KİLİKYA’NIN KADINLARI OYUNU BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
KİLİKYA’NIN KADINLARI OYUNU BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI


Mersin’de yazar Semihi Vural’ın ’Tarihte Mersin Kadınları’ kitabından yola çıkarak oyunlaştırılan ’Kilikya’nın Kadınları’ tiyatro oyunu büyük beğeni topladı.

 

Mersin’de yazar Semihi Vural’ın ’Tarihte Mersin Kadınları’ kitabından yola çıkarak oyunlaştırılan ’Kilikya’nın Kadınları’ tiyatro oyunu büyük beğeni topladı.

İçel Soroptimist Kulübü’nün, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla uzun süredir provalarını sürdürdüğü eser Kültür Merkezi’nde sahneledi. Gösteri öncesi konuşan Kulüp Başkanı Sevinç Şanlı, kadınlar için var olan bir kadın kuruluşu olarak 8 Mart’ın kendileri için önemli olduğunu söyledi. Mersin’in bölge olarak kadın kahramanlar yönünden oldukça zengin olduğunu vurgulayan Şanlı, "Geçmişten günümüze kadınlar, karşımıza bazen bir tanrıça, bazen bir tanrının vurulduğu bir genç kız, bazen de bir kralın güzel eşi, bazen de kendisi yasa yapma erkine sahip güçlü bir kraliçe olarak çıkıyor. Bu efsane kadınlar, çağlar öncesi yaşamış olsalar da toplumsal yaşamımıza öyle işlemişler ki masallarımızda, söylencelerimizde, geleneklerimizde varlıklarını sürdürüyorlar" dedi.

İçel Soroptimist Kulübü tarafından her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla geleneksel olarak verilen ’Yılın Başarılı Kadın Ödülü’ Mersin Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Bengi İspir Özdülger’e verildi. Daha sonra ise müzik direktörlüğünü Engin Aktuğ’un yaptığı, rejisör Melih Öztürk’ün yönettiği ’Kilikya’nın Kadınları’ sahneye taşındı. Eserde, Europa, Puduhepa, Athena, Üç Güzeller, Afrodit, Tyke, Nemesis, Kraliçe Aba, Kleopatra, Marpessa, Stratoni, Andromakhe, Arsione, Myrrha, Kalenin Kızı, Şahmeran, Gülnar Hatun, Valide Sultan ve Türkiye’nin kadın ilk belediye başkanı Müfide İlhan karakterleri, Müge Sungur Enön, Zuhal Karamehmet, İlkiz Hancıoğlu, Nuran Kurtuluş, Meltem Başol, Banu Esyılmaz, Ganime Turan, Ülün Toker, Nilüfer Aydoğan Bakırezen, Ayşe Vural, Sevinç Şanlı, Ayşegül Uysal, Münire Yurdal, Aslı Gün, Esra Sönmez, Nurgül Çaylı Duran, Saime Taşkın, Duygu Ertan, Zülal Erkan, Ülkü Ongun ve Fatma Yüksel canlandırıldı.

 

Etiketler : İçel Soroptimist Kulübü
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA