MERSİN CEMEVİ EK HİZMET BİNASI TÖRENLE AÇILDI | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
MERSİN CEMEVİ EK HİZMET BİNASI TÖRENLE AÇILDI


Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şubesinin ek hizmet binası açılışı dolasıyla tören düzenlendi

 

Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şubesinin ek hizmet binası açılışı dolasıyla tören düzenlendi.

Törene  CHP Mersin Miletvekili Hüseyin Çamak, Akdeniz Belediyesi Eş  Başkanı  Fazıl Türk,  Mezitli Belediyesi Başkanı Neşet  Tarhan,   Büyükşehir  Belediyesi Genel   Sekreteri  Haluk Tunçsu, Alevi Kültür Dernekleri Genel  Başkan Yardımcısı Hasan Engin,  ve Genel Merkez Yöneticisi  Kurulu  Ali Özveren,  Genel Merkez Yöneticisi  Serdar Altun,  , Alevi Kültür Dernekleri  Toroslar Şubesi  Yönetim Kurulu Üyeleri, Alevi Kültür Dernekleri Mezitli Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşların başkanları ve çok sayıda üyemiz katıldı.

Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şubesi Ek bina açılışı İnanç Kurulu Başkanı Erdoğan Sevin Dedenin okuduğu gülbenk ile başladı. Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şubesi Başkanı Pir Hasan Kılavuz’’ Cemevi katı kuralları ret eder. Cemevi ; eşitlik meydanıdır. Cemevi; rızalık alıp, rızalık verme yeridir. Pirin huzurunda, yargı meydanıdır. Cemevi bir okul, bir mahkeme, bir dayanışma ve birliktelik yeridir. Cemevi topluca ibadetin yapıldığı yerdir. İnancın türü; tapınmanın biçimi kimseyi ilgilendirmez. Alevi pirleri her zaman şu ifadeyi kullanırlar: ‘’Kendi noksanı görüp arif ol. 72 millete aynı nazardan bak ’’ Aleviler kendi ibadet yerlerini kendi belirler. Laik bir ülkede devlet, inanç ve ibadeti belirlemez. Bütün inançlara aynı uzaklıkta bakmalıdır. Laiklik din ve vicdanın özgürüleştirilmesidir. Laikliğin toplumsallaştırılması hayati önem taşımaktadır. ‘’ dedi.

Kılavuz’’Cemevinin kuruluşundan bugüne hizmeti geçen ve burada bulunan ve bulunmayan tüm dernek başkanlarına teşekkür ederim. Bu yapının oluşmasında herkesin katkısı vardır. Alevi Pirleri der ki ayağa kalkarsan, hizmet için kalk. Sayın Musa Timur’da hizmet için ayağa kalktı. Merhum Nazife Timur’un aziz hatırasını yaşatmak için büyük emekle, cemevinin ek binasını yaptı. Ek hizmet binasında emeği geçen Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç’e Mehmet Topyürek’e, Gürsel Akkaya’ya Aziz Özcan’a Ali Kış’a Ali Yılmaz Asker’e Mustafa Çamak’a Özgür Emire’ye  Ali Sağman’a teşekkür ederim. ‘’ diye konuşmasını sonlandırdı. Hayırsever işadamı Musa Timur’’ Dünyanın ilk Annesinden son Annesine kadar bütün Annelerin sevgi ve Annelik duygularının önünde saygı ile eğiliyorum. Vefatları nedeni ile tüm Annelere rahmet diliyorum. Benim sevgili Anneciğim yaşamımız boyunca seni unutmayacağız. Anılarını yaşatacağız. Tüm ailemizle sana olan şükranlarımızın ifadesinin anısına Mersin Cemevinde yaptıklarımızla ve bundan sonra yapacaklarımızla seni anıtlaştırmak istiyoruz. Seni yüreklerimizin derinliklerinde yaşatacağız. Sevgili Anneciğim bu gün oğlum Erden, eşi Emine, torunum Bade katılamadılar ama yürekleri bizimle. Babam, çocukların, torunların, kardeşlerin, torunlarının çocukları ve benim torunlarım Mila, Ali ve kızım Ela ve bütün seni sevenler buradalar. Senin ölümsüzlüğüne katkı sunmak istiyorlar. Sevgili Anneciğim hepimiz sana minnet borçluyuz.’’ Dedi. Timur’’ bildiğiniz gibi dünyada bütün alimler, bütün mezhepler insanlık için insanın mutluluğu, insanın huzuru, insanlığın barışı içindir. Dünya tarihine baktığımızda savaşların çoğu din savaşları, mezhep savaşları Ortadoğu’nun tamamına yakını neredeyse bugünde bir savaş alanına dönüşmüş durumda insan insanlığı yok etme mekanizmasına dönüşmüştür. Her inanç, insanı merkeze alan sevgi, barış, insanın mutluluğu, adalet, eşitlik kavramlarından bir felsefe oluşturmuştur. Buna rağmen tüm İslam dünyasında mezhep savaşlarının yoğunlukluğu yaşandığını görüyorum. Şunu söyleyebiliriz; İnsanlık kan ağlıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin sigortası olarak gördüğümüz Ülkemizin Barışından, Demokrasisinden, Hukukundan, Adalet ve eşitliğinden, Özgürlüklerinden, sevgiden ayrılmayan Alevilik bu eksende yürümeye devam ediyor. Bütün inançların, mezheplerin barış içinde bir arada yaşamasının olmazsa olmazları İnsan Hakları, Demokrasi, Hukuk ve Özgürlüktür. Saygıdeğer katılımcılar tekrar ediyorum; Dünyada barışı geliştirmenin tek yolu Demokrasiyi, Hukuku, İnsan Haklarını ve Özgürlükleri geliştirmektir. Çağdaş dünyada Barış, bu ilkelerle sağlanmıştır. Refah düzeyi yüksek ülkeler, Avrupa birliği Ülkeleri bu yoldan yürümüşlerdir. Bu ilkelerin bizim ülkemizde de geliştirilmesi, hayata geçmesi en büyük dileğimizdir.’’ Diye konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmaların ardından Mersin Cemevi ek hizmet binasının açılış kurdelesini Timur Ailesi, Cemevi yöneticileri kesti. Törenin ardından Musa Timur’un annesi Nazife Timur hakka yürüşünün birinci yılı nedeniyle sene-i devriye lokması verildi.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA