MAHMUT ARSLAN ANADOLU LİSESİ’NDE MEZUNİYET COŞKUSU | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
MAHMUT ARSLAN ANADOLU LİSESİ’NDE MEZUNİYET COŞKUSU


Mahmut Arslan Anadolu Lisesi’nde, 2015-2016 eğitim öğretim yılında mezun olan öğrenciler, diplomalarını törenle aldı

 

Mahmut Arslan Anadolu Lisesi’nde, 2015-2016 eğitim öğretim yılında mezun olan öğrenciler, diplomalarını törenle aldı. Ayrıca bu yıl okulda başlatılan çift diploma uygulaması kapsamında eğitimlerini başarıyla tamamlayan 20 öğrenci de dil diploması aldı. Böylece diplomayı alan öğrenciler istedikleri dünya ülkesinde eğitim alabilecekler.

Okulun bahçesinde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından mezun olacak 2 öğrenci, alt sınıflarında bulunan 2 öğrenciye Türk Bayrağını ve flamayı devretti. Törende konuşan okul Müdürü Emin Yaldız, okul müdürüyken ilk kaydettiği öğrencileri bugün mezun ettiğini söyledi. Öğrencilere ilk gün bu yılların çabuk geçeceğini söylediğini ifade eden Yaldız, "İlk konuşmamda öğrencilerime şu şekilde ifade etmiştim. Bakın buraya geldiniz, lise yılları en iyi yıllar, çabuk geçer, dikkat edin demiştim. Öğrenciler bana "hocam daha 4 yıl var" demişlerdi. Gördünüz 4 yıl ne çabuk geçti. Okulumuz 4 yıl önce sizlerin çocuklarıyla birlikte bir anlam, bir önem kazandı. Biz iddialıydık, çocuklarınız hevesliydi, sizler destek oldunuz ve şu anda Mahmut Arslan Anadolu Lisesi Mersin’de, Türkiye’de tanınan bir okul oldu. Değerli Arslan ailesinin katkılarıyla 2015 yılı Mayıs ayında çift diploma ile öğrencilerimizi mezun edeceğiz dedik. Diplomamızın biri yabancı dil diploması olacak ve öğrencilerimiz dünyanın neresinde isterlerse bizden aldıkları diplomalarla okuyabilecekler dedik. Bugün burada 2 sevinci birden yaşıyoruz. Bugün hem öğrencilerimize okulu bitirdiklerine dahil diploma vereceğiz hemde bazı öğrencilere dil diploması vereceğiz. Dil diplomasında biz ilk yıl bu kadar başarı beklemiyorduk çünkü 4 yıllık bir hedefimiz vardı. Bu sene 250 öğrenciyle başladığımız 140 öğrenci ile devam ettiğimiz ve sonrasında 20 öğrencimizin bu diplomayı hak ettiği bir süreç yaşadık" şeklinde konuştu.

Yetiştirdikleri öğrencilerin Mersin’de en iyi eğitimli öğrenciler olduğunu savunan Yaldız, "Bilgi yönünden demiyorum ama eğitim yönünden 4 yıl çocuklarınız burada okudular ama duvarlara bir çizik çizmediler. Biz henüz okulumuzu boyatmadık. Bu öğrenciler okula kendi evleri gibi, kendi yurtları gibi sahip çıktılar, korudular. 4 yıl sonra iyi üniversitelerin, iyi bölümlerden mezun olmuş göreceğiz. Zaman çok hızlı akıp gidiyor. Öğrencilerimiz bizi hatırlasınlar yeter. Biz burada öğrencilerden hiçbir şey beklemedik. Biz sadece onların ülkemize, ailelerine hayırlı bir evlat olmasını, bulundukları, yetiştikleri kurumu, okulu, emek veren herkesi, katkı sunan Arslan ailesini unutmasınlar yeter diyorum" diye konuştu.

Arslan ailesi adına konuşan Hasan Arslan ise Arslan ailesi olarak birçok sosyal sorumluluk projesine destek verdiklerinin altını çizerek, "Eğitim de bunlardan biri. Eğitime yüzde yüz destek kapsamında yaptırdığımız bu okulun ilk imzasını ben attım, inşaatın sonuna kadar her aşamasını da yakından takip ettim. Bugün burada bulunan kardeşim Hüseyin Arslan’ın da eğitiminize yönelik alınan kararların hepsinin altında imzası vardı. Arslan ailesi olarak biz maddi ve manevi desteğimizi hiç kesmedik. Geçtiğimiz yıllar bize ne kadar doğru bir iş yaptırdığımızı gösterdi. Verilen eğitim, sunulan imkanlar sayesinde Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş’de (TEOK) yüksek derece alan öğrencilerin tercihi Mahmut Arslan Anadolu Lisesi oldu. Ne mutlu bizlere. 2014-2015 öğretim yılında IB programının temeli atıldı ve eğitime başladınız. Bu program bütçesi yüksek olup dışarıdan yabancı eğitmenin de bulunması gereken bir program. Araştırarak, hafta sonu kurslarına gelerek, sürekli başka ne yapabiliriz diye kafa yorarak bu işte emeği geçen okul yöneticilerimizi, öğretmenlerimizi ve siz velilerimizi tebrik ediyoruz. Bizde bu çabaya, emeklere destek verdik, öğrencilerimizin ve onların ailelerinin geleceğine olumlu katkı sunacak kapıyı araladık. Sevgili öğrenciler, değerli öğretmenlerimiz ve velilerimiz, bugün nasıl yanınızdaysak bundan sonra da yanınızda olacağız, hep beraber başarı yolunda bir tuğla da biz koyacağız. Hepinizi tebrik ediyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından mezun olan 136 öğrenciye diplomaları verildi. Ayrıca eğitimlerini başarıyla tamamlayan 20 öğrenciye de yabancı dil diploması verildi.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA