ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI COŞKUSU | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI COŞKUSU


19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mersin’de büyük coşkuyla kutlandı 

 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mersin’de büyük coşkuyla kutlandı.Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önünden başlayan ve binlerce Mersinlinin yer aldığı gençlik yürüyüşüne Vali Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz,Mersin Milletvekilleri Hüseyin Çamak ve Serdal Kuyucuoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mersin Konsolosu Ayşen Volkan İnanırlıoğlu, il protokolü, sivil toplum örgütlerinin ve motorsiklet kulüplerinin temsilcileri, engelli sporcular ile çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

Silifke Caddesi’ni takiben yapılan yürüyüş süresince Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı bandosu çeşitli marşlar ile yürüyüşe eşlik etti. Vali Çakacak ve beraberindekiler güzergah boyunca evlerinin balkonlarından korteje alkışları ile eşlik eden vatandaşlarımızı da selamladı. Egemenliğimizin simgesi Dev Türk Bayrağı’nın açılması ile devam eden yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı’nda son bulurken, Mersinli vatandaşlar ve yol güzergâhında bulunan esnaf korteji karanfil yağmuruna tutarak bu coşkuya ortak oldu.

Binlerce vatandaşımızın katıldığı yürüyüşün son bulduğu Cumhuriyet Meydanı’ndaki Gençlik Şöleni kutlamaları ise, saygı duruşu ve akabinde coşkulu bir şekilde söylenen İstiklal Marşımız ile başladı.

Öğrenciler tarafından son derece anlamlı şiirlerin de okunduğu kutlamalarda Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’ninyöresel halk oyunlarını sergilemelerinin ardından programmotosiklet sporcularının gösterileri, cimnastik ve taekwan-do gösterileri ile devam etti. Büyük ilgi toplayan bu etkinliklerin yanında,Engelliler Gençlik Merkezi’ninözelsporcularının sergilediği minihalk oyunları gösterisi de izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

Gösterilerin ardındanGençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 15 Mayıs 2016 tarihinde Ayaş’ta gerçekleştirdiği oryantiring yarışlarında dereceye giren sporculara ödülleri Vali Çakacak tarafından verildi.

Vali Çakacak, oryantiring yarışlarında birinci olan sporculara ödüllerini verdikten sonra yaptığı açıklamada“Bundan 97 yıl önce Türk Milleti’ne vurulmak istenen esaret zincirini, milletimizin tarih sahnesinden silinmek istenmesine karşın büyük önder Atatürk Samsun’a ayak basarak kurtuluş meşalesini ateşlemiş ve bu meşale dalga dalga bütün Anadolu’ya yayılmıştır. Hepimiz biliyoruz ki Osmanlı imparatorluğu 600 yıl 3 kıtaya hüküm sürmüştür. Ama 1800’lerin sonuna geldiğinde yavaş yavaş küçülmüş ve birinci dünya savaşı sonunda bir tek Anadolu bize kalmış, hatta Anadolu’yu bile bize çok görmüşlerdir. Büyük önder Atatürk ise tüm bu olumsuzluklara karşın milletimizi arkasına alarak 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkmış vekurtuluş mücadelesini başlatmıştır. Başarıyla sonuçlanan kurtuluş mücadelesi iletüm olumsuzluklara rağmen adeta destan yazan bu yüce milletin, türlü imkansızlıklar içerisinde olsa dahi neleri başardığını ve başarabileceğini bütün dünya bir defa daha görmüştür.” şeklinde konuştu.

Konuşmasının devamında Atatürk’ün,Türk Gençliği’ne çok güvendiği ve onları önemsediği için bu anlamlı günü onlara armağan ettiğini vurgulayan Vali Çakacak “Bizler de inanıyoruz kiTürk Gençliği hiçbir zaman azmini kaybetmeden, her zaman daha çok çalışarak bu milleti ve bu devletiAtatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkaracaktır. Bu vesileyle Aziz Milletimizin, Türk Gençliği’nin ve Mersinli hemşerilerimizin 19 Mayıs bayramını içtenlikle kutluyor,nice bayramlara hep birlikte, birlik ve beraberlik içerisinde ulaşmayı temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Tören sonunda sporcularla ve vatandaşlarla yakından ilgilenen Vali Çakacak, onlarla hatıra fotoğrafı çekildi.

 



Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   





  FLAŞ HABER





 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA