KANSER RİSKİNİ AZALTMAK MÜMKÜN | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
KANSER RİSKİNİ AZALTMAK MÜMKÜN


Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Alper Ata ve Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İbrahim Halil Karakan, işçilere verdikleri eğitimde, kanser riskini azaltmak için yapılması gerekenleri anlattı.

 

Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Alper Ata ve Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İbrahim Halil Karakan, işçilere verdikleri eğitimde, kanser riskini azaltmak için yapılması gerekenleri anlattı.

Fabrika işçileri için çeşitli konularda eğitim programları düzenleyen Medical Park Tarsus Hastanesi, bu kez Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Yıldız Entegre Tesisleri’ndeydi. Fabrikada yaklaşık 50 işçiye, Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Alper Ata ve Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İbrahim Halil Karakan kanser eğitimi verdi. Doç. Dr. Ata ve Op. Dr. Karakan, özellikle ‘kanser riskini azaltmak için yapılabilecekler’ konusu üzerinde durdu.

Kansere saygı duymalıyız

Doç. Dr. Alper Ata sunumunda kanser hücreleri hakkında bilgi verirken “Sağlıklı bir hücre ne zaman ve nerede bölünebileceğini bilme yeteneğine sahiptir. Buna karşın kanser hücreleri, bu bilinci kaybeder, kontrolsüz bölünmeye başlar ve çoğalırlar. Kanser hücreleri ölümsüzdür. Hareket edebilirler ve gittikleri yere yerleşir, kendi yaşam sistemlerini kurarlar” dedi. Doç. Dr. Alper Ata, kanserle mücadele ederken, öncelikle kanser hücrelerinin yeteneklerine saygı duymak ve buna göre tedavi uygulamak gerektiğini vurguladı.

Riski azaltmak mümkün

Sunumunda kanser hastalığında ‘genetik’ başta olmak üzere bazı engellenemeyen risk faktörleri olduğunu, ancak bazı faktörlerin engellenebileceğini kaydeden Doç. Dr. Alper Ata, “Bunlardan biri, kanserojen etkisi bulunan kırmızı et, işlenmiş gıda ve içkiden uzak durmak. Bir diğeri ise kilomuzu kontrol altında tutmak. Bugün obezitenin kanseri tetikleyen faktörlerden olduğunu biliyoruz. Düzenli egzersiz ve sigara içmemek de kanser hastalığına yakalanma riskini azaltıyor” diye konuştu.

Meme kanseri erkekte de oluyor

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İbrahim Halil Karakan da meme kanseri hakkında bilgi verdi. Meme kanserinin kadınlarda en çok rastlanan kanser türlerinden olduğunu, yüzde 1 oranında erkeklerde de görülebildiğini kaydetti. Op. Dr. Karakan, meme kanseri riskini azaltmak için yapılabilecekleri ise şöyle özetledi: “30 yaşından önce anne olmak ve emzirmek. Kilo almamak ve beslenme alışkanlıklarına dikkat etmek. Düzenli egzersiz yapmak.”

 



Etiketler : Medical Park Tarsus Hastanesi
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   





  FLAŞ HABER





 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA