MATEMATİK OLİMPİYATLARI’NIN ŞAMPİYONLARI ÖDÜLLERİNİ ALDI | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
MATEMATİK OLİMPİYATLARI’NIN ŞAMPİYONLARI ÖDÜLLERİNİ ALDI


Mersin Üniversitesi (MEÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü’nün Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlediği Matematik Olimpiyatları’nda dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü'nün Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlediği Matematik Olimpiyatları'nda dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı. Bu yıl 13'üncüsü gerçekleştirilen Matematik Olimpiyatları'na 202'si Mersin merkezi ile Mut, Tarsus ve Silifke ilçelerinden olmak üzere toplam 210 öğrenci katıldı.

Olimpiyatlar sonucunda dereceye giren öğrenciler, 2 Haziran Perşembe günü Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Geniş bir katılımla gerçekleşen törene; öğrenci ve öğretmenlerin yanı sıra Mersin Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Arslan, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Mersin Ticaret Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Gizir, rektör danışmanları Doç. Dr. Erol Yaşar ve Yrd. Doç. Dr. Barış Buldum, bazı dekan ve müdürler ile öğretim elemanları katıldı.

Ödül Töreni'nde konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Mersin Matematik Olimpiyatları'nın öğrencilere matematiği sevdirmek, yeteneklerini gösterebilme imkanı vermek ve matematik alanında yetenekli öğrencileri ödüllendirmek amacıyla düzenlendiğini söyledi. Bu tür aktivasyonlarda başta MTSO olmak üzere şehrin dinamiklerini yanlarında görmenin kendilerini mutlu ettiğini belirten Prof. Dr. Çamsarı ifadelerini şöyle sürdürdü: "Bu olimpiyatlara katılan öğrenciler hem kendilerini sınama hem de yaşıtlarını tanıma fırsatı elde etmektedir. Mersin Matematik Olimpiyatları, son yıllardaki atılımıyla sadece Mersin ili sınırları içinde kalmayıp bölgesel bir kimlik kazanmıştır." TÜBİTAK tarafından düzenlenen Ulusal Matematik Olimpiyatları'nın bölge ayağı olma temennisinde bulunan Prof. Dr. Çamsarı etkinliğe katılan ve katkı yapan herkese teşekkür etti.

Matematik sevdalılarını üniversitemizde ağırlamanın memnuniyeti yaşadıklarını kaydeden Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Gizir ise Matematik Olimpiyatları'nda başarılı olmanın kolay bir iş olmadığını ve bugün çalışmanın karşılığını alma zamanı olduğunu söyledi. Prof. Dr. Gizir, "Mersin ve çevre illerdeki ortaöğretim öğrencilerine olimpiyat tecrübesi kazanma fırsatı yaratan Matematik Olimpiyatları'nın ilerde hem daha geniş katılımlı bir organizasyona dönüşmesi hem de ulusal düzeyde bir olimpiyat haline gelmesi için gayret göstereceğiz" dedi.

Matematik Olimpiyatları Düzenleme Komitesi Başkanı Prof. Dr. Hanlar Reşidoğlu da bilim dalları içerisinde dünyada en çok yapılan olimpiyatların matematik olduğunu söyleyerek matematiğin sadece soyut bir bilim dalı olmadığını aynı zamanda çağdaş dünyamızda tüm bilim dallarında etkili olduğunu aktardı. Bu nedenle matematiğin iyi bir şekilde öğretilmesi gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Reşidoğlu, "Üniversitemiz Matematik Bölümü'nün, Türkiye çapında dünya matematiğinde önemi vardır. Örneğin; ODTÜ'de yapılan araştırmalarda bütün üniversiteler arasında 5'inci sırada yer almaktadır. Matematik Bölümü öğretim üyelerinin çalışmaları Amerika'da, Avrupa'da referanslar verilen çalışmalar olmuş, bazı hocalarımız dünyanın ilk 33 matematikçisi arasına girmiştir" şeklinde konuştu.

Ortaokul ve lise düzeyinde yapılan Matematik Olimpiyatları'nda dereceye giren öğrencilere, törene katılan protokol üyeleri tarafından madalya ve başarı belgesi verildi. Ayrıca birinciler yarım altın, ikinci ve üçüncüler çeyrek altın, mansiyon ödülü sahipleri ise gram altın ile ödüllendirildi.

Törenin sonunda Matematik Olimpiyatları'na katkı yapan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ve Olimpiyat Düzenleme Komitesi Başkanı Prof. Dr. Hanlar Reşidoğlu'na Rektör Prof. Dr. Çamsarı tarafından plaket takdim edildi. Prof. Dr. Çamsarı ayrıca olimpiyatların yapılmasında emeği geçen öğretim elemanlarına da birer teşekkür belgesi verdi.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA