GÜNEY AFRİKA BÜYÜKELÇİSİNDEN MERSİN’E İŞBİRLİĞİNİ ARTIRMA ÇAĞRISI | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
GÜNEY AFRİKA BÜYÜKELÇİSİNDEN MERSİN’E İŞBİRLİĞİNİ ARTIRMA ÇAĞRISI


Güney Afrika Cumhuriyeti ile Mersin arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek amacıyla bir dizi görüşme ve toplantılara katılmak üzere ilimize gelen Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pule Isaac Malefane, Güney Afrika Cumhuriyeti Mersin Fahri Konsolosu Numan Olcar ve beraberindeki heyetle bi

 

Güney Afrika Cumhuriyeti ile Mersin arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek amacıyla bir dizi görüşme ve toplantılara katılmak üzere ilimize gelen Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pule Isaac Malefane, Güney Afrika Cumhuriyeti Mersin Fahri Konsolosu Numan Olcar ve beraberindeki heyetle birlikte Vali Özdemir Çakacak’ı ziyaret etti.

 Sahil Valilik Makamında gerçekleşen ziyarette, Büyükelçi Malefane tarafından Valilik Şeref Defteri’nin imzalanmasının ardından makama geçildi.

 Ziyarette yaptığı açıklamada, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Çakacak, iki ülke arasındaki üst düzey ziyaretler ile birlikte Büyükelçi Malefane’in de ilimizi ziyaretlerinin, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesine katkı sunacağına inandığını belirterek “ Sayın Büyükelçi’nin ilimizi ziyaretleri ile iş dünyasının temsilcilerinin Güney Afrika Cumhuriyeti’ni ziyaretleri ve yürüttükleri karşılıklı iş görüşmeleri ile ilişkilerimizin özellikle ekonomik anlamda daha da ileri noktalara taşınacağına inanıyorum. Çünkü birçok iş insanımızın Güney Afrika Cumhuriyeti’nde tekstilden madenciliğe kadar birçok alanda iş yaptıklarını biliyoruz. İki ülke arasında var olan karşılıklı saygı çerçevesindeki ilişkilerin, iş dünyası temsilcilerinin karşılıklı ziyaretleri ile ekonomik anlamda daha da büyüyeceğini hem arzuluyoruz hem de ümit ediyoruz” şeklinde konuştu.

 Konuşmasının sonunda Sayın Büyükelçi’nin Akdeniz’in incisi Mersinimize yaptıkları bu ziyaretin çok anlamlı olduğunu ifade eden Vali Çakacak, geçtiğimiz günlerde Ankara’da gerçekleştirilen ‘Ankara’da Mersin Tanıtım Günleri’ programına katıldıkları için de Büyükelçi Malefane’e teşekkür etti.

 Büyükelçi Malefane ise kabulleri ve gösterdikleri sıcak ilgi için Vali Çakacak’a teşekkür ettikten sonra “ Söylediklerinize tamamen katılıyor ve sizinle aynı duyguları paylaşıyorum. İki ülke arasındaki  ilişkilerin daha yüksek seviyelerde devam edeceğine inanıyorum. İki ülke arasında çok fazla ortak değerlerin olduğunu ifade etmek istiyorum.” dedi.

 Konuşmasının devamında bu yılın başında göreve başladığını ve Mersin’i ziyaretlerinin ilk resmi ziyaretlerinden biri olduğunu ifade eden Büyükelçi Malefane “ Bu ziyaret vesilesiyle Mersin’de ilk kez bulunuyorum. Ancak kesinlikle son olmayacağını ifade etmek istiyorum. Sizin değerli görüşleriniz, Mersin’de hafta boyunca gerçekleştireceğimiz temasların ve yürüteceğimiz çalışmaların verimli bir şekilde geçmesi açısından çok önemli bir başlangıçtır. Programlarımızda bu tür ziyaretlerin yanı sıra özellikle güzel Mersin’i daha iyi görebilmek ve tanıyabilmek için de zaman ayırdık.”

 “Ülkeler bazında yaşanacak olan üst düzey gelişmeler aslında yaptığımız bu tür ziyaretlerle anlam kazanıyor. Dolayısıyla birlikte yürüteceğimiz çalışmaların bundan sonraki gelişmeler için de büyük önem taşıdığını düşünüyorum. İki ülke işadamları tarafından yürütülen ve karşılıklı olarak devam eden yatırımların tamamlanmasıyla yakın zamanda son derece önemli gelişmelerin yaşanacağını ümit ediyorum.” şeklinde konuştu.

 Konuşmasının sonunda Vali Çakacak’ın başkanlığında bir heyeti resmi olarak ülkemizde ağırlamaktan memnuniyet duyacaklarını, yürütülecek olan çalışmalarda tam bir işbirliği içerisinde hareket ederek çalışmalara katkı sunacaklarını ifade eden Büyükelçi, hafta içerisinde kutlanacak olan 19 Mayıs kutlamaları sırasında Mersin’de bulunacaklarını ve bu anlamlı günden dolayı tebriklerini iletti.

 Ziyaret karşılıklı bir süre sohbet edilmesinin ardından sona erdi.

 



Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   





  FLAŞ HABER





 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA