HAMİT İZOL, ’ROZA’YI MERSİNLİLER İÇİN İMZALADI | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
HAMİT İZOL, ’ROZA’YI MERSİNLİLER İÇİN İMZALADI


Şanlıurfa’nın en büyük aşiretlerinden İzol Aşireti’nin önde gelen isimlerinden, Mersin’de yaşayan Hamit İzol, 5. kitabı olan ’Roza’nın ikinci imza gününü Mersin’de yaptı.

 

Şanlıurfa’nın en büyük aşiretlerinden İzol Aşireti’nin önde gelen isimlerinden, Mersin’de yaşayan Hamit İzol, 5. kitabı olan ’Roza’nın ikinci imza gününü Mersin’de yaptı.

’Aşiret’, ’Ağanın Akmayan Gözyaşları’, ’Kürt’ün Türk Aşkı’, ’Barış Sonrası Büyük Türkiye’ kitaplarının yazarı Hamit İzol, 5. kitabı olan ’Roza’yı, Forum Mersin’de okuyucusuyla buluşturdu. ’Günün Doğuşu’ anlamına gelen Roza’nın ikinci imza günü, yoğun katılımla gerçekleştirildi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da İzol’u yalnız bırakmadı.

Forum Mersin Sanatçılar Meydanı’nda düzenlenen imza gününde konuşan İzol, Mersin’in birçok güzellikleri hak ettiğini belirterek, "Bizler de bu şehrin bir parçası olarak her zaman iç içe yaşadık. Mersin barış, güzellikler şehridir. Roza’yı da yazarken buradan ilham aldım. Ancak bu kitabın çıkış yeri çok farklı. Yıllar önce bir televizyon haberinde otogardan alınıp, götürülüp 22 yaşındaki bir genç kızı ailesinin öldürmesi benim çok kanıma dokunmuştu. O yöreyi, o insanları çok iyi bildiğim için o an gözyaşlarına boğulmuştum ve bunu yazacağım demiştim. Üzerinden 6-7 yıl geçti, bir yerde de biz unuttuk. Burada Özgecan’ımızın katledilmesi bende bu kitabı yazmayı yeniden tetikledi. O olayla birlikte aslında ikisini birleştirip yazmayı düşünüyordum fakat Mersin Kültür ve Turizm Müdürümüz Özgecan’ı yazdı, Roza’yı da ben yazdım. Roza bizim hayat gerçeğimiz. Bugün yine Türkiye’de her gün bir tane ’Ceylan’ öldürülüyor ama ona intihar etti deniliyor. Aslında öldürdükleri çocuklarına intihar süsü veriliyor. Bazılarından kimsenin haberi olmuyor" diye konuştu.

"Hiç kimsenin doğum yerini tercih etme şansı yok"

Başkan Kocamaz ise Mersin’in özel ve güzel bir şehir olduğunu söyledi. Bu dünyada hiç kimsenin anne ve babasını tercih şansı olmadığını vurgulayan Kocamaz, "Hiç kimsenin doğum yerini de tercih etme şansı yok. Dolayısıyla önemli olan doğduğumuz yer değil doyduğumuz yer. Madem ki, Mersin’de hep birlikte yaşıyoruz o zaman Mersin ortak paydasında birleşeceğiz ve Mersin’i bizden sonraki nesillere çok daha ileri noktalarda teslim edeceğiz. Hamit Bey bir Mersin sevdalısı. Toplumun içerisinden çıkmış, özümsemiş, her ne kadar Siverek’te doğduğunu söylese de doyduğu yer, iş yerleri Mersin. Bunu da her yerde gururla söyleyebiliyor. Kendisine özgüveni var. Hiçbir zaman da doğduğu toprakları inkar etmeden, yaşadığı hadiseleri hiçbir zaman ört pas etmeye çalışmadan duygularını, düşüncelerini, yaşadıklarını kaleme döküyor, kitaba dönüştürüyor. Gerçekten kendisinin böyle bir faaliyet göstermesinden gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı

"Roza’da olduğu gibi töre cinayetleri toplumumuzun bir gerçeği"

Bu toplumdan kimsenin kendisini dışlayamayacağının altını çizen Kocamaz, "Her ne kadar her yerde her zaman Türkiye Cumhuriyeti’nin bir vatandaşı olduğumuzu gururla ifade etsek de bu toplumun içinde yaşanılan hadiseler bazen toplumun genelini üzüyor. Herkes yaşanan hadiselerden şikayet ediyor ve maalesef Roza’da olduğu gibi töre cinayetleri toplumumuzun bir gerçeği. Tabi sadece bu da değil. Özellikle son dönemlerde kadına yönelik şiddetin adeta güncel bir olay haline gelmesi hepimizi derinden yaralıyor. Oysa kadın olmasa erkek olmaz, erkek olmasa da kadın olmaz. Dolayısıyla kadınla erkek bir elmanın iki yarısı gibidir. Elmayı ortadan böldüğünüz zaman bunları birbirinden ayırırsanız, beklemeye bırakırsanız, mutlaka her ikisi de çürür. Dolayısıyla bizim tüm olmamız, bütün olmamız lazım ve hepsinden önemlisi de hakkımıza razı olmamız lazım. Kadının ve erkeğin kendine göre hakları var. Bu saygı ve sevgi çerçevesinde yürütüldüğü sürece herkes mutlu olur. İnsanlar birbirinin hakkını gasp etmeye başladığı andan itibaren herkes mutsuz olur. Böyle bir olayı yaşamak istemezdik. Bir toplumun içinden her türlü insan çıkabiliyor. Önemli olan iyi insanların sayısını artırmak için gayret göstermek, kötü düşünceli insanların sayısını azaltmak için çaba sarf etmek. Yoksa geçmişte yaşanılan hadiseleri tekrar tekrar yaşıyorsak, bir yerde yanlış yapıyoruzdur, bizlere verilen eğitimin yetersiz olduğunun ispatıdır. Hamit Bey’e bu önemli kitabı yazdığı için teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İzol, kitapseverlerin aldığı Roza isimli kitabını imzaladı.

İmza gününe Kocamaz’ın yanı sıra, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Başkanı Sabri Tekli, Forum Mersin Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Adem Erol ile çok sayıda kitap sever katıldı.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA