ÜRETİNCE OLUYOR | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
ÜRETİNCE OLUYOR


Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan ilk çeyrek Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) rakamlarını değerlendirdi

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan ilk çeyrek Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) rakamlarını değerlendirdi.

Ekonominin yılın birinci çeyreğinde yüzde 4,8 büyüdüğünü kaydeden Aşut, üretime desteğin artmasıyla bu rakamların da daha yukarılara çekilebileceğini söyledi. İlk çeyrekte sanayi sektörünün yüzde 5.9, hizmet sektörünün yüzde 5.1 ve tarım sektörünün ise sabit fiyatlarla yüzde 2.7 büyüdüğünü hatırlatan Aşut, şöyle konuştu:

“Büyüme rakamlarına bakınca yine sanayinin lokomotif sektör olduğunu görüyoruz. Bu da üretimin ülke ekonomisi için ne kadar önemli olduğunu bize göstermektedir. Çevre ülkelerdeki sıkıntılara rağmen, küresel finans sıkıntılarına rağmen ülkemizin büyümesi, iş dünyasının her şeye rağmen gösterdiği bir mücadelenin sonucudur.”

Ancak bu rakamları yeterli bulmadığını da belirten Aşut, “2023 gibi büyük hedefleri olan bir Türkiye için, 78 milyon nüfusunun yarısı 30 yaşında olan genç bir Türkiye için bu üretim, bu büyüme rakamları elbette yeterli değildir. Hükümetten üretim ve ihracata desteğini artırmasını bekliyoruz” diye konuştu.

“İnşaat ve sanayi üretimini dengelemeliyiz”

Öte yandan sektörel değerlendirme de yapan Şerafettin Aşut, ülkenin önceliğinin sanayi ve üretim olması gerektiğini vurguladı. Türkiye’de son dönemlerde yönelimin arttığı inşaat rantıyla ekonomik hedeflere ulaşmanın mümkün olmayacağını vurgulayan Aşut, inşaattaki rantın sanayide de yaratılması gerektiğini söyledi. Sanayicinin sanayi yatırımlarından uzaklaşmaması, müteahhit olmaması gerektiğini kaydeden Aşut sözlerini, “İnşaat sektörü ülkemizin önemli sektörlerinden birisidir. Ancak üretim, imalat ve sanayi sektörü hem yarattığı düzenli ve uzun süreli istihdamla hem de yarattığı ihracatla ülkenin gerçek zenginliğidir. Yeni hükümetimizin de üretimi, sanayiyi, imalatı destekleyen bir vizyon içinde olacağını umuyoruz” diye tamamladı.

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA