MERSİN TARIM FUARI ADANA’YA MI KAYIYOR? | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
MERSİN TARIM FUARI ADANA’YA MI KAYIYOR?


Mersin Tarım Fuarı kapandı ama yankıları sürüyor.

 

Mersin Tarım Fuarı kapandı ama yankıları sürüyor.

Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Karaoğlu, MTSO, AKİB, MTB, MTOSB ve Tarsus Ticaret Odasını’nı eleştirerek “Katılımcı ve gerçek bayiler yok dediler. CNREXPO’nun eksiklerinden şikayet ettiler. Ben CNREXPO’dan ne talep ettiysem hepsini yaptılar. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ilk defa Mersin Tarım Fuarın’da stant açtı. Biz bağlantıları kurduk. Tarım Fuarı’nda işin içinde bakanlıkta olsun dedik. Destek vermeyi bırakın gelmediler bile. Şimdi durum böyleyken bahaneler bulup, bahanelerin arkasına sığınılmasın. Siz Mersin’in ekmeğini yiyeceksiniz ama Mersin ile ilgili etkinlerin içerisinde olmayacaksınız. Ben bunu kabul etmiyorum. Acaba Mersin Tarım Fuarı, Adana’ya mı kayıyor” dedi.

Mersin Tarım Fuarı kapandı ama yankıları sürüyor. Mersin’in en güçlü dinamikleri fuara karşı ilgisizlikle suçlayan Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Karaoğlu, “Tarım Fuarı’nın hazırlık aşamasında yaptığımız ön çalışmalarda tespit edilen eksiklikler vardı. ‘Katılımcı yok, gerçek bayiler yok’ dediler. Bu sorunu masaya yatırdık. Gerekli görüşmeleri yaptık. CNREXPO yurt dışından 70 kişilik alım heyeti ile anlaşma yaptı. Mersin’de ağırladı. Bize o aşamada fuar şirketinin eksiklerinden şikayet ettiler. Fakat ben fuar şirketinden ne talep ettiysem hepsini yaptılar. Tarım Bakanlığı ilk kez Mersin Tarım Fuarı’nda stant açtı. Biz bağlantılar kurduk. Tarım Fuarı’nda işin içinde bakanlıkta olsun dedik. Destek vermeyi bırakın gelmediler bile şimdi durum böyleyken bahaneler bulup, bahanelerin arkasına sığınılmasın. Siz Mersin’in ekmeğini yiyeceksiniz ama Mersin ile ilgili etkinliklerin içerisinde olmayacaksınız. Ben bunu kabul etmiyorum.

Geçmiş yıllarda eksiklikler olmuş olabilir ama biz Mersinliyiz, o eksiklikleri nasıl giderebiliriz bunlara bakmak zorundayız” dedi.

GERÇEK ÇİFTÇİLERİ FUARA TAŞIDIK

Mersin’deki dinamiklerin gerçek çiftçilerin fuara gelmediklerini öne sürdüklerini de dile getiren Karaoğlu, “MTSO, AKİB, MTB, MTOSB ve Tarsus Ticaret Odası yöneticileri ‘Gerçek çiftçi gelmiyor’ diyerek eleştirdiler. Büyükşehir belediye başkanımızla görüştük. Tarım Fuarı’nı hareketlendirmek ve gerçek çiftçilerimizi buraya getirmek için köylerden otobüs kaldırmasını talep ettik. Sayın başkanımız ne gerekiyorsa yapılması doğrultusunda talimat verdi. Güzergahları belirledik ve kırsaldaki çiftçiyi fuara taşıdık. ‘Fuar şirketi görevini yapmıyor, alım heyetleri yok, gerçek çiftçiler yok’ diyenlere soruyorum. Hepsini yaptık. Geldiniz mi? Hayır. Demek ki sorun bunlar değilmiş” şeklinde konuştu.

MERSİN TARIM FUARI, ADANA’YA MI KAYIYOR?

Mersin’in ekmeğini yiyenlerin, Mersin’de yaşamlarını sürdürenlerin Mersin’e katkı sağlamak zorunda olduklarını da ifade eden Karaoğlu, “Acaba Mersin Tarım Fuarı, Adana’ya mı kayıyor? Adana’da bizim tamam ama biz Mersinliyiz. Benim Mersin’im tarım merkezi. Türkiye’de tarımın kalbi. Bizim 56 çeşidin üzerinde ürünümüz var. Muzundan, çileğinden, üzümünden, limonuna kadar adı marka olmuş ürünlerimiz var. Böyle bir bölgede Mersin Tarım Fuarı sönük geçiyor, firmalar katılmıyor, bahanelerin arkasına sığınılıyor. MTSO, AKİB, MTB, MTOSB ve Tarsus Ticaret Odası’nı eleştiriyorum. Gelin lütfen Mersin’e sahip çıkalım. Mersin Tarım Fuarı’nı Adana’ya kaydırmaya çalıştıklarını düşünüyorum. Biz arkadaşlarımıza sorduğumuzda diyorlar ki ‘Adı Çukurova Tarım Fuarı olsun’. Hem Mersin hem Adana kaldırmıyor bu işi. Sebep olarak bu gösteriliyor. Bende katılıyorum buna. Çukurova Tarım Fuarı olsun. Bunu ben de istiyorum. Bölgesel tanıtım yapalım. Soruyorum o zaman Adana Tarım Fuarı’na neden destek veriyorsunuz? Oraya da buraya da destek vermeyin, Çukurova Tarım Fuarı yapalım. Ama bu gerçekleşene kadar kendi bölgeni sen tanıtmak zorundasın. Tek çatı altında toplanılması güzel bir çalışma olur ama şu anda böyle bir çalışma yok. O zaman Mersin olarak sen burayı desteklemek zorundasın. Çukurova’da tarım bölgesi Mersin’dir. Liman burada, havaalanı yapılıyor. Türkiye’de limonun yüzde 72’sinin, muzun yüzde 90’ının üretildiği bölgeyiz. Biber ihracatının yapıldığı bölgeyiz. Tarım potansiyelimiz bu kadar yüksekken tarım fuarını Adana değil Mersin’de yapmak ve genişletmek zorundasın. Çukurova Tarım Fuarı yapılacak ise Mersin merkez yapılmalıdır. Niye Adana? Biz Mersin olarak tarımda markayız. Nasıl ki Antalya markaysa biz de markayız” şeklinde konuştu.

Mersinli işadamlarına da seslenen Mustafa Kemal Karaoğlu, “Bahaneler arkasına sığınarak bu işin içinden çıkamazsınız. Tarsusluyum, 28 yıllık ziraat mühendisiyim ve 28 yıldır sahadayım. Mersin tarım bölgesi. Peki MTSO, AKİB, MTB, MTOSB ve Tarsus Ticaret Odası’nı bizim bölgemize tarımsal sanayi adına ne yaptı? Meyve suyu fabrikamız mı açıldı? Salça fabrikalarımız mı açıldı? Kurutulmuş meyve sanayimiz mi açıldı? Lütfen o koltukları boşuna doldurmasınlar. Çalışacaklarsa çalışsınlar. Benim kimseye kişisel sorunum olmaz. O kurumlar tabeladır. İçindeki kişiler çalışıyorsa tabelalar bir anlam kazanır” dedi.

 

 

 

Etiketler : Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şubesi
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA