesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi, ve TRT işbirliğiyle imzalanan, Mersin Oryantiring Tarih Safarisi Ligi projesinin son yarışı tamamlanarak dereceye giren sporcular ödüllendirildi.

 Yaş gruplarına göre yarışan kadın ve erkek sporcular, Mersin Oryantiring Tarih Safarisi Ligi projesinin yarışma takvimine göre; 20 Mart Pazar günü üniversitemiz Çiftlikköy Kampüsü’nde, 3 Nisan Pazar günü Kanlıdivane’de, 17 Nisan Pazar günü Tarsus’ta, 15 Mayıs Pazar günü Ayaş’ta, 12 Haziran Pazar günü Uzuncaburç’ta yarışmıştı. 26 Haziran Pazar günü gerçekleşen son etap ise Soli-Pompeiopolis’te yapıldı.

 26 Haziran Pazar günü gerçekleşen kapanış ve ödül törenine; Vali Yardımcısı Veysel Özgür, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya ile Genel Sekreter Yardımcısı Sadullah Nasanlı, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, TRT Bölge Müdürü Sebahattin Kahraman, Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Tekin Çolakoğlu ile il temsilcisi Feryal Muştu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Tarakçı, İl Kültür ve Turizm Müdürü BahaettinKabahasanoğlu, Mersin Oryantiring Tarih Safarisi Ligi Projesi Koordinatörü Soner Yurttaş başta olmak üzere paydaş kurumların ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya "İlimiz birçok kültürel varlığı barındırmaktadır. Köklü bir geçmişe sahip birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir konumdadır. Ancak bu kültürel varlıkları çocuklarımıza yeterince öğretemiyoruz. Bu gerçekten yola çıkarak geliştirilen proje ile oryantiring sporu aracılığı Mersin’de bulunan kültürel varlıklar konusunda farkındalık oluşturmayı amaçladık. Bugün bunu başarabilmiş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz" diyerek paydaş kurumlara, düzenleme ve yürütme kurulu üyeleri ile sporculara ve ailelerine teşekkür etti.

 Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, projenin sadece bir doğa sporu olmadığına, ilimizdeki ören yerlerinin tanıtılmasına katkı sağladığına dikkat çekerken; TRT Bölge Müdürü Sebahattin Kahraman da Mersin adına güzel neticeler alındığını söyleyerek emeği geçenleri kutladı. Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Tekin Çolakoğlu ise kurumlar arası organizasyonların güzel örneklerinden olan projenin devamında uluslararası bir nitelik kazanacağını belirtti.

 Mersin Oryantiring Tarih Safarisi Ligi Projesi ödül töreninde; onur kurulu üyelerine plaket, düzenleme ve yürütme kurulu üyelerine şilt, dereceye giren sporculara ise madalya veridi.

 K10 kategorisinde 1’inci olan 24 Kasım İlkokulu takımına ve 2’nci olan Vali Sabahattin Çakmakoğlu İlkokulu takımına Vali Yardımcısı Veysel Özgür tarafından, E10 Kategorisinde 1’inci olan 24 Kasım İlkokulu takımına ve 2’nci olan Vali Sabahattin Çakmakoğlu İlkokulu takımına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya tarafından, K12 kategorisinde 1’inci olan Musalı Veli Haşim Ortaokulu takımına ve 2’nci olan Pirireis Ortaokulu takımına Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel tarafından, E12 kategorisinde 1’inci olan Musalı Veli Haşim Ortaokulu takımına ve 2’nci olan Pirireis Ortaokulu takımına Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Tekin Çolakoğlu tarafından, K14 kategorisinde 1’inci olan Gençlik Spor Kulübü takımına, 2’nci olan 24 Kasım Ortaokulu takımına ve 3’üncü olan Toros Koleji takımına Mersin Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Hakan Öztürk tarafından, E14 kategorisinde 1’inci olan MNC Oryantiring takımına Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Tarakçı tarafından ödülleri takdim edildi.

 Ferdi yarışan sporculara da paydaş kurumların temsilcilerince madalyalarının verildiği törende Mersin Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin halk oyunları, zumba dans ve kapoera gösterilerine yer verildi.

 



Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   





  FLAŞ HABER





 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA