LPG’DE ÖTV EŞİTLENMELİ | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
LPG’DE ÖTV EŞİTLENMELİ


Milyonlarca araç tarafından kullanılan LPG; oto gaz, dökme, tüplü gaz arasındaki fiyat farkı haksız rekabete neden olduğu gibi devleti ciddi zarara uğratıyor.

 

Milyonlarca araç tarafından kullanılan LPG; oto gaz, dökme, tüplü gaz arasındaki fiyat farkı haksız rekabete neden olduğu gibi devleti ciddi zarara uğratıyor.

MTSO 10 nolu Akaryakıt, LPG, Madeni Yağ ve Enerji Meslek Komitesi Üyesi Mesut Selim Özcömert konu hakkında önemli açıklamalarda bulunurken, LPG’de ÖTV’nin eşitlenmesi gerektiğinin vurgusunu yaptı.

LPG pazarında yapılan uygulamaların yeniden değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Özcömert, ‘’LPG’de piyasada üç çeşit gaz var. Bunlar; oto gaz, tüplü ve dökme gaz. LPG de denetimin tam yapılamaması nedeni ile bazı oyuncuların bu ÖTV farkından oluşan durumu amacı dışında kullanmaları nedeni ile fiyat farklılıkları oluşmakta ve haksız rekabete sebebiyet vermektedir. ‘’ dedi.

Özcömert, oto gaz, tüplü ve dökme gaz arasındaki Özel Tüketim Vergisi farkından kaynaklanan sorunlara dikkat çekerek ‘’Yine LPG de ton başına alınan ÖTV tutarı 1 lira 21 kuruş karşılık gelirken oto gazda ÖTV oranı 1 lira 78 TL ye buluyor. Bu aradaki 568 TLlik fark sektörde haksız rekabete neden indirime başvurmalarının önünü açıyor.’’şeklinde konuştu.

Haksız Rekabet Kontrol Altına Alınmalı

Özcömert, piyasada haksız rekabetin kontrol altına alınması gerektiğini işaret ederek şunları kaydetti: LPG düşük ÖTV ödeyerek satın alan ve piyasada düzgün iş yapan biz oyuncuların fiyat farkı olarak önümüze geçiyor. Düşük ÖTV ye aldıklarından dolayı bu gazla piyasada oto gaz olarak satmalarından dolayı piyasada haksız rekabet yaratılıyor.

Oto gaz satan firmalar bir yandan da haksız rekabete sebebiyet veriyorlar ve en önemlisi de devleti milyarlarca TLlik vergi kaybı zararına uğratıyorlar.

Burada devletten istediğimiz oto gazdaki ÖTV oranının aşağı çekilmesi, ÖTV’nin eşitlenmesini veya ÖTV farkı nedeni ile oluşan fiyat farkının oto gaz fiyatlarına amacı dışında yansımaması için etkili denetim ve yasal önlemlerin alınmasını istiyoruz.

 



Etiketler : MTSO
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   





  FLAŞ HABER





 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA