BAŞKAN TARHAN HİZMETTE 2. YILINI ANLATTI   | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
BAŞKAN TARHAN HİZMETTE 2. YILINI ANLATTI  


Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, yerel ve ulusal basın temsilcilerine Down Kafe’de göreve geldiği günden,  bugüne yaptığı çalışmaları anlattı

 

Başkan Tarhan basınla bir araya geldiği toplantıda "Hizmetlerimizi hiçbir siyasi düşünceyi ayırt etmeden herkes için yapıyoruz… Gönül bağı ve gönüllülük önceliğimiz oldu… Şu an da bütçemizin dörtte bir fazlası kadar bankada yatırımlar için para ayırmış durumdayız. Türkiye’de bu anlamda da ekonomik yönden oldukça güçlü bir belediyeyiz" vurgusunu yaptı.

MEZİTLİ KÜLTÜR VE SANAT KENTİ OLSUN, GÖNÜLLÜLÜK ARTSIN

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan yol, asfalt yapımı gibi teknik konulara girmeden bugüne kadar yaptığı işleri anlatacağını konuşmasının başında vurguladı. Başkan Tarhan: "Burası bildiğiniz gibi down sendromlu arkadaşlarında çalıştığı bir kafe. Burada her gün iki veya üç down sendromlu gencimiz Türkiye Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV)  aracılığıyla çalışıyor. Göreve geldiğimiz günlerde başlattığımız bir Halk Günümüz var. Halk Günümüzü her hafta Salı günü yapıyoruz.  Son zamanlarda biraz değişiklik yaptık. Başka mahallelerde bu Halk Günümüzü yaptık. Biz vatandaşlarımızın soru ve taleplerini dinlemeye Halk Günümüzle de devam edeceğiz.

Otuz üç tane, hatta otuz üçü geçen sanat kurslarımız var. Bunlardan birisi bale okulu. 2 bale okulumuz var; İki yüzü geçen öğrencimiz var bu kurslarda. Gitardan bağlamaya, resimden, el sanatlarına pek çok kursumuz var. Bizim asıl yapmak istediğimiz  işlerden biri de belediye personeli dışında, sadece halktan gönüllü olan vatandaşlarımızla da çalışmak istiyoruz. Siyasi düşüncesi ne olursa olsun, gelin hep birlikte çalışalım diyoruz. Pek çok mahallemizde de gönüllü evleri var. Şu an da Tece bölgesinde de bir evimiz yapılıyor. Yeni Mahalle ve Atatürk Mahallesi arasında yapılıyor, inşaat halinde. Mezitli kültür, sanat kenti olsun istiyoruz. Gönüllü kadınlarımız da çeşitli çalışmalar yapıyorlar; Onların bir projesi var 'Hoş Geldin Bebek'; Bu projeyle yeni doğan çocuklara çeşitli şeyler örüyorlar, Mezitli genelinde öncelikle ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyorlar. Bu projemize diğer kentlerden de destek var. Sivil toplum kuruluşlarıyla da ilişkilerimizi güçlendiriyoruz. Örneğin Anneler Günü'nde bir şenlik düzenledik, bunu yapmamızın nedeni bir Aktif Yaşlanma Merkezi oluşturmak, buradan gelen geliri bu merkezimizin yapılmasına aktardık.  Sivil toplum kuruluşlarıyla koruluklar oluşturduk, şimdi bu koruluklarımız çiçek açmaya başladı.  Mezitli'de ilk kez bir soyut anıt yaptık, kadını özgürlüğü, barışı, simgeleyen.  Kadın üretici pazarı gelir gelmez başladığım bir projeydi; Kadın Üretici Pazarıyla bir ödül de aldık. Üç kadın üretici pazarımız var. Biri Kuyuluk'ta, biri Mezitli Deresi boyunda, biri de Cemilli Mahallesi'nde. Sosyal Demokrat Belediyeler Birliğinden aldığımız bir ödülümüz oldu Kadın Üretici Pazarlarımızla ilgili. Burada çalışan kadınlarımız da yapılan bir analiz sonucunda farklı ideolojilerden bizlerle gönül bağı olan bu kadınlarımız Pazar yerlerinde satış yapıyorlar, hatta buradan yaptığı satışla ev, araba alanlar var. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'da bu yaptığımız yerleri geçen günlerde ziyaret etti." dedi.

HALKIMIZI BİR ÇOK PROJEYLE TANIŞTIRDIK

Başkan Tarhan kent genelinde ranta karşı koymaya devam edeceklerini söyledi. Başkan Tarhan: "Geçen yıl iki kez doğa yürüyüşü yaptık. Bu yürüyüşlerimize iki bine yakın kişi katılmıştı. Bu yıl da bu yürüyüşlerimizi yapacağız.  Bu yürüyüşlerimizde bu sayının artması için uğraşıyoruz. Sizleri de bu yürüyüşümüze bekliyoruz. Doğayı bozacak her türlü yaklaşıma da karşıyız. Bununla ilgili sembolikte olsa, Artvin Cerattepe'de direniş sergileyenlere, olanaklarımız doğrultusunda göz yaşartıcı gaza karşı limon gönderdik. Güneydoğu'da görev yapan askerlerimize ve oradaki halkımıza narenciye gönderdik.  Modern pazar alanlarımızı da oluşturuyoruz. Yenileme çalışmaları yapıyoruz. Derme çatma bezlerle kapalı pazar alanlarını düzenledik. Sahil de yaptığımız Kerim Afşar Parkıyla da sahil düzenlemesini gerçekleştirdik. Gençlik Şöleni yaptık, Volkan Konak misafirimiz oldu. Bir hayırseverimiz ana okulu yaptırıyor, biz de arsasını temin ettik. Önümüzdeki eğitim dönemi başında bu okulumuz hizmete açılacak. Şu an da çalışmaları devam ediyor. Biz işleteceğiz bu okulumuzu. Tüm hizmet alanlarımızı biz işletiyoruz. Buraların hizmetini yapmamızın nedeni, yapılabilirliğini göstermek. Bunu da başarılı bir şekilde yapmaya gayret ediyoruz. Çevre temizliği konusuna zaten önem veriyoruz, bununla ilgili yeni araçlarda aldık. Önümüzdeki dönemde de tüm camilerimizin temizliği içinde yeni bir araç alacağız, ihale şartnamesine koyduk. Tüm camilerimizin temizliğini de sağlayacağız. Geçtiğimiz yıllarda yaptığımız Güneş Festivalini bu yıl da yapacağız 11-12 Haziran'da  Emre Aydın ve Kardeş Türküler, Candan Erçetin'in konserleri olacak. Viranşehir sahilinde yaptığımız iyileştirme çalışmaları sayesinde sahil yolunda düzenleme yaptık.  Halkımızı bir çok projeyle tanıştırdık.

MODERN KENT OLMAK İÇİN ÇABAMIZ

Başkan Tarhan konuşmasının sonunda modern bir kent oluşturmak için çalışmaya devam edeceklerini ve hizmetlerinde bu doğrultuda olacağını kaydetti. Başkan Tarhan: Soli sütunlarının bulunduğu yolda da bir düzenleme çalışması yapacağız. Antik limanı ortaya çıkarmak hedeflerimiz arasında. Bu alanda yapacağımız çalışmayla vitrinimizin olmasını istiyorum bu alanın. Mezitli'de yazlık sinema yaptık. Yıllardan sonra yazlık sinema Mersin'de, Mezitli'de olsun istedik, nostaljik bir şeydi bu. İnsanlar bu sinemamıza gelsinler istedik. Burada ki filmleri de özenle seçtik. Bu sene de bu çalışmamızı yapacağız. Hobi bahçesinin ilkini de yaptık. Diğer etapları da tamamlamak üzereyiz. Bu bahçelerimize çok fazla başvuru var. Kitap okumasını da özendirmek için her türlü çabayı sarfediyoruz. Öğrencilerimiz için interaktif okuma evi yaptık. Burada çocuklarımıza kitap okunuyor, çeşitli oyunlar oynuyorlar. Öğrencilerimize çeşitli kitaplarda dağıtıyoruz. Küçük Prens, Alice Harikalar Diyarında ve Pinokyo kitaplarını çocuklara dağıtıyoruz. İlkokul ve ortaokul öğrencilerine de kırtasiye yardımı yapıyoruz, eğitim dönemi başında. Mersin'de ilk kez yapılan engelli parkını hizmete açtık. Kadınlarımıza 'mor bayrak' adı altında iki iş yerine ödül verdik. Kadın işletmecilerin çalıştırdığı, belirli kurallara uyan iş yerlerine bu ödülü verdik. Bu çalışmamıza da devam edeceğiz.  Bisiklet ve yürüyüş yollarına da başlayacağız sahilimizde. Ancak bunun öncesinde Belediyemiz de bisiklet kullanımını yaygınlaştırması için bisiklet aldık. Bu bisikletleri zaman zaman kullanıyorum. Çalışanlarımız da kullanıyor."

MEZİTLİ'YE BAŞKA MEYDANLAR DA KAZANDIRACAĞIZ

Başkan Tarhan "Meydan düzenlemesi yapıyoruz. Mersin'de bir meydan var ancak bu meydan bayramdan bayrama kullanılıyor, tam anlamıyla meydan anlamını kapsamıyor. Biz de yeni bir düzenleme yapalım diye düşündük, halkımızın sürekli kullanacağı Viranşehir Mahallesi'nde yaptığımız meydan da onlardan biri. Eski hal meydanını da kent meydanı yapacağız. Buraya yeni belediye binası ve bir gençlik merkezi de yapacağız. Bu çalışmayı hizmet süremiz içerisinde gerçekleştireceğiz. Mezitli'ye başka meydanlarda kazandıracağız. Türkiye'de taşeron işçisine en fazla ücret veren ikinci belediyeyiz.  Biz işçilerimizin bu haklarını korumaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızı çeşitli yerlere gezmeye gönderdik. Anıtkabir'e, Çanakkale'ye  gönderdik, değişik kesimlerden. Bu gezilerimize devam edeceğiz." dedi.

 

 



Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   





  FLAŞ HABER





 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA