MERSİN VERGİ REKORTMENLERİ ÖDÜLLERİNİ ALDI | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
MERSİN VERGİ REKORTMENLERİ ÖDÜLLERİNİ ALDI


Mersin Valiliği koordinasyonunda Mersin Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni’nde kurumlar ve gelir vergisi rekortmenlerine ödülleri verildi

 

Mersin Valiliği koordinasyonunda Mersin Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni’nde kurumlar ve gelir vergisi rekortmenlerine ödülleri verildi.

Kurumlar vergisinde 2015 yılı birincisi Botros Levante Uluslararası Taşımacılık şirketi olurken gelir vergisi lideri de İskender Botros oldu.

Kalkınma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Başkanı Mahmut Arslan, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, çok sayıda STK başkan ve üyelerinin katıldığı törende ödüller sahiplerini buldu.
Törenin açılış konuşmasını yapan Mersin Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör, çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kayıtdışı ekonomi ile mücadelenin öncelikleri olduğunu vurgulayan Güngör, mükelleflerin maliyetlerini azaltmak adına elektronik hizmetlere ağırlık verdiklerini dile getirdi.
Mersin’de 2015 yılında 7,8 milyar liralık vergi toplandığını açıklayan Mersin Valisi Özdemir Çakacak ise konuşmasında toplanan paraların 7 milyar lirasının yine Mersin’de harcandığını anlattı. Toplanan vergilerle Mersin’in Türkiye’de 6’ncı sırada yer aldığını kaydeden Çakacak, verginin kalkınmanın temel aracı olduğunu ve Mersin’in bu noktadaki başarılarıyla öne çıktığını söyledi.
Kalkınma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun ise konuşmasında başta vergi rekortmenleri olmak üzere tüm sanayici ve iş adamlarını ülke ekonomisine katkılarından dolayı tebrik etti. “Eğer ülkemizin ekonomik refahının artmasını, barajlarımızın dolmasını, çocuklarımızın daha iyi okullarda okumasını, yaşlılarımızın daha iyi bakım almasını istiyorsak bunların kaynaklarının temin edilmesi gerekir” diyen Coşkun sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ülkemizde petrol doğalgaz olmadığına göre, ihtiyaçlarımızı siz değerli, yüreği bu ülke için çarpan işadamlarımızın üretimi ile karşılayacağız. Önemli işler yapıyorsunuz. Ödediğiniz vergiler ülke ekonomisinin temelini oluşturuyor.”
Konuşmaların ardından dereceye giren rekortmenlere ödülleri verildi. Kurumlar Vergisi birincisi Botros Levante Uluslar arası Taşımacılık olurken ikinci Opus Mersin İç ve Dış Ticaret, üçüncü ise Mersin Denizcilik Faaliyetleri A.Ş oldu. Gelir Vergisi rekortmenlerinde ise İskender Botros ilk sırayı alırken Mehmet Hanefi Küçük ikinci, Mişel Şaşati ise üçüncü oldu.

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA