MUT YATIRIMCI BEKLİYOR | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
MUT YATIRIMCI BEKLİYOR


Mut ilçesi nüfus ve ekonomik potansiyeli ile yeni yatırımlar için gerekli altyapı ortamına sahip olmasına rağmen yatırımcıların uzağında kalıyor.

 

Türkiye ve Mersin ekonomisine büyük katkılar sağlayan Mutlular ilçeye yatırımcıların ilgi göstermemesi yüzünden mutlu değiller. Mut ilçesi nüfus ve ekonomik potansiyeli ile yeni yatırımlar için gerekli altyapı ortamına sahip olmasına rağmen yatırımcıların uzağında kalıyor.

Konu ile ilgili olarak gerçekleştirdiğimiz Mut ziyaretimizde nabzını tuttuğumuz vatandaşların tüm şikayetleri aynı yönde, esnafıyla çiftçisiyle memuruyla atanmış ve seçilmişleriyle Mut İlçesi yatırımcı bekliyor.

Mut’ta yaşayan vatandaşlar, özel hastanelerin olmadığı Mut’ta seçenekli ve geniş kapsamlı sağlık hizmetlerinden faydalanamadıklarını ifade ederken büyük AVM’ler, özel otoparklar, otogar gibi modern yaşamın gereksinimi olan ihtiyaçlarının da karşılanmadığından yakındılar.

Mut Kaymakamlığı’nın yaptığı araştırma verileri de ilçenin yatırım konusunda cazibe merkezi haline gelmesinin gerekliliğini vurguluyor.

Mut ilçesi mevcut potansiyeli ile ilgili durum analiz edildiğinde; yılın 12 ayında gelir sağlayan verimli topraklara sahip. İlçede ağırlıklı olarak zeytin, kayısı, erik, incir, nar ve diğer meyve çeşitleri ile sebze yetiştiriciliği yapılmakta. 12 ay boyunca tarımdan ve tarım dışı alanlardan halk gelir elde etmektedir. İlçe ekonomisine bakıldığında yılın 12 ayı yoğun para akışı gözlenmekte. Mut'un yıllık yaklaşık olarak bir milyar TL'lik nakit akışına sahip bir finansal kapasitesinin olduğu tahmin edilmekte.  Özellikle son 10 yıldır ilçe ekonomisi çağ atlamış durumda. Mut ilçesi Türkiye kayısı üretiminin % 9'unu, Zeytin Üretiminin % 13.1'ini, Türkiye zeytinyağı üretiminin % 9'unu karşılamakla birlikte, 22 bin dekar arazide sebze yetiştiriciliği, 24 bin dekar alanda erik üretimi yapmakta. Tarımsal gelirleri açısından ilçe ekonomisi yüksek gelire sahip olmakla birlikte hızla artan bir üretim potansiyeli de bulunmaktadır.

Mut ilçesinin ekonomik kapasitesine ışık tutan diğer önemli hususlardan biri de ilçede 9 banka şubesi bulunmasıdır. Bu bankalardan alınan ilçede yaklaşık 50 bin kredi kartı verildiği tahmin edilmektedir. Ayrıca ilçenin turizm bölgesinde olmamasına rağmen 15 alkollü eğlence mekanının olması ekonomik canlılığın önemli göstergelerinden bir tanesidir. Ülke çapında faaliyet gösteren 4 marketin son dört yıl içerisinde 8 şube açması ilçenin hem üretim hem de bir tüketim merkezi olduğunun ekonomik göstergeleridir.

Sanayi Bakanlığı ve Mersin Valiliği tarafından 2015 yılında ilçeye Organize Sanayi Bölgesi yapılması için karar alınması, ilçe halkının işlenmiş tarım sanayi sektöründe; meyve suyu fabrikaları, zeytinyağı fabrikaları, kuru meyve tesisleri gibi yatırımların da yapılması beklentilerini arttırmış durumda.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafında da yeterince hizmet alamadıklarını iddia eden Mut esnafı siyasi kaygılar nedeni ile köylere giden hizmet merkeze yeterince yapılmıyor daha çok ilgilenilmesine ihtiyacımız var şeklinde konuştular.

Gelirinin büyük bir kısmını tarımdan sağlayan Mutlu vatandaşlar Mut’a yatırım yapılması konusunda çağrıda bulunuyorlar.

 

 

Etiketler : Mut, yatımcı bekliyor
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA