TOROS ÜNİVERSİTESİ’NDE MEZUNİYET COŞKUSU | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
TOROS ÜNİVERSİTESİ’NDE MEZUNİYET COŞKUSU


Toros Üniversitesi’nde, 2015-2016 eğitim öğretim yılında mezun olan öğrenciler, diplomalarını törenle aldı

 

Toros Üniversitesi’nde, 2015-2016 eğitim öğretim yılında mezun olan öğrenciler, diplomalarını törenle aldı.
Edip Buran Spor Salonu’nda düzenlenen törene, Mersin Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Mersin Baro Başkanı Alpay Antmen, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yüksel Özdemir ile aileler ve öğrenciler katıldı. Tören, öğretim elamanları ve mezun öğrencilerin resmi geçidiyle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende konuşan Rektör Yüksel Özdemir, her geçen yıl daha fazla sayıda mezun vermeye başladıklarını belirterek, "Üniversitemizden geçen yıl öğretim yılı sonunda önlisans, lisans ve lisanüstü programlarından 358 öğrenciyi mezun ederken, bu yıl ise 919 öğrencimiz mezun olmuştur. Sevgili mezunlar ilk olarak şunu belirtmek isterim ki bizlerin en büyük başarısı ve ödülü sizlersiniz. Bugün tamda bitti dediğiniz, ne zorlukla çektik dediğiniz bir sürecin sonuna geldik. Şu andan itibaren sizler için yen bir sayfa açıldı. Hayatınızda artık daha büyük görevler daha büyük sorumluluklar sizleri bekliyor" diye konuştu.
Mezunları bugünlere yetiştirmenin heyecanı içinde olduklarını belirten Özdemir, "İşte bugün o gün. Bu muhteşem manzara bizleri geleceğe taşıyacak olan parlayan yıldızlar, sizler artık öğrendiklerini uygulama, yaratıcılığınızı ön plana çıkarma, meseleleri bütün boyutlarıyla ele alarak çözüme kavuşturma, kısacası ışığınızla bizleri aydınlatma günü. Sevgili aileler, sizlerin bu diplomalarda emeği, çabası, katkısı herkesten büyük. Her anında evlatlarımızın yanında sizler vardınız. İlk adımında, ilk kelimesinde, ilk düştüğünde yine sizler ayağa kaldırdınız. Zaman zaman onlarla aynı sınav telaşına girip zaman zaman onlarla birlikte sabahladınız. Onların hayat mücadelesinde yılmayıp onlara inanıp her zaman güç veren sizler oldunuz. Maddi ve manevi her türlü destek verdiniz" şeklinde konuştu.
Mersin Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer ise böyle bir programda olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Sevgili gençler, bugünden itibaren ülkemizin her alanda kalkınma ve gelişmesi için hayata atılıyorsunuz. Bundan sonraki yaşamınızda Türk milletimize ve insanımıza güzel hizmetler sunmak için özverili bir şekilde çalışacağınıza inancım tamdır. Eğitim kişiyi aklı, duygu ve davranışlarıyla bir bütün olarak ele alan bir oluşturma ve bir yönlendirme sürücüdür. Eğitim sistemi dünya ekonomisinde rekabet gücünü belirleyen en önemli kurumsal yapılardan birisi haline gelmiştir. Yüksek öğretim kurumları çeşitli toplumsal ve ekonomik gelişmenin kritik edinmesinde, kültür değerlerinin genç kuşaklara aktarılmasında yeni bilgilerin insanlığa kazandırılmasında ve bunların korunmasında önemli işler ve sorumluluklara sahiptir. Üniversite eğitiminin temel amacı bir meslek edindirmek değil, öğrencinin bir bütün olarak yetişmesidir. Meslek kazanımı bu bütün olarak yetişmenin bir parçasıdır. Bugün mezun olan gençlerimize bundan sonraki süreçte başarılar diliyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından öğrencilere diplomaları verildi.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA