KADIN SAĞLIĞI KONULARINDA ECZACI DANIŞMANLIĞINDA YENİ DÖNEM | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
KADIN SAĞLIĞI KONULARINDA ECZACI DANIŞMANLIĞINDA YENİ DÖNEM


Bayer ve Türk Eczacıları Birliği (TEB)işbirliği ile eczacıların kadın sağlığı hakkında referans noktası olması hedefleniyor.

 

Bayer ve Türk Eczacıları Birliği (TEB)işbirliği ile eczacıların kadın sağlığı hakkında referans noktası olması hedefleniyor.

Proje çerçevesinde eczacılara yönelik eğitimler sunacak olan Kadın Sağlığı Akademi’nin eğitim programı, akademisyen jinekolog ve eczacılar ile birlikte geliştirilecek. Bu işbirliği kapsamında TEB üyesi 25 binden fazla eczacının kadın sağlığı konusunda bilgi düzeyinin artırılması hedefleniyor. Bayer ve Türk Eczacıları Birliği yöneticileri tarafından uzun zamandır üzerinde çalışılan proje ile eczacılar uzaktan eğitimle bilgilerini tazeleyecekler. Üreme sağlığı alanındaki yeni gelişmelerden an be an haberdar olacaklar. Danışanlara daha iyi hizmet vermek için çalışacaklar.

Bayer İlaç Ülke Müdürü Dr. Oğuz Mülazımoğlu konuyla ilgili şöyle konuşuyor: “Kadın Sağlığı alanının lideri olarak faaliyet gösteren Bayer, hamileliğin arzulanan bir deneyim olarak yaşanmasını amaçlıyor. Sosyal sorumluluk faaliyetlerimiz çerçevesinde, tüm dünyada sağlıklı aile planlaması ve üreme sağlığı konusundaki eğitimlere destek vererek, özellikle gençlerin aile planlaması konusunda gelecekleri ile ilgili daha bilinçli karar vermelerine yardımcı oluyoruz. Bayer olarak, 2014 yılında hayata geçirdiğimiz Kadın Sağlığı TV ile ise; cinsel sağlık, infertilite, aile planlaması yöntemleri, gebeliğe hazırlık, adet dönemi, mutlu cinsellik, kadınlarda en çok görülen hastalıklar, vajinal estetik ve menopoz gibi A'dan Z'ye kadınları yakından ilgilendiren tüm konularda kadınları bilinçlendirmek üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

Mülazımoğlu sözlerine şöyle devam ediyor: “Eczaneler de kadınlar için önemli danışma merkezlerinden bir tanesi. Bu kapsamda TEB ile birlikte toplumu kadın sağlığı konusunda bilinçlendirme misyonu ile yürüteceğimiz Kadın Sağlığı Akademi projesi için çok heyecanlı ve mutluyuz.”

TEB Başkanı Erdoğan Çolak ise yaptıkları bir araştırmaya göre, bugün eczaneye girenlerin yüzde 50’den fazlasının kadın olduğunu ve kadınların genelde üreme sağlığı, ergenlik dönemi, yeni doğan ve bebek beslenmesi, doğum kontrol yöntemleri, gebelikte ilaç kullanımı, gebelikte beslenme gibi konularda eczacılardan danışmanlık almayı tercih ettiğini belirtiyor. Çolak; Bayer işbirliği ile hayata geçirecekleriproje ile ilgili ise şöyle konuşuyor: “Bayer ile birlikte gerçekleştireceğimiz Kadın Sağlığı Akademi projesi ile hâlihazırda kadın sağlığı ve üreme sağlığı alanında danışman rolüne sahip olan eczacıların bu rolünü daha da geliştirmeyi planlıyoruz. Eczacılara vereceğimiz eğitimlerle, üyemiz olan 25 binden fazla eczacının kadın-üreme sağlığı konusunda bilgi düzeyini artırmayı ve eczanelerin referans noktası haline gelmesini hedefliyoruz.

Bayer ve TEB işbirliği ile hayata geçecek olan Kadın Sağlığı Akademi ile kadın sağlığı konusunda kadınların danışmanlık aldığı ilk noktalardan biri olan eczacıların bilgilerini tazelemesi amaçlanıyor. Bayer Kadın Sağlığı Bölümü’nün 2016 yılında GFK ile yaptığı tüketici araştırmasına göre, kadınlar doğum kontrol hapı seçimiyle ilgili eczacılara danışıyor.

Türkiye'de;

 Her yıl 1 milyon 325 bin 783 bebek dünyaya geliyor.

 Bebek ölüm oranı binde 10,7 ve bir yılda ölen bebek sayısı 14 bin 164.

 Ölen bebeklerin %64,2’si bir ayını, %87,1’i ise beş ayını tamamlayamadan ölüyor.

 6 bin 132 çocuk cezaevinde.

 5-17 yaş arası toplam çalışan çocukların sayısı 8 milyon 397 bin.

Bu tabloya bakıldığında, kadın sağlığı konusunda toplumun bilinçlenmesi, alınabilecek önlemlerin halkla paylaşılması amacıyla yapılan çalışmalar olumsuzlukların önüne geçilebilmesi için son derece önemli.

Yüksek riskli gebeliğin yaygın olduğu ülkemizde, en sık karşılaşılan risk kategorisinin doğum aralığının 24 aydan kısa olduğu doğumlar ile doğum sayısının 3’ün üzerinde olduğu doğumlar olarak belirlenmiş durumda. Ülkemizde gerçekleşen doğumlara bakıldığında ise %74’ünün istenen zamanda gerçekleştiği, %11’inin daha sonra olmasının istendiği, %13’ünün de istenmeyen gebelik sonucunda olduğu görülüyor.

Yaklaşık olarak, her 10 evli kadından 7’sinin gebeliği önlemek veya geciktirmek için bir aile planlaması yöntemine ihtiyaç duymasına karşın modern bir yöntemle korunanların oranı sadece %47.

Türk Eczacıları Birliği ve Bayer işbirliği ile bilgileri güncellenen eczacılar, bundan sonra da bir toplum sağlığı sorunu olan kadın sağlığı konusunda danışmanlık vermeye devam edecekler. Siz de kadın sağlığı ile ilgili soru ve sorunlarınız için eczacınıza danışın.

 

 

 

 

 

Etiketler : TEB, kadın sağlığı
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA