TERÖR SANATI DA VURDU | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
TERÖR SANATI DA VURDU


Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Seden Kızıltunç, sanatçılar olarak yaşanan terör olaylarından duydukları derin üzüntüyü ifade ederek ‘’şehit haberleri yüreklerimizi dağlıyor, ülkenin gidişatı için hüzne kapılıyoruz. Terör sanatı da vurdu.’’ Dedi

 

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Seden Kızıltunç, sanatçılar olarak yaşanan terör olaylarından duydukları derin üzüntüyü ifade ederek ‘’şehit haberleri yüreklerimizi dağlıyor, ülkenin gidişatı için hüzne kapılıyoruz. Terör sanatı da vurdu.’’ Dedi.

Mersin’de yaşamaya başlayan tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Seden Kızıltunç, ‘’Terör sanatı vurduysa ki vurdu bundan hepimiz suçluyuz. Küresel terörden bahsetmeliyiz. Bütün dünya ve hepimiz suçluyuz. Terör nasıl büyüdü? Nasıl bu noktalara geldi? Nasıl besleniyor? Sanatçıyı da düşündüren ve üzen bu. Ben her gün üzüntü içinde uyanıyorum ve şehitleri duydukça yüreğimiz dağlanıyor. Ülkenin gidişatı için hüzne kapılıyoruz. Bir çıkar yol bulmamız lazım.’’ vurgusu yaptı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’yurtta sulh, cihanda sulh’’ sözlerini hatırlatan Kızıltunç, ‘’ Atatürk’ü yeniden yeniden okuyup doğru anlarsak; özgürlükten gayrı hiçbir şeyin hayatta değeri olmadığını anlarsak terör diye bir şey olmaz.’’ Dedi.

Sanatın ve sanatçıların terör olaylarından mağdur olduğuna dikkat çeken Kızıltunç, ‘’ Çiftçi nasıl ki mağdursa, esnaf nasıl ki mağdursa, her sektör gibi sanatçı da mağdur. Sanatçılar bir oyununuzu sergileyemiyorsunuz. Sabahı belli değil akşamı belli değil, oyun iptal oluyor. Zaten salon bulamıyorsunuz sıkıntılar yaşıyorsunuz. Tam oyunu sergileme programı yapıyorsunuz, seyirciye bir şey anlatacağım diyorsunuz, oyun iptal oluyor. Sanatseverler de mağdur oluyor.’’ İfadelerini kullandı.

Kızıltunç; ‘’ Türk insanı çağdaşlığa, uygarlığa, ileriye fikirleriyle her şeyiyle hazır ve açık yeter ki siz onun önüne engel koymayın onu tökezletmeyin onun aklını karıştırmayın. Türkiye’de çok iyi sanatçılar yetişiyor çok iyi bilim adamlarımız yetişiyor. Tiyatro antik çağlardan beri var gelecekte de olacak tiyatroyu engellenemez.’’ Dedi.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA