“TOROSLARDAN SARAYA ZARAFET” DEFİLESİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
“TOROSLARDAN SARAYA ZARAFET” DEFİLESİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI


“Toroslardan Saraya Zarafet” isimli defile Divan Otel’de gerçekleştirildi

 

“Toroslardan Saraya Zarafet” isimli defile Divan Otel’de gerçekleştirildi.

 Mersin Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan toplam 61 parça kıyafet, Vali Özdemir Çakacak’ın Eşi Kevser Çakacak’ın himayelerinde düzenlenen defileyle izleyenlerin beğenisine sunuldu.

 Defileye Vali Özdemir Çakacak, Eşi Kevser Çakacak, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar ve Eşleri, il protokolü, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

 Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTSOB) sponsorluğunda düzenlenen defile öncesinde bir konuşma yapan Mersin Olgunlaşma Enstitüsü Müdiresi Şükriye İnan, “Türkiye genelinde bulunan 15 Olgunlaşma Enstitüsünden biri olan Enstitümüz, kurulduğu günden bu yana, geleneksel el sanatlarımız konusunda çeşitli araştırmalar yapmakta, bunları karakteristik özelliklerini bozmadan modernize etmektedir. Mersin’e geldiği ilk günden bu yana bizden desteklerini esirgemeyen Valimiz Sayın Özdemir Çakacak ve Eşi Sayın Kevser Çakacak’a şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 Konuşmanın ardından sergilenen Mersin Yörükleri, Çamlıyayla yöresi, Selçuklu ve Osmanlı kültürlerinin özelliklerini yansıtan kıyafetler izleyenlerden büyük beğeni topladı.

 Defilenin ardından duygularını dile getiren Kevser Çakacak; “Sergilenen kıyafetlerin hepsi el emeği göz nuru, ayrı ayrı çok özel ve güzel parçalar. Bunları tüm dünya görsün tanısın istiyorum. Kıyafetleri tek tek incelerseniz hepsinin ayrı çalışma tekniği ve incelikleri olduğunu göreceksiniz. Tek tek kıyafetleri biliyorum çünkü defalarca hepsini büyük bir zevkle inceledim”

 “Turizmiyle, doğasıyla, deniziyle Mersin deyince aklınıza ne geliyorsa Mersin’i her alanda tanıtma çabası içerisindeyiz. Diğer alanlardaki tanıtım çalışmalarına biz de geleneksel motiflerimizi tanıtarak katkıda bulunmak istedik. İnşallah amacımıza ulaşmışızdır. Ülke genelinde ve uluslararası alanda gerçekleştirilecek olan tanıtım çalışmalarına her türlü desteği vermeye hazırız. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 Defilenin sonrasında düzenlenen kokteylin ardından program sona erdi.

 

 



Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   





  FLAŞ HABER





 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA