MURADİ’DEN İKİNCİ KİŞİSEL SERGİ | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
MURADİ’DEN İKİNCİ KİŞİSEL SERGİ


Mersinli fotoğraf sanatçısı ve sigortacı Hulki Muradi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) 2’nci kişisel sergisini açtı

 

Mersinli fotoğraf sanatçısı ve sigortacı Hulki Muradi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) 2’nci kişisel sergisini açtı. Ödüllü sanatçı sergi açılışı öncesinde sanatseverlere ‘Bencil genle savaş’ isimli sunum gerçekleştirerek, otizmli oğlunun hastalıkla mücadele hikâyesini paylaştı.

MTSO Sanat Galerisi’nde açılışı gerçekleşen sergiye, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kasım Tanrıöver, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Alper Gürsoy ve Enis Gürbüz Hekimoğlu, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi

Ali Fuad Budur, Hukuk Müşaviri Dilek Kurtuluş Zubaroğlu, Genel Sekter Abdülkadir Dölek, Genel Sekter Yardımcısı Ezgi Biçer Uçar, MTSO Sanat Galerisi Sorumlusu Seda Şahbaz ve çok sayıda sanatsever katıldı.

İlk sergisini Çin’de sergileyen sanatçı, ikinci ve Türkiye’de ki ilk sergisini Mersin’de açtı. 17 eserin yer aldığı sergi açılışı öncesinde sanatseverlerle ‘Bencil genle savaş’ isimli sunum gerçekleştiren sanatçı, otizmli oğlunun hastalıkla mücadele hikâyesini paylaştı. Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği sergi, büyük beğeni topladı.

Fotoğrafı, ‘anlatmanın bir başka biçimi’ olarak betimleyen Sanatçı Hulki Muradi, fotoğraf çekerken amacının, insanlara görmedikleri yaşamlarını aktarmak, gidemedikleri yerlere götürebilmek ve göremedikleri kesitleri göstermek olduğunu söyledi. Hayatını aile mesleği olan sigortacılık sektöründe kazandığını ifade eden Muradi, fotoğrafa olan merakının oldukça eskiye dayandığını ve ilk makinesini 18-19 yaşlarında hediye olarak aldığını belirtti. “Fotoğraf yaşamın her anında bana yoldaşlık ediyor” diyen Muradi, “Yüzdesi nedir derseniz bir oran vermem çok mümkün değil. Çünkü işimde ve özel hayatımda farklı bir bakış geliştirmemde çok faydalı oldu. Sabırlı olmayı ve bir kez daha düşünmeyi öğretti bana. Fotoğrafa bir yaşam aracı ve felsefesi olarak bakıyorum” diye konuştu.

“Deklanşör sesi beni mutlu ediyor”

“Deklanşör sesi kimi zaman beni alıp o karenin içine taşıyor, kendimi mutlu hissediyorum” sözleriyle fotoğrafa olan bağlılığını dile getiren Hulki Muradi, yaşadığımız anın çok değerli olduğunu vurguladı. Fotoğraf çekerken bir tarzının olduğundan da bahseden Muradi, fotoğrafı projeler oluşturarak çekmeyi tercih ettiğini belirtti. Özellikle topluma bir takım şeyleri anlatmakta yararlı olduğuna inandığı projeleri olduğuna değinen Muradi; “Çalışan çocuklar, İnanç, Hamam, Bencil Gen, Eski Meslekler, 100 Yüz, ‘Torakçılar- İsli, Sisli Yaşamlar’, +1400 sürekli olan ve geliştirdiğim çalışmalarım arasında” dedi.

2013 yılında Cumhuriyet Gazetesi’nin geleneksel olarak her yıl düzenlediği 67. Yunus Nadi Fotoğraf Ödülü’nü kazandığını belirten Muradi, bu ödülün hayatında bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

2 Haziran’a kadar açık kalacak olan sergi hafta içi, 08.30 – 18.00, Cumartesi günleri ise 10.00 – 17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

 

 

 



Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   





  FLAŞ HABER





 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA