GENÇLİK BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
GENÇLİK BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI


Mezitli’de, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında yürüyüş düzenlendi

 

Mezitli'de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında yürüyüş düzenlendi.

Mezitli'de binlerce kişi 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle tek yürek oldu. Gençlik Bayramı için Mezitli Belediyesi Ana Hizmet Binası önünde toplanan grup, ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüşe geçti. Yaklaşık 3 kilometre boyunca devam eden yürüyüşe, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekilleri Hüseyin Çamak ile Serdar Kuyucuoğlu, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan eşi Sembol Tarhan, CHP Mezitli İlçe Başkanı Gökhan Gök, Belediye Meclis Üyeleri ve muhtarlar da eşlik etti. Başkan Tarhan'ın, üzerinde büyük harflerle 'Unutturmayacağız' ile Andımızın yazılı olduğu tişört dikkat çekti. Vatandaşların yoğun sevgisiyle karşılanan Başkan Tarhan, çalışmaları ve Cumhuriyet'in değerlerine göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı her kesimden alkış aldı. Sloganlarla başlayan yürüyüş, Viranşehir sahilinde gerçekleşen konserle son buldu.

 

MEZİTLİ'NİN ŞEHİDİ UNUTULMADI

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde terör örgütüne yönelik sürdürülen operasyonlarda 27 Ocak 2016 tarihinde şehit düşen Piyade Yüzbaşı Yiğitcan Çiga unutulmadı. Yürüyüş güzergahındaki Viranşehir Caddesi'nde bulunan evinin önünde, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından binlerce kişi tek bir ağızla, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganlarıyla yürüyüşe devam etti. Yürüyüş, Mezitli Belediyesi tarafından Viranşehir Mahallesi'nde bulunan 34301 sokaktaki yapımı yeni tamamlanan meydanda sona erdi. Mezitli'nin ilk meydanı olma özelliğini taşıyan alanda vatandaşlar, rahatlıkla halaylar çekip doyasıya eğlendi. Öte yandan Belediye ekipleri tarafından yakılan ateşlerle, Mezitli sahilinde mehtap manzaralı unutulmayacak bir bayram yaşandı.

 

HALKIMIZ FAZLA BİRŞEY İSTEMİYOR

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan yürüyüş ve konser ardından yaptığı konuşmada gençliğin Atatürk ilkeleri ve Cumhuriyet'e sahip çıkması gerektiği vurgusunu yaptı. Başkan Tarhan: "97 yıl önce Mustafa Kemal kuruluş ve kurtuluş mücadelesini başlatıyordu: Bizler Sosyal Demokratlar olarak, halk olarak, onun izinden gidiyoruz. Bugün de 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı gençler başta olmak üzere tüm halkımızla birlikte kutladık" dedi. Başkan Tarhan, Türkiye'de yaşayan vatandaşların anayasadaki demokratik ve sosyal, laik hukuk devleti istediğini konuşmasında belirterek; "Bugün Türkiye'deki bazı dikta heveslilerine karşı, bazı şeriat özlemi duyanlara karşı, anayasa rejimi değişikliği, başkanlık sistemine karşı tek ses olarak birleşmeliyiz. Fazla bir şey istemiyor halkımız. Anayasa'daki demokratik, sosyal, laik, hukuk devletini istiyor. Kurtuluş mücadelesinde, altmış sekizde Deniz Gezmişler Samsun'dan, Ankara'ya yürüdülerse, Gezi'de de bunu gençlerimiz gösterdiler; kendi yaşama alanlarına müdahale edenlere hesap sordular" ifadelerini kullandı. Gençlere güvendiğini ve inandığını dile getiren Başkan Tarhan son olarak şu ifadelere yer verdi; "Türkiye'yi karanlık emellerine kimse alet edemeyecek. Cumhuriyet ve Atatürk Devrimlerine her türlü ortamda sahip çıkacağız, gençlerimizde dimdik duracaklardır. Atatürk'ün sözü lafta kalmayacak, gerçekten bu gençlerimiz Türkiye'ye sahip çıkacaklardır."

 

 



Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   





  FLAŞ HABER





 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA